Οι τελευταίες εξελίξεις στον κλάδο της υγείας

InBusinessNews  08/11/2019 12:26
Οι τελευταίες εξελίξεις στον κλάδο της υγείας

Οι τελευταίες εξελίξεις στον κλάδο της υγείας

InBusinessNews  08/11/2019 12:26
Το “3rd Cyprus HealthCare Conference Gala” διοργανώθηκε με απόλυτη επιτυχία την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Στόχος της εκδήλωσης ήταν να ενημερώσει τους επαγγελματίες του κλάδου της υγείας για τις διεθνείς εξελίξεις και τις τάσεις που διαμορφώνονται στα θέματα Ιατρικής και Υγείας. 

RELATED ARTICLES

 


Ανάμεσα στις εκλεκτές προσωπικότητες που έδωσαν το παρών τους, ήταν ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου. Κατά την ομιλία του, ο Υπουργός επισήμανε την σημαντικότητα του τομέα της υγείας για την βιώσιμη ανθρώπινη ανάπτυξη τόσο από την πλευρά των ανθρώπινων δικαιωμάτων αλλά και από πλευράς οικονομικής ανάπτυξης της κοινωνίας. Επιπλέον, ανέφερε τους στόχους του Υπουργείου Υγείας μέχρι το 2023 οι οποίοι είναι η πετυχημένη εφαρμογή του ΓΕΣΥ, η ενοποίηση του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, η ψηφιοποιήση της υγείας, η γενική βελτίωση της ποιότητας των ήδη παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας και η έμφαση στην πρόληψη μέσω πολιτικών δημόσιας υγείας.


Κεντρικός ομιλητής ήταν ο καθηγητής μοριακής ογκολογίας Δρ. Koen Kas. Κάνοντας μια ιστορική αναδρομή του κλάδου της υγείας, ο κος Kas κατέληξε στο γεγονός ότι το πιο σημαντικό δεν είναι η εύρεση κάποιας θεραπείας, αλλά η ανακάλυψη του φαρμάκου που θα κρατάει τον άνθρωπο υγιές για όλη του την ζωή. 
Ο Ιάκωβος Γαλανός, παρουσίασε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος της υγείας όπως και τα αποτελέσματα της έρευνας της KPMG σχετικά με το μέλλον του τομέα. Ανέφερε, ότι τα δημογραφικά χαρακτηριστικά κάθε ομάδας, είναι αυτά που καθορίζουν τις νόρμες στο θέμα αντιμετώπισης του κλάδου της υγείας, συμπληρώνοντας ότι τα θεραπευτικά μοντέλα πρέπει να ικανοποιούν τις προσδοκίες της κάθε γενιάς. 


Το 3ο Cyprus HealthCare Conference Gala διοργάνωσε η IMH.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας