Εκδήλωση επ’ ευκαιρία της υποψηφιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας για επανεκλογή στο Συμβούλιο του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού

Το Υφυπουργείο Ναυτιλίας και το Ναυτιλιακό Γραφείο της Πρεσβείας της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα, παρέθεσαν δεξίωση την Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019, στο «Σπίτι της Κύπρου», στην Πρεσβεία της Κύπρου στην Αθήνα. Η δεξίωση πραγματοποιήθηκε επ’ ευκαιρίας  της υποψηφιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας για επανεκλογή στο Συμβούλιο του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΔΝΟ) για την περίοδο 2020 – 2021. Προσκεκλημένοι ήταν οι Αρχηγοί των διπλωματικών αποστολών των χωρών με διαπίστευση στην Κύπρο και έδρα την Ελλάδα.

Τη δεξίωση προσφώνησε η Υφυπουργός Ναυτιλίας παρά τω Προέδρω, κα. Νατάσα Πηλείδου, ενώ τους προσκεκλημένους καλωσόρισε ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα, κ. Κυριάκος Κενεβέζος. 

Στην ομιλία της η Υφυπουργός αφού υπογράμμισε τη σημασία που έχει η ναυτιλία για την Κύπρο, παρέθεσε τις ενέργειες και δράσεις που γίνονται για περεταίρω στήριξη και ανάπτυξη του τομέα. Σημείωσε ότι η Κύπρος εκλέγεται ανελλιπώς ως μέλος του Συμβουλίου του ΔΝΟ από το 1987, γεγονός που αντικατοπτρίζει την ενεργό και ουσιαστική δράση της Κύπρου τόσο εντός του ΔΝΟ όσο και γενικότερα στα διεθνή ναυτιλιακά δρώμενα. Η κα. Πηλείδου αναφερόμενη στους στόχους του ΔΝΟ, σημείωσε τη δέσμευση της Κύπρου για συνέχιση της σημαντικής συνεισφοράς της στο έργο του ΔΝΟ, στηριζόμενη στη μακροχρόνια πολιτική της στη γεφύρωση του χάσματος μεταξύ ανεπτυγμένων και αναπτυσσόμενων χωρών, όπως και στην οικονομική σταθερότητα του ΔΝΟ και των συνδεδεμένων με αυτόν ιδρυμάτων.  

 

Τέλος η Υφυπουργός ζήτησε τη στήριξη των κρατών μελών του ΔΝΟ για επανεκλογή της Κύπρου στο Συμβούλιο του ΔΝΟ.

Οι εκλογές θα διεξαχθούν την 29η Νοεμβρίου 2019 στο Λονδίνο στα πλαίσια της 31ης Τακτικής Συνέλευσης του ΔΝΟ. Η Κύπρος διεκδικεί εκλογή στην κατηγορία Γ στην οποία εκλέγονται 20 χώρες, ενώ υποψήφια είναι άλλα 25 κράτη μέλη του ΔΝΟ.

Δειτε Επισης

Καρδιοχειρουργοί του Mediterranean Hospital παρακολούθησαν διάλεξη του διακεκριμένου καθηγητή Claus Preusse
Άνευ ανθυποψηφίου συνεχίζει στη θέση του γενικού γραμματέα της ΠΑΣΥΔΥ ο Στρατής Ματθαίου
Η Golden Gallery by Kapatays δίπλα στα Μωρά Θαύματα
Εκδήλωση Ασφάλειας και Υγείας 2024: «Δεν υπάρχει άλλος χρόνος-Εξασφαλίζουμε υγιή και ασφαλή εργασία τώρα»
Η New Deal και η Rakuten Viber λανσάρουν επίσημη συνεργασία για την αγορά της Κύπρου
Η 1η ΕΜΟΔΕ του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος εκπαιδεύει Εθελοντές του SupportCY
Μαρία Δημητρίου: Η δύναμη της τηλεόρασης
Πώς η τεχνολογία μεταμορφώνει τον ιατρικό τομέα
Coca-Cola HBC Κύπρου: Στηρίζει με πράξεις αγάπης και φροντίδας, τη δράση «Πακέτα Αγάπης» του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού
CyEmployers: Διασύνδεση δεξιοτήτων που αποκτούνται από την Ανώτερη Εκπαίδευση με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας