Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Νίκος Σ. Κυριακίδης: Προκλήσεις στον κλάδο των επαγγελματικών υπηρεσιών

Ο Νίκος Σ. Κυριακίδης, συνεταίρος και επικεφαλής των οικονομικών συμβουλευτικών υπηρεσιών της Deloitte Cyprus, μίλησε στο 10th Limassol Economic Forum, για τα θέματα που διαμορφώνουν την ατζέντα των ηγετών των επιχειρήσεων και τις προκλήσεις της βιομηχανίας επαγγελματικών υπηρεσιών. 
 
O κ. Κυριακίδης ανέλυσε τα θέματα που επηρεάζουν το παγκόσμιο επιχειρηματικό περιβάλλον, τα οποία περιλαμβάνουν τους γεωπολιτικούς κινδύνους, το πολιτικό κατακερματισμό και την τρομοκρατία (αβεβαιότητα και απειλή για τις οικονομίες), τις δημογραφικές μετατοπίσεις, την έλλειψη πόρων ύδατος, την ενέργεια και τα τρόφιμα, τη ψηφιοποίηση, τις τεχνολογικές αλλαγές, την ασφάλεια του κυβερνοχώρου και το Διαδίκτυο, την κλιματική αλλαγή και τη βιώσιμη ανάπτυξη, την τεχνητή νοημοσύνη, την παγκοσμιοποίηση, τις αναδυόμενες αγορές, τους εμπορικούς πολέμους, το Brexit και τις τιμές του πετρελαίου.
 
 


Ο Νίκος Κυριακίδης μίλησε επίσης για τις τρέχουσες προκλήσεις της βιομηχανίας επαγγελματικών υπηρεσιών που περιλαμβάνουν:
 
Αυξημένη ρύθμιση και ανταγωνισμό για ταλέντο και δια βίου μάθηση
Οι δημογραφικές και τεχνολογικές αλλαγές οδηγούν σε αναντιστοιχία μεταξύ απαιτούμενων και διαθέσιμων δεξιοτήτων και ικανοτήτων, εντείνοντας περαιτέρω τον ανταγωνισμό για ταλέντα και την ανάγκη για δια βίου μάθηση και επανασχεδιασμό της εκπαίδευσης.
 
Μετασχηματισμός συμβουλευτικών υπηρεσιών
Η συνολική ανάγκη θα αυξηθεί και η φύση των συμβουλευτικών υπηρεσιών θα μετασχηματιστεί, με αυξημένη ζήτηση για προληπτική συμβουλευτική χρήση δεδομένων σε πραγματικό χρόνο αντί για επίλυση προβλημάτων. Νέες προσφορές υπηρεσιών για την αντιμετώπιση της συνεχώς μεταβαλλόμενης ζήτησης.
 
Βιώσιμη ανάπτυξη και επενδύσεις σε αξίες
Αύξηση της προσοχής προς την αειφορία και τους παράγοντες ESG από τους θεσμικούς επενδυτές, καθώς και αύξηση των αξιών με βάση την επένδυση, παρά την απλή εξέταση των οικονομικών αποδόσεων.
 
Αυτοματισμός και εμπορευματοποίηση
Ορισμένες υπηρεσίες αυτοματοποιούνται και εμπορευματοποιούνται, με αποτέλεσμα την ακόμη μεγαλύτερη ανάγκη εξειδίκευσης σε τομείς που δεν μπορούν εύκολα να τυποποιηθούν.
 
Τεχνολογία στην επικοινωνία και ψηφιακά ενεργοποιημένες υπηρεσίες
Η αυξανόμενη χρήση της τεχνολογίας στην επικοινωνία και στις ψηφιακά ενεργοποιημένες υπηρεσίες αλλάζει τον τρόπο αλληλεπίδρασης με τους πελάτες.
 
Ενδυνάμωση των γυναικών
Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ αναφέρει μια ισχυρή συσχέτιση μεταξύ των χωρών που καταργούν το χάσμα μεταξύ των φύλων και της οικονομικής ανταγωνιστικότητάς τους και επικεντρώνεται παγκοσμίως στην ανάδειξη περισσότερων γυναικών σε ηγετικές θέσεις.

 

 
 
 
 

 

Δειτε Επισης

Altius Insurance: Ανανέωσε για 18η συνεχή χρονιά τη συνεργασία της με την ΠΟΕΔ
Διάλεξη για την τεχνητή νοημοσύνη από ΤΕΠΑΚ και ΕΒΕ Αμμοχώστου
Μέχρι 31 Μαΐου η υποβολή αιτήσεων για το Κυπριακό Βραβείο Εξαγωγών
PwC Foundation: Γνώσεις σε μαθητές και μαθήτριες για τον χρηματοοικονομικό εγγραμματισμό
Αγκαλιάζουν τα βραβεία δικοινοτικής συνεργασίας του ιδρύματος Στέλιος Χατζηιωάννου
Αντίστροφη μέτρηση για 16α ΙΝ Βusiness Awards-Ολοκληρώνεται στις 4 Απριλίου η διαδικασία ψηφοφορίας
Μήνυμα από Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου και Τρ. Κύπρου για Πορεία Χριστοδούλας-«Να είσαι εκεί»
O Υπουργός Εσωτερικών για το μεταναστευτικό στο Nicosia Economic Congress
Πέραν κάθε προσδοκίας το ενδιαφέρον για το sCYence Fair 2024-Παρατείνονται μέχρι 10 Απριλίου οι εγγραφές
Κέντρο Κοινωνικής Καινοτομίας: Ενημερωτική συνάντηση με λειτουργούς των ΜΜΕ