Παρουσίαση Υπηρεσίας Καθοδήγησης Καριέρας από τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου

Σε δημοσιογραφική διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2019 στα Κεντρικά Γραφεία του στη Λευκωσία, ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου (ΟΝΕΚ) παρουσίασε την Υπηρεσία Καθοδήγησης Καριέρας, η οποία απευθύνεται σε μαθητές, φοιτητές, νέους που αναζητούν εργασία, καθώς και νέους επαγγελματίες.
 
Ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΟΝΕΚ, κ. Παναγιώτης Σεντώνας δήλωσε ότι «παρουσιάζουμε ένα πρόγραμμα το οποίο υποστηρίζει τους νέους ανθρώπους στην επιλογή και τον σχεδιασμό της δικής τους διαδρομής καριέρας, αλλά παράλληλα τους ενδυναμώνει σε σχέση με τη μετάβασή τους από την εκπαίδευση στην απασχόληση».
 
Η Υπηρεσία Καθοδήγησης Καριέρας προσφέρεται δωρεάν στα Κέντρα Πληροφόρησης Νέων του Οργανισμού Νεολαίας σε όλες τις επαρχίες και βασίζεται σε τέσσερις πυλώνες δράσης, οι οποίοι καλύπτουν όλο το φάσμα αναγκών των νέων, από την εκπαίδευση μέχρι και την επαγγελματική ανέλιξή τους.
 
 
  1. Εξατομικευμένες συναντήσεις με Συμβούλους Καθοδήγησης Καριέρας
Η Υπηρεσία Καθοδήγησης Καριέρας παρέχει εξατομικευμένη συμβουλευτική καριέρας και επαγγελματικού προσανατολισμού από τους έμπειρους και καταρτισμένους συμβούλους του Οργανισμού Νεολαίας, τους οποίους οι νέοι μπορούν να συναντήσουν στα Κέντρα Πληροφόρησης Νέων.
 
  1. Τεστ Σταδιοδρομίας
Στο πλαίσιο της εν λόγω Υπηρεσίας, διενεργούνται τεστ σταδιοδρομίας με σκοπό τον εντοπισμό των ενδιαφερόντων και ικανοτήτων του κάθε νέου για την πιο ορθή επιλογή ακαδημαϊκής και επαγγελματικής κατεύθυνσης.
 
  1. Εργαστήρια ανάπτυξης Επαγγελματικών Δεξιοτήτων
Ένας τρίτος πυλώνας της υπό αναφορά Υπηρεσίας είναι η διοργάνωση εργαστηρίων ανάπτυξης οριζόντιων δεξιοτήτων (soft skills), για νέους που βρίσκονται σε αναζήτηση εργασίας και νέους που ήδη εργάζονται. Σκοπός των εργαστηρίων, είναι αφενός η ανάπτυξη δεξιοτήτων πλοήγησης στην αγορά εργασίας (όπως ετοιμασία βιογραφικού σημειώματος, προετοιμασία για συνέντευξη για δουλειά, καλές πρακτικές αναζήτησης εργασίας κ.ά.), και αφετέρου η καλλιέργεια δεξιοτήτων επαγγελματικής ανάπτυξης (όπως ηγεσία και λήψη αποφάσεων, συναισθηματική νοημοσύνη, παρουσίαση και επικοινωνία κ.ά.) βοηθώντας έτσι τους νέους να επιτύχουν ως επαγγελματίες.
 
  1. Career Academies
Μια άλλη καινοτομία που προσφέρει η Υπηρεσία Καθοδήγησης Καριέρας είναι η διοργάνωση των Career Academies, μέσω των οποίων δίνεται η ευκαιρία στους συμμετέχοντες να παρακολουθήσουν με εντατικούς ρυθμούς ενημερωτικές διαλέξεις και να συμμετέχουν σε βιωματικά εργαστήρια από κορυφαίους στο είδος τους εισηγητές, εκπαιδευτές και επιχειρηματίες για θέματα σχετικά με την εξεύρεση εργασίας και επαγγελματικής ανάπτυξης.  
 
 
Όλοι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Οργανισμού Νεολαίας www.onek.org.cy και στον παγκύπριο τηλεφωνικό αριθμό 77 77 27 57 (δωρεάν κλήση).
 

Δειτε Επισης

Σημαντικές πρωτοβουλίες ΕΚΚ για ενίσχυση του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού των νέων
Century Travel Group και Goget Retail Microfinance σε μια συνεργασία προς όφελος του Κύπριου ταξιδιώτη
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Ενισχύει τη συνεργασία του με το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας το ΚΕΒΕ
Επιτυχής επαναπιστοποίηση Διεθνών Προτύπων της Kition Ocean Port
Το «Ποδηλατώ για ένα ευρώ με τη Μαρίνα Θεοδώρου 2024» συμπλήρωσε 600 χλμ προσφοράς
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού με χρυσό χορηγό τα Holland & Barrett
25 χρόνια για το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου-Τι έλεγε κατά τα εγκαίνια ο Μιχαλάκης Α. Τριανταφυλλίδης
H γαλλική AXERIA εισέρχεται στην κυπριακή ασφαλιστική αγορά
Επίσκεψη ομάδας εργαζομένων της Gordian στο Κέντρο Υπηρεσιών «ΣΕΑΝΑ»