Οι τελευταίες εξελίξεις στον κλάδο της υγείας

Το “3rd Cyprus HealthCare Conference Gala” διοργανώθηκε με απόλυτη επιτυχία την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Στόχος της εκδήλωσης ήταν να ενημερώσει τους επαγγελματίες του κλάδου της υγείας για τις διεθνείς εξελίξεις και τις τάσεις που διαμορφώνονται στα θέματα Ιατρικής και Υγείας. 
 


Ανάμεσα στις εκλεκτές προσωπικότητες που έδωσαν το παρών τους, ήταν ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου. Κατά την ομιλία του, ο Υπουργός επισήμανε την σημαντικότητα του τομέα της υγείας για την βιώσιμη ανθρώπινη ανάπτυξη τόσο από την πλευρά των ανθρώπινων δικαιωμάτων αλλά και από πλευράς οικονομικής ανάπτυξης της κοινωνίας. Επιπλέον, ανέφερε τους στόχους του Υπουργείου Υγείας μέχρι το 2023 οι οποίοι είναι η πετυχημένη εφαρμογή του ΓΕΣΥ, η ενοποίηση του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, η ψηφιοποιήση της υγείας, η γενική βελτίωση της ποιότητας των ήδη παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας και η έμφαση στην πρόληψη μέσω πολιτικών δημόσιας υγείας.


Κεντρικός ομιλητής ήταν ο καθηγητής μοριακής ογκολογίας Δρ. Koen Kas. Κάνοντας μια ιστορική αναδρομή του κλάδου της υγείας, ο κος Kas κατέληξε στο γεγονός ότι το πιο σημαντικό δεν είναι η εύρεση κάποιας θεραπείας, αλλά η ανακάλυψη του φαρμάκου που θα κρατάει τον άνθρωπο υγιές για όλη του την ζωή. 
Ο Ιάκωβος Γαλανός, παρουσίασε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος της υγείας όπως και τα αποτελέσματα της έρευνας της KPMG σχετικά με το μέλλον του τομέα. Ανέφερε, ότι τα δημογραφικά χαρακτηριστικά κάθε ομάδας, είναι αυτά που καθορίζουν τις νόρμες στο θέμα αντιμετώπισης του κλάδου της υγείας, συμπληρώνοντας ότι τα θεραπευτικά μοντέλα πρέπει να ικανοποιούν τις προσδοκίες της κάθε γενιάς. 


Το 3ο Cyprus HealthCare Conference Gala διοργάνωσε η IMH.

Δειτε Επισης

Διάλεξη για τον εργασιακό εκφοβισμό από το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος
Εβδομάδα Πυρασφάλειας από CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ και Πυροσβεστική Υπηρεσία για 23η χρονιά
Ενεργή συμμετοχή MUSKITA στον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού
Η Action Global Communications αναδείχθηκε Mediterranean Consultancy of the Year
16α ΙΝ Business Awards: Αντίστροφη μέτρηση για την μεγάλη γιορτή του επιχειρείν-Την Πέμπτη η απονομή των βραβείων
Στις 18 Ιουνίου το 7ο Παγκύπριο Συνέδριο Γάλακτος, Γεωργίας και Κτηνοτροφίας
Στην Κίνα για σειρά συναντήσεων και την... βάφτιση πλοίου της ΑAL Shipping η Μαρίνα Χατζημανώλη
Παρουσία Σκουρίδη η συμμετοχή Πανεπιστημίου Νεάπολις στον 47ο Διεθνή Διαγωνισμό ICPC
Yo2: Πρωτοπορία στην παγκόσμια σχεδιαστική συνεργασία από την Κύπρο με το «Touch of Dutch»
Νέα πρόεδρος του Συμβουλίου «Φωνή» η Κλέα Χατζηστεφάνου Παπαέλληνα