EY: Σεμινάριο επεξηγώντας τις Συγχωνεύσεις, τις Εξαγορές και τον Επαναπατρισμό των Εδρών των Εταιρειών

  • Εντάσσεται στη σειρά φορολογικών και νομικών σεμιναρίων της ΕΥ
  • Το σεμινάριο είναι πιστοποιημένο από τον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο

Η EY οργανώνει σεμινάριο για τις συγχωνεύσεις, τις εξαγορές και τον επαναπατρισμό των εδρών των εταιρειών, εξετάζοντας τα ζητήματα αυτά από την οπτική της εταιρικής φορολογίας, των νομικών ζητημάτων και του ΦΠΑ. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στις 30 Οκτωβρίου στην Λεμεσό και στις 31 Οκτωβρίου στην Λευκωσία και οργανώνεται από κοινού από το Νομικό Τμήμα, το Τμήμα Διεθνών Φορολογιών και το Τμήμα ΦΠΑ της EY Κύπρου. Το σεμινάριο παρέχει μια αξιολόγηση των φορολογικών και νομικών αλλαγών, εξετάζοντας τα σημαντικά σημεία που πρέπει να απασχολήσουν τα ανώτερα στελέχη και τα ενδιαφερόμενα μέρη των επιχειρήσεων, τα οποία εμπλέκονται σε συγχωνεύσεις, εξαγορές ή επαναπατρισμό εδρών.

Το σεμινάριο είναι μέρος της νέας σειράς σεμιναρίων της ΕΥ που ξεκίνησε πρόσφατα, με αντικείμενο Φορολογικά και Νομικά θέματα. Τα σεμινάρια αυτά παρέχουν ενημέρωση για τις νέες εξελίξεις, αλλά και πρακτική εξάσκηση σχετικά με τις συνεχώς μεταβαλλόμενες εγχώριες και διεθνείς φορολογικές και νομικές πρακτικές. Έχει προηγηθεί το επιτυχημένο σεμινάριο περί Φορολογικής και Οικονομικής Ουσίας (substance) από την νομική οπτική καθώς και την οπτική της άμεσης φορολογίας και του ΦΠΑ. Το σεμινάριο είναι πιστοποιημένο από τον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο και απευθύνεται σε λογιστές, επαγγελματίες του κλάδου της φορολογίας, επικεφαλής νομικών τμημάτων και συμβούλους επιχειρήσεων, καθώς και σε επιχειρηματίες και επενδυτές που χρειάζεται να εξετάσουν φορολογικά και νομικά θέματα στις επιχειρήσεις τους.

Καθώς η προθεσμία για το Brexit πλησιάζει, το σεμινάριο θα επικεντρωθεί στις νομικές, φορολογικές και σχετικές με το ΦΠΑ επιπτώσεις στις εξαγορές, τις συγχωνεύσεις και τον επαναπατρισμό για τις κυπριακές εταιρείες. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, θα συζητηθούν οι τεχνικές πτυχές του τρέχοντος νομικού πλαισίου, καθώς και πρόσφατες και μελλοντικές εξελίξεις, με ιδιαίτερη έμφαση στο πρακτικό και λειτουργικό περιβάλλον από μια φορολογική και νομική σκοπιά.

Μέσω παραδειγμάτων από εγχώριες και διεθνείς εταιρείες, θα αναδειχθούν οι πρακτικές επιπτώσεις στο κυπριακό νομικό πλαίσιο. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ελέγξουν τις γνώσεις τους με διαδραστικό τρόπο, μέσω ενός εργαλείου που συλλέγει και προβάλλει απαντήσεις σε πραγματικό χρόνο (live quiz). Παράλληλα, μετά από αυξημένη ζήτηση, το σεμινάριο θα βιντεοσκοπηθεί και θα διατεθεί προς ικανοποίηση των αναγκών του διεθνούς και εγχώριου πελατολογίου της EY.

Ο Συνέταιρος και Επικεφαλής των Φορολογικών και Νομικών Υπηρεσιών της ΕΥ Κύπρου, Φίλιππος Ραπτόπουλος, αναφέρει: «Η Κύπρος πρόκειται να εφαρμόσει κανονιστικές αλλαγές που περιλαμβάνουν ζητήματα άμεσης φορολογίας και ΦΠΑ σχετικά με τις συγχωνεύσεις - αποκτήσεις εταιρειών, καθώς και τις μεταφορές εταιρικών εδρών. Το Σεμινάριο αυτό, μεταξύ άλλων, παρέχει μια αξιολόγηση των νομικών και φορολογικών αλλαγών, περιγράφοντας τα σημαντικότερα σημεία που απασχολούν τα ανώτερα στελέχη και τα ενδιαφερόμενα μέρη που εμπλέκονται στις διαδικασίες των συγχωνεύσεων και των εξαγορών.»

Ο Σίμος Σίμου, Διευθυντής στο Τμήμα Φορολογικών Υπηρεσιών και Συντονιστής των σεμιναρίων που αφορούν φορολογικά και νομικά θέματα της ΕΥ Κύπρου, σχολιάζει: «Τα διαδραστικά σεμινάρια μας, τα οποία εστιάζουν στην πρακτική πλευρά των φορολογικών -ρυθμιστικών θεμάτων, διεξάγονται από μια αφοσιωμένη ομάδα πιστοποιημένων εκπαιδευτών. Με τη χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας, της ανάλυσης πραγματικών περιπτώσεων και των ομαδικών και διαγνωστικών ασκήσεων, οι συμμετέχοντες μπορούν να επιλύσουν με διαδραστικό τρόπο φορολογικά και νομικά ζητήματα, τα οποία μπορεί να προκύψουν στην καθημερινή τους εργασία. Μετά από ένα επιτυχημένο σεμινάριο σε θέματα φορολογικής και οικονομικής ουσίας, προσβλέπουμε στο επόμενο όπου θα διερευνηθούν οι τρεις θεματικές ενότητες που αναλύουν τις εταιρικές συγχωνεύσεις, τις εξαγορές και μεταφορές εδρών.»
 
Όλες οι πληροφορίες και το πρόγραμμα των επερχόμενων σεμιναρίων εδώ: https://www.ey.com/cy/en/home/upcoming-ey-seminars

Δειτε Επισης

Το «Ποδηλατώ για ένα ευρώ με τη Μαρίνα Θεοδώρου 2024» συμπλήρωσε 600 χλμ προσφοράς
25 χρόνια για το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου-Τι έλεγε κατά τα εγκαίνια ο Μιχαλάκης Α. Τριανταφυλλίδης
H γαλλική AXERIA εισέρχεται στην κυπριακή ασφαλιστική αγορά
Επίσκεψη ομάδας εργαζομένων της Gordian στο Κέντρο Υπηρεσιών «ΣΕΑΝΑ»
Την Τρίτη η 63η ετήσια γενική συνέλευση της ΟΕΒ
Το EUHeyDay πάει Πάφο
Η πρώτη δικαστική απόφαση στην Κύπρο που επέτρεψε τη λήψη μαρτυρίας μέσω εικονοτηλεδιάσκεψης σε αστική υπόθεση
Σύντομα ο σχεδιασμός για Σχολή Θαλάσσιων Επιστημών ΤΕΠΑΚ στη Λάρνακα
«sCYence Fair 2024»: Με εκατοντάδες χαμόγελα πλημμύρισε η μεγαλύτερη γιορτή της επιστήμης
Οι νικητές των «Stelios Bi-Communal Awards for Business Co-operation 2024»