Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Διήμερο κοινωνικής επιχειρηματικότητας

Το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και η Γενική Διεύθυνση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Συντονισμού και Ανάπτυξης της Κυπριακής Δημοκρατίας συνδιοργανώνουν Εργαστήρι και Συνέδριο με θέμα την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα. Οι εκδηλώσεις οργανώνονται  στα πλαίσια του έργου INNOVENTER, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Interreg Balkan Med, και της πρωτοβουλίας «European Social Economy Regions» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
 
Το Εργαστήρι θα επικεντρωθεί στις δεξιότητες που χρειάζεται να κατέχουν οι Κοινωνικοί Επιχειρηματίες για τη βιώσιμη ανάπτυξη των επιχειρήσεών τους, ενώ στο Συνέδριο θα γίνει μια επισκόπηση του οικοσυστήματος της κοινωνικής επιχειρηματικότητας σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο και θα παρουσιαστούν καλές πρακτικές και παραδείγματα από την Κύπρο, την Αλβανία, τη Βουλγαρία και την Ελλάδα.
 
Οι εκδηλώσεις απευθύνονται σε επιχειρηματίες, τοπικές αρχές, αρμόδιους για τη λήψη αποφάσεων και τη χάραξη πολιτικής, μη κερδοσκοπικές οργανώσεις, ΜΚΟ, φοιτητές, εκπαιδευτές επαγγελματικής κατάρτισης, κλπ.
 
Η πρωτοβουλία European Social Economy Regions (ESER) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έχει σκοπό να συμβάλει στη δημιουργία αποτελεσματικών συμπράξεων και δικτύων μεταξύ περιφερειακών και τοπικών φορέων της κοινωνικής οικονομίας για την προώθηση της προστιθέμενης αξίας και των οφελών της κοινωνικής οικονομίας. 
Το έργο INNOVENTER έχει αναπτύξει ένα αναλυτικό πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης αποτελούμενο από 15 ενότητες ειδικά σχεδιασμένες για κοινωνικούς επιχειρηματίες που επιθυμούν να αναβαθμίσουν τις ικανότητες και τις δεξιότητές τους. Για περαιτέρω πληροφορίες, παρακαλούμε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα https://innoventer-cyprus.eu/.
 
Το Συνέδριο θα διεξαχθεί στην Ελληνική και Αγγλική γλώσσα (με ταυτόχρονη μετάφραση), ενώ το Εργαστήρι στην Ελληνική. Η συμμετοχή στις δύο εκδηλώσεις είναι δωρεάν. Σημειώνεται ότι η παρακολούθηση όλου του Εργαστηρίου (2/12/2019) από τα μέλη του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου (ΣΕΛΚ) αντιστοιχεί σε 4 μονάδες Συνεχούς Επαγγελματικής Ανάπτυξης (ΣΕΑ), ενώ η παρακολούθηση όλου του Συνεδρίου (3/12/2019) αντιστοιχεί σε 5 μονάδες ΣΕΑ.
 
Για δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται όπως επικοινωνούν με το ΚΕΒΕ, τηλ. 22889840, gvenizelou@ccci.org.cy. Μόνο όσοι εγγραφούν εκ των προτέρων θα γίνονται δεκτοί.

Δειτε Επισης

Κεντρο Κοινωνικης Καινοτομίας: Πραγματοποίησε ενημερωτική συνάντηση με λειτουργούς των ΜΜΕ
ECR Case Study: Πρόληψη ελλείψεων και διαθεσιμότητα στο ράφι
Σε τροχιά απογείωσης η γραμμή πλεύσης της κυπριακής ναυτιλίας... Παγκοσμίου φήμης ναυτιλιακό σύμπλεγμα η Κύπρος
Συνεργασία U Travel-Capacitor Partners: Ρεκόρ στις online πωλήσεις των ταξιδιωτικών πακέτων του Tomorrowland
7ο Cyprus HealthCare Conference: Η πορεία προς ισότιμο και καθολικό σύστημα υγείας
Η νέα επιστημονική επιτροπή του ΠΑΣΥΚΑΦ
Φαίδωνας Φαίδωνος: Πάνω από 600 οι φοιτητές ΤΕΠΑΚ στην Πάφο τη νέα χρονιά
Τομείς συνεργασίας συζήτησαν Βαφεάδης και Χατζημανώλη με DP World στο Ντουμπάι
Επιχειρηματικό φόρουμ Κύπρου-Εσθονίας: Προώθηση διμερών συνεργασιών
Οι εποπτικές προτεραιότητες της ΕΚΚ για το 2024-Επικέντρωση σε ΚΕΠΕΥ με διασυνοριακές δραστηριότητες