Π. Πέτρου: Ασφαλές περιβάλλον για επενδύσεις η περιοχή Αμμοχώστου

Ως την ταχύτερη αναπτυσσόμενη περιοχή της Κύπρου χαρακτήρισε την ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου ο πρόεδρος της ΤΕΒΕΑ Πέτρος Πέτρου μιλώντας στο πλαίσιο του συνεδρίου Τhe Cyprus Famagusta Investment Roadshow που πραγματοποιείται στο Τελ Αβίβ. Ο κ. Πέτρου  υπογράμμισε ότι στην περιοχή βρίσκονται σε εξέλιξη μεγάλα και συναρπαστικά νέα έργα που παρουσιάζουν επιχειρηματικές ευκαιρίες.

«Το 58% των τουριστικών καταλυμάτων του νησιού, οι 2 μαρίνες υπό κατασκευή, το υπό μελέτη γήπεδο γκολφ το προγραμματισμένο συνεδριακό κέντρο, τα προγραμματισμένα πανεπιστήμια, τα ιδιωτικά και κυβερνητικά χρηματοδοτούμενα έργα υποδομής που πρόκειται να παραδοθούν σύντομα, παρέχουν βιώσιμη, σταθερή και ασφαλές περιβάλλον για επενδύσεις».

Αναφερόμενος στους τομείς που παρουσιάζουν επενδυτικές ευκαιρίες ο κ. Πέτρου τόνισε πως στον τουριστικό τομές υπάρχουν ευκαιρίες επένδυσης για νέα ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων, ξενοδοχεία για ιατρικό τουρισμό, ιατρικούς κόμβους, θεματικά πάρκα και επίσης υψηλό επίπεδο εστιατορίων και ανέσεων.

Στον τομέα των ακινήτων, είπε, η επαρχία της Αμμοχώστου φιλοξενεί μερικούς από τους κορυφαίους παρόχους υπηρεσιών στον τομέα των ακινήτων, του χρηματοπιστωτικού και του νομικού τομέα, οι οποίοι είναι πολύ γνωστοί για τα υψηλά πρότυπα.

Πέραν του τουρισμού, υπογράμμισε, η περιοχή διαθέτει αρκετές βιομηχανικές ζώνες που φιλοξενούν το μεγαλύτερο αλευρόμυλο του νησιού και κατασκευαστές οικοδομικών υλικών, επίπλων, χημικών καθαρισμού, πλαστικών και προκατασκευασμένων κτιρίων. Οι παραγωγοί τροφίμων στην περιοχή είναι από τις κορυφαίες εταιρείες του νησιού. Ο τομέας είναι έτοιμος να κάνει το επόμενο βήμα της τεχνολογικής προόδου προκειμένου να γίνει πιο αποτελεσματικό και ανταγωνιστικό στην περιφερειακή και παγκόσμια αγορά.

Την ίδια ώρα, ο κ. Πέτρου τόνισε πως η εκπαίδευση είναι ένας τομέας που αναπτύσσεται ραγδαία στην περιοχή με ιδιωτικά κέντρα εκπαίδευσης που λειτουργούν εδώ και πολλά χρόνια και ένα πανεπιστήμιο να αναμένεται να λειτουργήσει στο άμεσο μέλλον. Το πανεπιστήμιο θα προσφέρει νέο επίπεδο εκπαίδευσης στην περιοχή και μαζί με περαιτέρω επενδύσεις στον τομέα της εκπαίδευσης θα μπορούσε να προσφέρει ένα εκπαιδευτικό κέντρο σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. «Υπάρχει ανάγκη να επενδύσουμε σε ένα νέο επώνυμο Τουριστικό Πανεπιστήμιο που θα προσελκύσει φοιτητές από την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή».
 

Σε ό,τι αφορά τις ιατρικές υπηρεσίες ο πρόεδρος της ΤΕΒΕΑ σημείωσε πως στην Επαρχία Αμμοχώστου παρέχεται υψηλό επίπεδο ιατρικών υπηρεσιών με ένα δημόσιο νοσοκομείο και πέντε ιδιωτικά ιατρικά κέντρα. Αυτά τα ιατρικά κέντρα εξυπηρετούν τόσο τους ντόπιους όσο και χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο. «Ο τομέας αυτός τώρα είναι ώριμος για επενδύσεις. Λαμβάνοντας τις ιατρικές υπηρεσίες της Περιφέρειας μας σε ένα νέο επίπεδο, μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα κέντρο ιατρικής και αποκατάστασης σε όλη την περιοχή, όπου οι άνθρωποι θα απολαμβάνουν κορυφαίες ιατρικές υπηρεσίες».

Σχέσεις Κύπρου - Ισραήλ
Όπως σημείωσε ο κ. Πέτρου οι σχέσεις μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ βρίσκονται στο αποκορύφωμά τους και εμφανίζονται καθημερινά περισσότερες ευκαιρίες για συνεργασίες μεταξύ των επιχειρηματιών. Προφανώς, η μικρή απόσταση που χωρίζει τις δύο χώρες, μόλις 40 λεπτά πτήσης, είναι ο βασικός παράγοντας αυτών των συνεργασιών.

«Για το Ισραήλ, η Κύπρος είναι το πλησιέστερο τμήμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και για την Κύπρο το Ισραήλ είναι η πλησιέστερη πολύ ανεπτυγμένη χώρα που παρέχει πρόσβαση σε τεχνολογίες αιχμής και κέντρα καινοτομίας καθιστώντας τις συνεργασίες μεταξύ των δύο χωρών και μεταξύ των επιχειρήσεων κερδοφόρα κατάσταση. Η υποδομή είναι εκεί, η τεχνολογία είναι εκεί, η τοποθεσία είναι εκεί. Έχουμε τη θέληση. Τώρα είναι η στιγμή να συνεργαστούμε σε ένα υψηλότερο επίπεδο, τώρα είναι καιρός να επενδύσουμε στο κοινό μας μέλλον».

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι βραβευθέντες των 16ων IN Business Awards
ΙΝ Business Awards: Tιμητικό βραβείο Lifetime Achievement Award στην Άρτεμις Αντωνιάδου
ΙΝ Business Awards: Τιμητικό βραβείο Editor’s Choice στην Τράπεζα Κύπρου
ΙΝ Business Awards: Τιμητικό βραβείο BMW Excellence Award στον Καθηγητή Κύπρο Νικολαΐδη
ΙΝ Business Awards: Στην Bioland Energy Group το βραβείο στην κατηγορία «Επιχείρηση»
ΙΝ Business Awards: Στην Ειρήνη Χριστοδούλου το βραβείο Μάνατζερ-CEO εις μνήμην Άντη Χατζηκωστή
ΙΝ Business Awards: Στην Multimarine Services το βραβείο στην κατηγορία «Επιχειρηματική Καινοτομία»
ΙΝ Business Awards: Στην ΙΚΕΑ το βραβείο στην κατηγορία «Εταιρική Βιωσιμότητα και Υπευθυνότητα (ESG-ΕΚΕ)»
ΙΝ Business Awards: Στην Ν.Psaras Construction Co το βραβείο στην κατηγορία «Ανάπτυξη Γης-Κατασκευές»
ΙΝ Business Awards: Στην ECOMMBX το βραβείο στην κατηγορία «Best Workplace/Εργοδότης Προτίμησης»