Μεγάλη επιτυχία του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου στα Κυπριακά Βραβεία Έρευνας του Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας

Το υψηλό επίπεδο επιστημονικής αριστείας των διδασκόντων στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου επιβεβαιώθηκε το βραδύ της 12ης Δεκεμβρίου 2019 στην τελετή απονομής των Βραβείων Έρευνας του Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ).

Τα Βραβεία απονέμονται κάθε χρόνο από το ΙδΕΚ στις θεματικές ενότητες «Κοινωνικές και Ανθρωπιστικές Επιστήμες», «Επιστήμες Ζωής» και «Φυσικές Επιστήμες και Μηχανική». Τα βραβεία απένειμαν ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Δημήτρης Συλλούρης και ο Επικεφαλής Επιστήμονας της Κυπριακής Δημοκρατίας και πρόεδρος του ΔΣ του ΙδΕΚ κ. Κυριάκος Κόκκινος.

Στην κατηγορία του Νέου Ερευνητή 2019 στη θεματική ενότητα «Κοινωνικές και Ανθρωπιστικές Επιστήμες», το βραβείο απονεμήθηκε στη Δρα Βενετία Αργυροπούλου, Λέκτορα στη Νομική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου. Η έρευνά της εστιάζει στους τομείς του διεθνούς και ευρωπαϊκού οικονομικού δικαίου, συμβάλλοντας στη βελτίωση του κυπριακού και ευρωπαϊκού θεσμικού πλαισίου, του επιχειρηματικού – επενδυτικού περιβάλλοντος και της εφαρμοζόμενης οικονομικής πολιτικής.

Στη Δρα Χρυστάλλα Αντωνίου απονεμήθηκε το βραβείο στην κατηγορία του Νέου Ερευνητή 2019 στη θεματική ενότητα «Επιστήμες Ζωής».  Η Δρ Αντωνίου είναι μεταδιδακτορική συνεργάτης στο Ινστιτούτο Γεωργικών Ερευνών και επιστημονική συνεργάτιδα στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Η Δρα Αντωνίου βραβεύθηκε για την ερευνητική της σταδιοδρομία, σε θέματα που αφορούν την προσαρμογή της γεωργίας στις μεταβαλλόμενες κλιματικές συνθήκες και ιδιαίτερα στην φυσιολογία καταπονήσεων των φυτών, με έμφαση στη σκληραγώγησή τους μέσω χημικών διεγερτών.

Στην κατηγορία του Νέου Ερευνητή 2019 στη θεματική ενότητα «Φυσικές Επιστήμες και Μηχανική», το βραβείο απονεμήθηκε στον Δρ Ανδρέα Στυλιανού, μεταδιδακτορικό ερευνητή του Εργαστηρίου Βιοφυσικής του Καρκίνου του Πανεπιστημίου Κύπρου και επιστημονικό συνεργάτη στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Η έρευνά του στοχεύει στη διαφοροδιάγνωση και σταδιοποίηση των καρκινικών βλαβών και στην υποστήριξη της διαμόρφωσης θεραπευτικής στρατηγικής, ειδικά σε ό,τι αφορά στην αντιμετώπιση του καρκίνου του παγκρέατος και του μελανώματος. 
 
 

Δειτε Επισης

Το πρώτο Nissan X-Trail e-POWER από το MyPetrolina app στον μεγάλο νικητή
Τέσσερα εμπόδια για νέους διευθυντές και ο ρόλος της εκπαίδευσης στην υπέρβασή τους
Επεκτείνει την παρουσία του στην Κύπρο με το άνοιγμα νέων γραφείων ο Όμιλος Isystems
H Lidl Κύπρου στηρίζει σταθερά το Ayia Napa Youth Soccer Festival
Έρευνα CyEmployers: Διασύνδεση των δεξιοτήτων που αποκτούνται από την ανώτερη εκπαίδευση με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας
Ανοίγει τις πύλες της η γκαλερί που έρχεται να κάνει την ανατροπή
Η επίδραση της ΤΝ στις επαγγελματικές υπηρεσίες
Ενδυνάμωση νέας γενιάς για καταπολέμηση της ρητορικής μίσους στο διαδίκτυο
Η ανακοίνωση της CNP για την πώληση στην Ελληνική- «Το επόμενο βήμα…»
16α IN Business Awards: Απόψε η μεγάλη γιορτή του κυπριακού επιχειρείν