ΟΕΒ: Διαρκής αξιολόγηση της εισαγωγής και προμήθειας φυσικού αερίου στην Κύπρο

Με αφορμή τις πρόσφατες εξελίξεις στις προσπάθειες της Κυπριακής Δημοκρατίας για εισαγωγή και προμήθεια φυσικού αερίου, η Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ) χαιρετίζει με ικανοποίηση την κινητικότητα επί του θέματος και ταυτόχρονα  επιθυμεί να τονίσει τα ακόλουθα:
 
Μοναδικό κριτήριο σε σχέση με τις προσφερόμενες επιλογές αναφορικά με το φυσικό αέριο, πρέπει να είναι η εξασφάλιση του χαμηλότερου δυνατού κόστους  ηλεκτρικής ενέργειας, κάτι που αποτελεί θεμελιώδη προϋπόθεση για ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των Κυπριακών επιχειρήσεων και της Κυπριακής οικονομίας στο σύνολο της.
 
Εξίσου βασική πτυχή, εξυπακούεται ότι συνιστά η ασφάλεια της προμήθειας του φυσικού αερίου, τόσο έναντι των γεωπολιτικών όσο και έναντι των οικονομικών και συναφών κινδύνων.
 
Με στόχο την εξασφάλιση μακροχρόνιας βιώσιμης ανάπτυξης της Κυπριακής οικονομίας, η ΟΕΒ καλεί τα καθ’ ύλην αρμόδια Πολιτειακά όργανα, να αξιολογούν διαρκώς οποιεσδήποτε προσφερόμενες επιλογές, που ενδεχομένως να μπορούν συμπληρωματικά και παράλληλα με τις δρομολογημένες αποφάσεις, να ενισχύσουν ή και να επιταχύνουν την ικανοποίηση αυτών των δύο θεμελιωδών αναγκών: Φθηνή ηλεκτρική ενέργεια και ασφάλεια προμήθειας.
 
Η ΟΕΒ ως ο βασικότερος συλλογικός φορέας εκπροσώπησης των Κυπριακών επιχειρήσεων, θα παρακολουθεί αδιάλειπτα τις εξελίξεις και ανάλογα με τα δεδομένα θα παρεμβαίνει δημόσια με τεκμηριωμένες θέσεις και εισηγήσεις. Μοναδικός και αδιαπραγμάτευτος στόχος η βιώσιμη ανάπτυξη της πατρίδας.
 

Δειτε Επισης

Καρδιοχειρουργοί του Mediterranean Hospital παρακολούθησαν διάλεξη του διακεκριμένου καθηγητή Claus Preusse
Άνευ ανθυποψηφίου συνεχίζει στη θέση του γενικού γραμματέα της ΠΑΣΥΔΥ ο Στρατής Ματθαίου
Η Golden Gallery by Kapatays δίπλα στα Μωρά Θαύματα
Εκδήλωση Ασφάλειας και Υγείας 2024: «Δεν υπάρχει άλλος χρόνος-Εξασφαλίζουμε υγιή και ασφαλή εργασία τώρα»
Η New Deal και η Rakuten Viber λανσάρουν επίσημη συνεργασία για την αγορά της Κύπρου
Η 1η ΕΜΟΔΕ του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος εκπαιδεύει Εθελοντές του SupportCY
Μαρία Δημητρίου: Η δύναμη της τηλεόρασης
Πώς η τεχνολογία μεταμορφώνει τον ιατρικό τομέα
Coca-Cola HBC Κύπρου: Στηρίζει με πράξεις αγάπης και φροντίδας, τη δράση «Πακέτα Αγάπης» του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού
CyEmployers: Διασύνδεση δεξιοτήτων που αποκτούνται από την Ανώτερη Εκπαίδευση με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας