Είναι η πιο όμορφη περίοδος του χρόνου…και πάλι!

Είναι η πιο όμορφη περίοδος του χρόνου…και πάλι! Ω, τι χαρά! Φωταγωγημένα χριστουγεννιάτικα δέντρα, στολισμένες βιτρίνες καταστημάτων, και ανταλλαγές δώρων γεμάτες αγάπη. Πως μπορεί κάποιος να μην είναι ευτυχισμένος τα Χριστούγεννα;
 
Και ακριβώς επειδή είμαστε χαρούμενοι και ευτυχισμένοι αυτή την εποχή, βάζουμε στόχο να βελτιώσουμε τις ζωές μας όσο πιο πολύ μπορούμε. Κάπου εδώ έρχονται και οι Στόχοι της Νέας Χρονιάς. Λίγο πριν να εκπνεύσει ο χρόνος, καθόμαστε κάτω, κάνουμε απολογισμό της ζωής μας, και βάζουμε στόχους. Στοχεύουμε να αφήσουμε πίσω κακές συνήθειες, όπως για παράδειγμα το κάπνισμα, και να υιοθετήσουμε καλές συνήθειες, σαν τη γυμναστική. Συνθέτουμε μια λίστα με τους στόχους μας, την στερεώνουμε στο ψυγείο με έναν μαγνήτη, και υποσχόμαστε να την τηρήσουμε ευλαβικά. Έπειτα επιστρέφουμε στο πάρτυ και περιμένουμε να εισέλθει ο νέος χρόνος για να δουλέψουμε προς την επίτευξη των στόχων μας.
 
Οι πιο πολλοί άνθρωποι θέτουν στόχους με “μπαμ-και-κάτω” χαρακτήρα, για παράδειγμα αν καπνίζουν βάζουν στόχο να το κόψουν “μαχαίρι” – όλα ή τίποτα. Ή δεσμεύονται με τρίχρονη συνδρομή στο γυμναστήριο ούτως ώστε αυτή να λειτουργεί σαν “μοχλός πίεσης” για να γυμνάζονται, λόγω του υψηλού κόστους. Κατά τη γνώμη μου, η συγκεκριμένη προσέγγιση είναι λανθασμένη.
 
Είμαι σίγουρος πως έχετε ακούσει την έκφραση ‘μια μέρα τη φορά, σωστά; Τυγχάνω ένθερμος υποστηρικτής του εν λόγω γνωμικού. Η επιτυχία δεν έρχεται υπό τη μορφή ενός γιγάντιου κύματος το οποίο σε καταβρέχει. Όχι, έρχεται σε μικρά μικρά κυματάκια, τα οποία μπορεί να μην νιώσεις καν όταν αυτά σκάνε πάνω σου. Και αυτά τα μικρά κύματα εξαρτώνται από τις μικρές σου, καθημερινές πράξεις. Αν θέλεις μια σεκόγια στην αυλή σου, τότε πρέπει να φυτέψεις τον σπόρο τώρα και να τον φροντίζεις καθημερινά. Το ίδιο ισχύει και για τους Στόχους της Νέας Χρονιάς: πρέπει να τους “φυτέψεις” σήμερα και να τους φροντίζεις κάθε μέρα της νέας χρονιάς για να είσαι επιτυχής στο να τους εκπληρώσεις.
 
Πατώντας στην ευτυχία, έχεις ποτέ συνειδητοποιήσει πως όλοι αυτοί οι στόχοι που θέτεις κοντά στις 31 Δεκεμβρίου του κάθε χρόνου στοχεύουν ένα συγκεκριμένο πράγμα; Το μάντεψες, την ευημερία σου. Όπως όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη Ρώμη, όλοι σου οι στόχοι καταλήγουν στο να ωφελούν τη ζωή σου, νοουμένου πως το παλεύεις και τους υλοποιείς. Σε αυτή σου την προσπάθεια, υπάρχει μια πληθώρα βοηθητικών εργαλείων, τόσο εσωτερικών όσο και εξωτερικών.
 
Τα εσωτερικά εργαλεία συμπεριλαμβάνουν τον βαθμό παρότρυνσης που διαθέτεις, το πόσο πολύ είσαι διατεθειμένος να πετύχεις, την επιμονή σου και την ικανότητα σου να συγκεντρώνεσαι στους στόχους σου και να μην παρεκκλίνεις από αυτούς. Αυτά τα εργαλεία είναι συνήθως έμφυτα, αλλά μπορούν να καλλιεργηθούν ούτως ώστε να αυξηθεί η αποτελεσματικότητά τους. Βιβλία, ομιλητές παρότρυνσης, προσωπικοί σύμβουλοι, ακόμη και συνεδρίες διαλογισμού, όλα αυτά κάνουν θαύματα στο να ενδυναμώσουν τις ήδη υπάρχοντες ικανότητες σου που θα σε βοηθήσουν να πετύχεις όλους σου τους στόχους τη χρονιά που μας έρχεται.
 
Τώρα, τα εξωτερικά εργαλεία είναι συγκεκριμένα μέσα τα οποία μπορούν να αποδειχθούν ανεκτίμητα σε αυτό το κυνήγι εκπλήρωσης των στόχων σου. Ένα από τα πιο σημαντικά τέτοια εργαλεία μπορεί να βρεθεί στα διάφορα ασφαλιστικά προϊόντα που υπάρχουν στην αγορά, ειδικά αυτά που φέρουν επενδυτικό/αποταμιευτικό χαρακτήρα.
 
Μια επιτυχημένη και χαρούμενη ζωή είναι, ανάμεσα σε άλλα πράγματα, μια οικονομικά εξασφαλισμένη ζωή. Οι πιο πολλοί άνθρωποι τείνουν να το ξεχνούν αυτό, βάζοντας έμφαση στα ποιοτικά χαρακτηριστικά των πραγμάτων που μπορούν να τους κάνουν ευτυχισμένους: ένα καλύτερο σώμα, βελτιωμένη υγεία, και τα λοιπά. Ωστόσο, όλα αυτά τα χαρακτηριστικά έρχονται με ένα κόστος, και το να είσαι προετοιμασμένος να καλύψεις αυτό το κόστος, είτε αυτό έρθει τον επόμενο χρόνο, είτε σε μια δεκαετία, προσφέρει την απαραίτητη εσωτερική γαλήνη που θα σου επιτρέψει να κυνηγήσεις τους στόχους σου ξέροντας ότι το οικονομικό κομμάτι έχει τακτοποιηθεί. Το στήσιμο του σωστού ασφαλιστικού σχεδίου τώρα ισοδυναμεί με το φύτεμα του μεταφορικού σπόρου της σεκόγιας που ανέφερα στην αρχή.
 
Και, επειδή τα Χριστούγεννα είναι η εποχή που δίνουμε απλόχερα, τι καλύτερος τρόπος να ωφελήσουμε τους αγαπημένους μας από το να επιλέξουμε για εκείνους το σωστό ασφαλιστικό σχέδιο και να καταθέτουμε κάθε μήνα ένα μικρό ποσό σε αυτό ούτως ώστε να το βοηθήσουμε να μεγαλώσει με τον καιρό; Μην ξεχνάς την ιδέα της καθυστερημένης ικανοποίησης, γνωστή και ως το τεστ του ζαχαρωτού: το να διαθέτεις την ικανότητα να περιμένεις για κάτι που θέλεις έχει ως αποτέλεσμα τον πολλαπλασιασμό της επιτυχίας, τόσο στα παιδιά όσο και στους μεγάλους.
 
Χο χο χο, τότε! Και φροντίστε να θέσετε τους σωστούς στόχους αυτή τη χρονιά!
 
Για να δείτε πως τα προϊόντα της EuroLife μπορούν να σας βοηθήσουν να προγραμματίσετε με επιτυχία το 2020, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον κ. Στάθη Στασή (Εγκεκριμένος Χρηματοοικονομικός και Ασφαλιστικός Σύμβουλος και μέλος MDRT*) στο 99531119 ή με e-mail στο info@stathisstasis.com. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με μια ευρεία γκάμα επιλογών προγραμματισμού ζωής, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του: www.stathisstasis.com.
 
*Τι είναι το MDRT: Το Million Dollar Round Table είναι το πρότυπο της ασφαλιστικής αριστείας, τα μέλη του οποίου κρίνονται βάσει υψηλών και αυστηρών κριτηρίων παραγωγής, ηθικής και επαγγελματικής δεοντολογίας.       

Δειτε Επισης

Σύντομα ο σχεδιασμός για Σχολή Θαλάσσιων Επιστημών ΤΕΠΑΚ στη Λάρνακα
«sCYence Fair 2024»: Με εκατοντάδες χαμόγελα πλημμύρισε η μεγαλύτερη γιορτή της επιστήμης
Οι νικητές των «Stelios Bi - Communal Awards for Business Co-operation 2024»
TELETHON και Κεραυνός Στροβόλου ενώνουν δυνάμεις
16α ΙΝ Business Awards: Ανακοινώνονται την ερχόμενη εβδομάδα οι βραβευθέντες
Στην ΟΕΒ ο Σύνδεσμος Συλλογικότητας Θεατρικών Δημιουργών-Το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο
Στις 16 Μαΐου η ετήσια εκδήλωση «Cisco Experience»
Oι content creators αλλάζουν την όψη της οικονομίας
Με διαδρομές ενθουσιασμού, επιτυχίας και επιδόσεων ο απολογισμός για τον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού
ΓεΣΥ: Πώς διατηρείται και ενισχύεται η ποιοτική εξυπηρέτηση ασθενών;