Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου συμμετέχει στην περιοδική έκθεση «Cyprus: a dynamic island»

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου συμμετέχει με 10 ειδώλια και 2 αγαλματίδια από την αρχαιολογική του συλλογή στην περιοδική έκθεση «Cyprus: a dynamic island» που διοργανώνει το Rijksmuseum Van Oudheden, στο Leiden της Ολλανδίας. 

Η έκθεση είναι η πρώτη μεγάλη έκθεση στην Ολλανδία που αφιερώνεται στην αρχαιολογία της Κύπρου, παρουσιάζοντας περίπου 400 αντικείμενα, με στόχο την ανάδειξη της πολιτιστικής δυναμικής και ιδιαίτερης τεχνικής του αρχαίου υλικού πολιτισμού της Κύπρου.

Τα ασβεστολιθικά αγαλματίδια ‘Ηρακλής και ένας νέος με πάπυρο’ και η ομάδα χορευτριών (πήλινα ειδώλια), προερχόμενα από την Συλλογή Γεωργίου και Νεφέλης Τζιάπρα Πιερίδη (Δωρεά Κλειώς και Σόλωνα Τριανταφυλλίδη) του Πολιτιστικού Ιδρύματος της Τράπεζας Κύπρου, επιλέχθηκαν από το Τμήμα Αρχαιοτήτων για να συμμετάσχουν στην έκθεση με σκοπό την ολοκλήρωση του αφηγήματος της έκθεσης.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν ένα ταξίδι στην ιστορία της Κύπρου, από τη Νεολιθική εποχή μέχρι την πρώιμη Βυζαντινή περίοδο, μέσα από ένα γαλήνιο και αφηρημένο τοπίο που θα έχει ως κεντρική αναφορά τον υλικό πολιτισμό της Κύπρου και κύριο χαρακτηριστικό του νησιού ως σταυροδρόμι των πολιτισμών της Ανατολικής και Νότιας Μεσογείου. Στην έκθεση θα γίνουν αναφορές για τις επιστημονικές αρχαιολογικές ανασκαφές που πραγματοποιήθηκαν στο νησί από τον 19ο αιώνα και το παράνομο εμπόριο κυπριακών αρχαιοτήτων.

Η έκθεση πραγματοποιείται από το Rijksmuseum Van Oudheden, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Ολλανδίας, σε συνεργασία με το Τμήμα Αρχαιοτήτων της Κύπρου και με την υποστήριξη του Πολιτιστικού Ιδρύματος της Τράπεζας Κύπρου, του Ιδρύματος Α.Γ. Λεβέντης, της Πρεσβείας της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ολλανδία, του Υπουργείου Τουρισμού και Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών της Κυπριακής Δημοκρατίας, του Prince Bernhard Culture Fund, του Labrys Reizen, του Cultural Heritage Agency (Ministry of Education, Culture and Science) και του Society of Corporate Friends of the Dutch National Museum of Antiquities.
 

Τα έργα της έκθεσης προέρχονται από συλλογές, κυρίως του Τμήματος Αρχαιοτήτων, του Πολιτιστικού Ιδρύματος της Τράπεζας Κύπρου, του Rijksmuseum Van Oudheden και, ανάμεσα σε άλλα, από το Medelhavsmuseet της Στοκχόλμης και το Allard Pierson Museum του Άμστερνταμ.
 
Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 11 Οκτωβρίου 2019 – 15 Μαρτίου 2020
Τοποθεσία: Rijksmuseum Van Oudheden, Rapenburg 28, 2311 EW Leiden, The Netherlands / www.rmo.nl

Δειτε Επισης

Η νέα γραφειακή ανάπτυξη αξίας 3,5 εκατ. ευρώ στη Λάρνακα-Πού χωροθετείται και τι θα περιλαμβάνει
Φ. Στασόπουλος: Από πού πηγάζει η αύξηση κερδοφορίας της Ελληνικής-Θετική εξέλιξη η συμμετοχή της Eurobank
Ο βραχνάς της έλλειψης προσωπικού και οι κλάδοι με τις περισσότερες κενές θέσεις εργασίας
Ανακαινίσεις ξενοδοχείων-Πυρετώδεις εργασίες και ολικό λίφτινγκ μονάδων στα σκαριά
Στο τεύχος Μαρτίου του περιοδικού GOLD: Hail to the Chief Financial Officer
Eurobank Hub: Εκεί που κτυπά η καρδιά της τράπεζας και κτίζεται η τεχνολογική ανάπτυξη του ομίλου (pics)
Οι επιδόσεις των αεροδρομίων μας... Αύξηση επιβατικής κίνησης πέραν του 20% σε βάθος πενταετίας (πίνακες)
Επαναρχίζουν οι εργασίες για το τερματικό στο Βασιλικό-Τι δηλώνει ο Παπαναστασίου και η ανακοίνωση της CPP
Ενισχύουν τον κοινωνικό διάλογο προς διασφάλιση της ομαλότητας και της σταθερότητας στα εργασιακά
Στην τελική ευθεία για το Πάρκο Χρωμάτων στην Πάφο (pics)