Προώθηση τοπικών αγροτικών προϊόντων μέσω του τουρισμού

Ο κλάδος της γεωργίας, καθώς και του τουρισμού, αποτελούν αναμφίβολα δύο από τους κυριότερους και ζωτικής σημασίας τομείς της κυπριακής οικονομίας, με τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο, είτε της γεωργίας είτε του τουρισμού, να είναι πολλοί και να επιτελούν σημαντικό έργο.

Την ίδια ώρα, οι σχέσεις αλληλοϋποστήριξης μεταξύ των επαγγελματιών που εμπλέκονται στην αλυσίδα παραγωγής και προώθησης των γεωργικών προϊόντων, αποτελεί όχι απλώς ανάγκη, αλλά και σοφή επιλογή για την περαιτέρω ανάπτυξη της επιχείρησής τους. 

Παρά τα κατά καιρούς βήματα που έγιναν προς την κατεύθυνση ενδυνάμωσης του γεωργικού τομέα στην Κύπρο, σημαντικά ζητήματα, που αφορούν τη χρηματοδότηση, τη δικτύωση, τη βελτίωση, καθώς και την εξέλιξη των μικρών και μεγαλύτερων επιχειρήσεων που ασχολούνται με τον κλάδο της γεωργίας, εξακολουθούν σήμερα να χρήζουν συζήτησης και αναθεώρησης. 

Με όλα τα πιο πάνω καταπιάνεται το «3ο Παγκύπριο Συνέδριο Γεωργίας», που παρουσιάζει η Ελληνική Τράπεζα, και το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019 στο Κτήμα Κουσιουμή, στη Λευκωσία.

Το «Παγκύπριο Συνέδριο Γεωργίας», που πραγματοποιείται για 3η χρονιά, αποτελεί συνάντηση αφιερωμένη στο χώρο της γεωργίας και τους εκπροσώπους του, θέτοντας στο μικροσκόπιο όλες τις εξελίξεις, τις προοπτικές και τις πολιτικές που ισχύουν σε Κύπρο και εξωτερικό. Στόχος του Συνεδρίου, η περαιτέρω ενδυνάμωση της κυπριακής γεωργίας. 

Ανάμεσα στους σημαντικούς ομιλητές του Συνεδρίου θα είναι ο κ. Γεώργιος Αγγελάκης, Ερευνητής στο Τμήμα Οικονομίας & Διοίκησης του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανίων (ΜΑΙΧ) και Υποψήφιος Διδάκτωρ Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ΕΛΜΕΠΑ). 

Ο κ. Αγγελάκης θα παρουσιάσει αποτελέσματα ετήσιας τουριστικής έρευνας για την προώθηση των τοπικών αγροτικών προϊόντων μέσω των τουριστών που επισκέπτονται τη δυτική Κρήτη. Επίσης, θα αναλύσει, μεταξύ άλλων, πώς αξιολογούνται τα χαρακτηριστικά των προϊόντων αυτών, πώς διερευνάται η ικανοποίηση των τουριστών σχετικά με αυτά τα χαρακτηριστικά, αλλά και η πρόθεσή τους να προβούν στην αγορά αυτών των προϊόντων.

Το Συνέδριο απευθύνεται προς όλους όσοι εμπλέκονται στον γεωργικό τομέα και προς επαγγελματίες από συναφείς κλάδους, όπως: Γεωργοί, αγρότες, βιοκαλλιεργητές, γεωπόνοι, τεχνολόγοι τροφίμων, επιχειρηματικά στελέχη αγροτικού τομέα (τομείς παραγωγής, μεταποίησης και εμπορίας αγροτικών προϊόντων, εφοδιασμού και υπηρεσιών), φορείς των αγροτικών οργανώσεων, καθώς και οι εκπρόσωποι από κρατικούς και ημικρατικούς φορείς.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη θεματολογία του Συνεδρίου, κάντε κλικ εδώ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη, με απαραίτητη τη δήλωση συμμετοχής, εδώ.

Πληροφορίες
Οργανωτές:
ΙΜΗ & Μάθε για την ΚΑΠ (Εκστρατεία Ενημέρωσης για την κοινή αγροτική πολιτική στην Κύπρο) 
Κύριος Χορηγός: Ελληνική Τράπεζα
Ακαδημαϊκός Συνεργάτης: Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus
Υποστηρικτές: Embassy of the Kingdom of the Netherlands, Zebranico Consulting Ltd
Στηρίζουν: Ένωση Κυπρίων Αγροτών, Ευρωαγροτικός Σύνδεσμος Κύπρου, Παναγροτικός Σύνδεσμος Κύπρου, Παναγροτική Ένωση Κύπρου, Νέα Αγροτική Κίνηση και Φιλαγροτική Συμβουλευτική 
Υπό την Αιγίδα: Του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Κώστα Καδή
Χορηγοί Επικοινωνίας: IN Business και REPORTER
Για περισσότερες πληροφορίες & εγγραφές: ΙΜΗ 
τηλέφωνο: 22505555, 
ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com
ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

Δειτε Επισης

Καρδιοχειρουργοί του Mediterranean Hospital παρακολούθησαν διάλεξη του διακεκριμένου καθηγητή Claus Preusse
Άνευ ανθυποψηφίου συνεχίζει στη θέση του γενικού γραμματέα της ΠΑΣΥΔΥ ο Στρατής Ματθαίου
Η Golden Gallery by Kapatays δίπλα στα Μωρά Θαύματα
Εκδήλωση Ασφάλειας και Υγείας 2024: «Δεν υπάρχει άλλος χρόνος-Εξασφαλίζουμε υγιή και ασφαλή εργασία τώρα»
Η New Deal και η Rakuten Viber λανσάρουν επίσημη συνεργασία για την αγορά της Κύπρου
Η 1η ΕΜΟΔΕ του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος εκπαιδεύει Εθελοντές του SupportCY
Μαρία Δημητρίου: Η δύναμη της τηλεόρασης
Πώς η τεχνολογία μεταμορφώνει τον ιατρικό τομέα
Coca-Cola HBC Κύπρου: Στηρίζει με πράξεις αγάπης και φροντίδας, τη δράση «Πακέτα Αγάπης» του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού
CyEmployers: Διασύνδεση δεξιοτήτων που αποκτούνται από την Ανώτερη Εκπαίδευση με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας