Η εταιρική διακυβέρνηση το θέμα Σεμιναρίου που διοργάνωσε ο ΣΕΛΚ

Δελτίο Τύπου  05/12/2019 16:50
Η εταιρική διακυβέρνηση το θέμα Σεμιναρίου που διοργάνωσε ο ΣΕΛΚ

Η εταιρική διακυβέρνηση το θέμα Σεμιναρίου που διοργάνωσε ο ΣΕΛΚ

Δελτίο Τύπου  05/12/2019 16:50
Η ανάπτυξη και εξέλιξη επαγγελματικών δεξιοτήτων από διευθυντικά στελέχη που διοικούν εταιρείες και οργανισμούς αποτέλεσε το θέμα Σεμιναρίου που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου (ΣΕΛΚ) για τα Μέλη του, σε Λευκωσία και σε Λεμεσό, με κεντρικό ομιλητή τον Δρ. Roger Barker, Επικεφαλής Εταιρικής Διακυβέρνησης του Institute of Directors (IoD). 

RELATED ARTICLES


 
Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο του Συμφώνου Συνεργασίας που υπογράφηκε τον Ιούνιο του 2019 μεταξύ του ΣΕΛΚ και του IoD και αποτελεί την αρχή μιας σειράς από δράσεις τις οποίες οι δύο Οργανισμοί αναμένεται να προωθήσουν από κοινού με επίκεντρο την εταιρική διακυβέρνηση και την εταιρική ηθική.
 
«Η διακυβέρνηση είναι ο χώρος για την αποτελεσματική και ισχυρή διαχείριση οποιουδήποτε οργανισμού», ανέφερε ο Γενικός Διευθυντής του ΣΕΛΚ, Κυριάκος Ιορδάνου καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους προσθέτοντας ότι οι επαγγελματίες λογιστές αποτελούν «αναπόσπαστο στοιχείο της συνολικής διακυβέρνησης και ελέγχου της λειτουργίας των επιχειρήσεων».
 
Πρόσθετα, ο κ. Ιορδάνου μίλησε για το στόχο που έθεσε ο ΣΕΛΚ για την εκπαίδευση των επαγγελματιών σε σχέση με την ανάπτυξη κουλτούρας αποτελεσματικής εταιρικής διακυβέρνησης, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα πως ο ΣΕΛΚ σε συνεργασία με το IoD θα μπορέσει να παράσχει αυτή την καθοδήγηση σε επαγγελματίες με την ανταλλαγή τεχνογνωσίας, την από κοινού συμμετοχή σε ερευνητικά και εκπαιδευτικά προγράμματα, καθώς επίσης την από κοινού διοργάνωση εκδηλώσεων.
 
Ο Δρ. Barker μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στους πολυδιάστατους ρόλους τους οποίους κατέχει ένα διευθυντικό στέλεχος μιας επιχείρησης ή ενός οργανισμού, ενώ τόνισε τις δεξιότητες τις οποίες απαιτείται να κατέχει, όπως για παράδειγμα είναι: η ευρεία αντίληψη, η στρατηγική σκέψη, η αντίληψη του εξωτερικού περιβάλλοντος και η προετοιμασία - ετοιμότητα για αναπάντεχα συμβάντα, η αντίληψη του κινδύνου και η στρατηγική αντιμετώπιση των δράσεων του οργανισμού.
 
Όπως εξήγησε ο κ. Barker «οι αρχές της σωστής διακυβέρνησης για μακροπρόθεσμη και βιώσιμη επιτυχία σε μια εταιρεία ή σε κάποιο οργανισμό είναι: η υπευθυνότητα, η λογοδοσία, η ακεραιότητα και η διαφάνεια».
 
Ο ΣΕΛΚ  βρίσκεται σε διαβούλευση με το IoD για τη διοργάνωση περισσότερων δράσεων που αφορούν στην εταιρική διακυβέρνηση και στις ευθύνες των μελών των διοικητικών συμβούλων και εταιρικών αξιωματούχων, καθώς και για δυνατότητα απόκτησης της ιδιότητας μέλους του IoD από μέλη του ΣΕΛΚ.
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας