Αλλαγή στο επιχειρηματικό σκηνικό της Κύπρου

InBusinessNews  16/11/2019 07:32
Αλλαγή στο επιχειρηματικό σκηνικό της Κύπρου

Αλλαγή στο επιχειρηματικό σκηνικό της Κύπρου

InBusinessNews  16/11/2019 07:32
Δρομολογείται τεράστια αλλαγή τα τελευταία χρόνια στο επιχειρηματικό σκηνικό της Κύπρου καθώς η νέα γενιά επιχειρηματιών, γνωστοί και ως Millennials, αναλαμβάνει  διοικητικές θέσεις σε επιχειρήσεις. Η ανάληψη της σκυτάλης θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη διότι οι περισσότερες κυπριακές επιχειρήσεις είναι οικογενειακές και ιδρύθηκαν κατά τη διάρκεια των δεκαετιών του '70, '80 και '90. Οι τότε ιδρυτές και κύριοι μέτοχοί τους ηλικιακά είναι σήμερα άνω των 60 ετών, με τη διαδοχή να αποτελεί ένα κρίσιμο θέμα για τους ίδιους, με τα μέλη της δεύτερης, της τρίτης και της τέταρτης γενιάς των επιχειρήσεων να καλούνται να αναλάβουν τα ηνία. Όλοι οι νέοι αυτοί επιχειρηματίες αποτελούν τους γνωστούς Millennial Entrepreneurs.

Ποιοι είναι οι Millennials; Η ηλικία τους κυμαίνεται από 25 μέχρι 45 ετών και αποτελεί τη γενιά που ανά το παγκόσμιο αλλάζει το πρόσωπο των επιχειρήσεων και ο λόγος είναι απλός. Είναι νέοι, δημιουργικοί, δραστήριοι, κοινωνικοί, φιλικοί και ιδιαίτερα ενεργοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανοιχτοί και δεχτικοί όσον αφορά την τεχνολογία και κάθε τεχνολογική νέα εφεύρεση, έχουν προοδευτικές και καινοτόμες ιδέες, στόχους και όνειρα, δεν φοβούνται να τολμήσουν και πιστεύουν πολύ στις δυνατότητες, στις δυνάμεις και στις επιχειρήσεις τους.

Αν και εξακολουθούν να επικεντρώνονται στη διασφάλιση της κερδοφορίας των εταιρειών τους, η νέα γενιά επιχειρηματιών ενδιαφέρεται να επιφέρει τη δική της αλλαγή στον κόσμο και στο επιχειρηματικό πλαίσιο στο οποίο κινούνται.

Η δυναμική των Millennial Entrepreneurs
Μεγαλώνοντας και αποκτώντας εφόδια τόσο από τις σπουδές τους, όσο και από τα ερεθίσματα που είχαν σε οικογενειακό, κοινωνικό, εργασιακό και οικονομικό επίπεδο, απέκτησαν μια τεράστιας σημασίας δυναμική, ενώ επένδυσαν πολύ στο πείσμα, στις ιδέες και στους στόχους τους. Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι νέοι και νέες, σε σύγκριση με τις παλαιότερες γενιές επιχειρηματιών, τολμούν να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση ή ακόμα να πάρουν στα χέρια τους την ηγεσία των ήδη υπαρχόντων εταιρειών, οδηγώντας τες σε μονοπάτια που στους άλλοτε προκατόχους τους φαίνονταν πολύ τολμηρά ή ακόμα και «επικίνδυνα».

Η δυναμική των Millennials, καθώς και η μεγάλη επιρροή τους στις προηγούμενες γενιές επηρεάζουν σε σημαντικό βαθμό όλους τους τομείς της βιομηχανίας και οικονομίας του τόπου. Οι παλαιότερες γενιές επιχειρηματιών βασίζονταν περισσότερο στα παραδοσιακά μέσα διαφήμισης, προώθησης προϊόντων, αγοράς και πώλησης, ενώ οι Millennials είναι πλέον η γενιά που λατρεύει την τεχνολογία και παρακολουθεί όσα διαδραματίζονται στον κόσμο κυρίως μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η αλλαγή σκυτάλης στις κυπριακές επιχειρήσεις είναι αναμφίβολα μια άκρως ενδιαφέρουσα εξέλιξη, η οποία σε συνδυασμό με τη «δράση» των Millennials στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να εξελίξει τις επιχειρήσεις τους στον μέγιστο δυνατό βαθμό και να επιτύχει τα προσωπικά και επιχειρησιακά οράματά τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Μέσα σε αυτά τα πλαίσια η IMH με χορηγούς τις PwC Κύπρου, Cyta και Τράπεζα Κύπρου διοργανώνουν στις 21 Νοεμβρίου το Millennial Entrepreneurs Summit που απευθύνεται στους νέους επιχειρηματίες της Κύπρου, τους Millennial Entrepreneurs, και στόχο έχει να συγκεντρωθούν στη μεγαλύτερη διοργάνωση της χρονιάς που τους αφορά και αποσκοπεί να τους προσφέρει πολλά, μεταξύ των οποίων έμπνευση και networking.

Μέσα από τις ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις του Summit, τις εμπειρίες και γνώσεις του πολύ γνωστού keynote motivational speaker Dex Torricke-Barton, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να εμπλουτίσει τις δεξιότητες και σκέψεις του σε ό,τι αφορά την επιχειρηματικότητα, την επιτυχία, το εργασιακό περιβάλλον, τις αξίες, το ταλέντο, την Οικονομία και τον επιχειρηματικό κόσμο μέσα στο οποίο ζει και αναπτύσσεται. Θα έχει, ακόμα, την ευκαιρία να δικτυωθεί και να ανταλλάξει απόψεις με τους υπόλοιπους millennials που θα παρευρεθούν στην ενδιαφέρουσα εκδήλωση.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ κάντε κλικ εδώ.
Οργανωτής: ΙΜΗ, Χορηγοί: PwC, CYTA, Bank of Cyprus, Επιστημονικός Συνεργάτης: IMR, Χορηγοί Επικοινωνίας: IN Business, Alpha Cyprus

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την ΙΜΗ στο τηλέφωνο: 22 505 555 και στο email: events@imhbusiness.com

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας