Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

CEO ψάχνει ο ΟΚΥΠΥ

Έμπειρο και δυναμικό άτομο για τη θέση του Εκτελεστικού (Γενικού) Διευθυντή αναζητά ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (Ο.Κ.Υπ.Υ.) στη Λευκωσία.

Η σύμβαση που θα υπογραφεί με τον επιτυχόντα θα έχει πενταετή διάρκεια ή μικρότερη, ώστε να μην υπερβαίνει το καθορισμένο όριο ηλικίας υποχρεωτικής αφυπηρέτησης.

Αμοιβή
Για τη θέση προσφέρεται ετήσιος πάγιος βασικός μισθός ύψους €70,685 πλέον 6,656% γενικές αυξήσεις και το ισχύον τιμαριθμικό επίδομα, το οποίο ανέρχεται σήμερα σε 28,35%, ο οποίος θα αναθεωρείται με βάση τις παραχωρούμενες στο υπόλοιπο διευθυντικό προσωπικό γενικές και τιμαριθμικές αυξήσεις. Επιπρόσθετα, θα καταβάλλεται δέκατος τρίτος μισθός. 

Με τα σημερινά δεδομένα ο ετήσιος ακαθάριστος μισθός, περιλαμβανομένων των εξόδων παραστάσεως, ανέρχεται, σε €122.826,54.

Σημειώνεται ότι ο Οργανισμός θα αποκόπτει το αναλογούν ποσό του Φόρου Εισοδήματος, των εισφορών στις Κοινωνικές Ασφαλίσεις και τυχόν ποσά που προκύπτουν από αποκοπές και/ή εισφορές και/ή μειώσεις στις απολαβές που επιβλήθηκαν με τον περί της Μείωσης Απολαβών και των Συντάξεων των Αξιωματούχων, Εργοδοτουμένων και Συνταξιούχων της Κρατικής Υπηρεσίας και του Ευρύτερου Δημόσιου Τομέα Νόμο, Ν.168(Ι)/2012.

Ο κάτοχος της θέσης θα καταβάλλει ποσοστό συνεισφοράς στο Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων, σύμφωνα με το εκάστοτε προβλεπόμενο από τη σχετική νομοθεσία ποσοστό επί των ασφαλιστέων αποδοχών για την απασχόληση μισθωτού που δεν καλύπτεται από επαγγελματικό σχέδιο συντάξεων. 

Εξάλλου, ο Οργανισμός, ως εργοδότης, θα καταβάλλει στα Ταμεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Τερματισμού Απασχόλησης, Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού και Κοινωνικής Συνοχής, τις οριζόμενες εισφορές που προνοούνται για εργοδότες από τη εκάστοτε νομοθεσία.

Δικαιώματα, επιδόματα, ωφελήματα και διευκολύνσεις κατά τη διάρκεια της σύμβασης
Στη σύμβαση περιλαμβάνονται έξοδα παραστάσεως ύψους €18,000 ετησίως, τα οποία φορολογούνται, υπηρεσιακή συσκευή τηλεφώνου και κάλυψη πάγιων τελών και κάλυψη τελών υπηρεσιακών κλήσεων μέχρι ανώτατου ποσού €2,050, επί του οποίου επιβάλλεται μείωση κατά 15%, ενόσω η εν λόγω μείωση επιβάλλεται στο αντίστοιχο επίδομα στη δημόσια υπηρεσία.

Σημειώνεται ότι σε περίπτωση που ο Οργανισμός διαθέτει υπηρεσιακό αυτοκίνητο, παραχώρησή του στο Γενικό Διευθυντή για μη αποκλειστική χρήση, σύμφωνα με τον περί της Παροχής Ορισμένων Ωφελημάτων σε Καθορισμένους Δικαιούχους του Κρατικού Τομέα και του Ευρύτερου Δημόσιου Τομέα (Όροι και Διαδικασία) Νόμο (Ν.3(Ι)/2014), όπως αυτός εκάστοτε τροποποιείται και τους εκδιδόμενους με βάση το Νόμο αυτό Κανονισμούς.

Τονίζεται ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού, σε περίπτωση που ο κάτοχος της θέσης δεν είναι μόνιμος κάτοικος Κύπρου, δύναται να εγκρίνει ετήσια επιχορήγηση ενοικίου με ποσό ύψους €6,000.

Καθήκοντα και ευθύνες
Το άτομο που θα προσληφθεί θα είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού χωρίς δικαίωμα ψήφου, θα αναφέρεται στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού και θα είναι υπεύθυνος για την εφαρμογή των αποφάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου.

Θα είναι υπεύθυνος για την υποβολή των αποφάσεων της Διευθυντικής Ομάδας και των προτάσεων πολιτικής για το γενικό συμφέρον του Οργανισμού, για τελική έγκριση, όταν αυτό χρειάζεται.

Παράλληλα, θα εποπτεύει άμεσα τα μέλη της Διευθυντικής Ομάδας, τους επικεφαλής των Διευθύνσεων του Οργανισμού και οποιαδήποτε Επιτροπή, όπως προκύπτει από τα καθήκοντα και τις ευθύνες του.

Θα επικοινωνεί το όραμα, την αποστολή και τις αξίες του Οργανισμού στο προσωπικό και θα διασφαλίζει τη δέσμευσή τους για επίτευξη των στόχων του Οργανισμού.

Ταυτόχρονα, είναι υπεύθυνος να συντονίζει, αναπτύσσει και προτείνει στο Διοικητικό Συμβούλιο το Στρατηγικό Σχέδιο για επίτευξη συμφωνηθέντων δεικτών υγείας.

Παράλληλα, θα συντονίζει, αναπτύσσει και προτείνει στο Διοικητικό Συμβούλιο το ετήσιο επιχειρησιακό πλάνο του Οργανισμού και τον προϋπολογισμό του σύμφωνα με το στρατηγικό σχέδιο στη βάση του Νόμου περί Δημοσιονομικής Ευθύνης και των οδηγιών του Διοικητικού Συμβουλίου.

Θα ετοιμάζει ακόμα την ετήσια έκθεση δραστηριοτήτων του Οργανισμού και άλλες εκθέσεις όπως ζητηθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο.

Την ίδια ώρα, θ ργανώνει, διοικεί, συντονίζει, παρακολουθεί, επιτηρεί και ελέγχει την απόδοση του Οργανισμού, ώστε να διασφαλίζει ότι οι παρεχόμενες υπηρεσίες είναι σύμφωνες με το επιχειρησιακό πλάνο του Οργανισμού, τους ισχύοντες νόμους και κανονισμούς και εσωτερικούς κανονισμούς καθώς επίσης τις οδηγίες του Διοικητικού Συμβουλίου.

Το άτομο που θα προσληφθεί θα παρέχει χρηματοοικονομική εποπτεία στην εφαρμογή του προϋπολογισμού για να διασφαλίζει την αποτελεσματική δαπάνη και συμμόρφωση, θα συντονίζει τη δραστηριότητα της Διευθυντικής Ομάδας, ενώ την ίδια στιγμή θα ετοιμάζει και ελέγχει τους εσωτερικούς κανονισμούς, τις διοικητικές δομές και τα συστήματα, για διασφάλιση της συμμόρφωσης με τους ισχύοντες νόμους και κανονισμούς και της βιώσιμης και αποτελεσματικότητας του Οργανισμού στην παροχή των συμφωνηθέντων υπηρεσιών.

Απαιτούμενα προσόντα
Πανεπιστημιακό δίπλωμα ή τίτλο ή ισότιμο προσόν σε οποιοδήποτε θέμα και Μεταπτυχιακό δίπλωμα ή τίτλο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας, Δημόσια Υγεία ή σε άλλο θέμα σχετικό με τα καθήκοντα και ευθύνες της παρούσας θέσης.

Δεκαπενταετής (15) τουλάχιστον πείρα στη διοίκηση μεγάλου οργανισμού με αυξημένα επίπεδα ευθύνης, από την οποία δεκαετής (10) τουλάχιστον πείρα σε ανώτατη διευθυντική/διοικητική θέση που να περιλαμβάνει προγραμματισμό, οργάνωση, καθοδήγηση, συντονισμό και έλεγχο εργασιών.

Πολύ καλή γνώση της Ελληνικής γλώσσας ή/και της Αγγλικής γλώσσας.

Η κατοχή των γλωσσών στο απαιτούμενο επίπεδο θα πρέπει να τεκμηριώνεται από τους υποψηφίους είτε μέσω αποδεκτών τεκμηρίων είτε μέσω εξετάσεων μέχρι την ημερομηνία λήξης της υποβολής των αιτήσεων.

Εκτεταμένη επαγγελματική κατάρτιση σχετική με τα καθήκοντα και τις ευθύνες της παρούσας θέσης ή/και πενταετής τουλάχιστον πείρα σε εκτελεστική διοικητική θέση παρόχου με ελάχιστο προϋπολογισμό €100 εκατ. ή/και αριθμό 1000 υπαλλήλων, η οποία περιλαμβάνεται στη δεκαπενταετή πείρα που απαιτείται, αποτελεί πλεονέκτημα.

Τεχνικές και διοικητικές ικανότητες
Ανάμεσα στις τεχνικές ικανότητες που απαιτούνται είναι:

  • Ισχυρές δεξιότητες στη στρατηγική και χρηματοοικονομική διαχείριση
  • Δεξιότητες στην αποτελεσματική καθοδήγηση, αλληλεπίδραση και διαπραγμάτευση με το προσωπικό
  • Αποδεδειγμένες γνώσεις σε σχέση με τις τεχνικές πτυχές της μέτρησης, ανάλυσης και ετοιμασίας αναφορών για δραστηριότητες νοσηλευτηρίων
  • Ευθυγράμμιση με τους στόχους, τις βασικές αξίες και τις πολιτικές του Υπουργείου Υγείας
  • Ικανότητα να υλοποιεί επιχειρησιακά σχέδια, να χρησιμοποιεί δείκτες μέτρησης απόδοσης και να αξιολογεί την πρόοδο
  • Ικανοποιητικές γνώσεις του τομέα της υγείας και της δομής του Οργανισμού (προσωπικό, υποδομή και εξοπλισμός) και των υπηρεσιών υγείας
  • Ικανότητα να χειρίζεται εποικοδομητικά συγκρούσεις, ισχυρό προσανατολισμό στο αποτέλεσμα, καλές δεξιότητες στην υλοποίηση και αξιολόγηση

Ανάμεσα στις βασικές διοικητικές ικανότητες που απαιτούνται για τη θέση είναι ηγετικές ικανότητες, επαγγελματισμός, δεξιότητες Επικοινωνίας και διαχείρισης σχέσεων, βελτίωση Ποιότητας, διαχείριση κινδύνου, γνώση του περιβάλλοντος υγειονομικής περίθαλψης, επιχειρησιακές δεξιότητες και διοίκηση

Υποβολή Αιτήσεων
Όλες οι αιτήσεις θα πρέπει να υποβληθούν σε ειδικό έντυπο που μπορεί να εξασφαλιστεί από τον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας στον ακόλουθο σύνδεσμο www.shso.org.cy και ακολούθως Πληροφορίες -> ΄Έντυπα ή να αποτείνονται στα τηλέφωνα 22605670, 22605734. 

Οι αιτήσεις θα πρέπει να αναφέρουν τον τίτλο της θέσης για την οποία υποβάλλεται η αίτηση και να παραδοθούν στα γραφεία του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας μεταξύ των ωρών 8:30 - 14:30 στη διεύθυνση: Γωνία Προδρόμου 1 και Χείλωνος 17, 3ος όροφος, Κτίριο Υπουργείου Υγείας, 1449, Λευκωσία, έναντι απόδειξης παραλαβής. Εναλλακτικά, μπορούν να αποσταλούν μέσω του ταχυδρομείου, με συστημένη επιστολή και να φέρουν την ένδειξη «Θέση Γενικού Εκτελεστικού Διευθυντή», Διοικητικό Συμβούλιο, Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας, Τ.Θ. 25087, 1306 Λευκωσία. 

Όλες οι αιτήσεις πρέπει να συμπληρώνονται κατάλληλα και να περιέχονται σε αυτές με ακρίβεια, όλα τα ζητούμενα στοιχεία και να τεκμηριώνονται με τα αναγκαία πιστοποιητικά, δηλαδή, αντίγραφα των απαιτούμενων πιστοποιητικών, εκπαιδευτικών, επαγγελματικών ή άλλων προσόντων που προνοούνται ανωτέρω, περιλαμβανόμενων και βεβαιώσεων απασχόλησης εκεί όπου απαιτείται πείρα και συστατικών επιστολών από προηγούμενους εργοδότες.

Τονίζεται ότι αιτήσεις που δεν είναι πλήρως συμπληρωμένες και δεν προσκομίζουν τις κατάλληλες βεβαιώσεις οι οποίες αφορούν τα απαιτούμενα προσόντα, δεν θα λαμβάνονται υπόψη.

Η τελευταία ημερομηνία υποβολής αιτήσεων θα είναι η Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 14.30 μ.μ. (θα ληφθεί υπόψη η ημερομηνία της ταχυδρομικής σφραγίδας όπου εφαρμόζεται).

Διευκρινίζεται ότι όλες οι αιτήσεις θα θεωρηθούν ως άκρως εμπιστευτικές.

Σημειώνεται ακόμα ότι μόνο οι επιτυχόντες υποψήφιοι θα ειδοποιηθούν.

Δειτε Επισης

Σε τροχιά απογείωσης η γραμμή πλεύσης της κυπριακής ναυτιλίας... Παγκοσμίου φήμης ναυτιλιακό σύμπλεγμα η Κύπρος
Συνεργασία U Travel-Capacitor Partners: Ρεκόρ στις online πωλήσεις των ταξιδιωτικών πακέτων του Tomorrowland
7ο Cyprus HealthCare Conference: Η πορεία προς ισότιμο και καθολικό σύστημα υγείας
Η νέα επιστημονική επιτροπή του ΠΑΣΥΚΑΦ
Φαίδωνας Φαίδωνος: Πάνω από 600 οι φοιτητές ΤΕΠΑΚ στην Πάφο τη νέα χρονιά
Τομείς συνεργασίας συζήτησαν Βαφεάδης και Χατζημανώλη με DP World στο Ντουμπάι
Επιχειρηματικό φόρουμ Κύπρου-Εσθονίας: Προώθηση διμερών συνεργασιών
Οι εποπτικές προτεραιότητες της ΕΚΚ για το 2024-Επικέντρωση σε ΚΕΠΕΥ με διασυνοριακές δραστηριότητες
Εργασιακή ευημερία: Βασικός παράγοντας για τη βιώσιμη επιτυχία των οργανισμών
Ανανέωση διεθνούς διαπίστευσης EFMD για το Πρόγραμμα ΜΒΑ του Πανεπιστημίου Κύπρου