Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αποφοίτησης Οκτωβρίου του Πανεπιστημίου Λευκωσίας

Στις 2,420 έφθασε ο συνολικός αριθμός αποφοίτων του Πανεπιστημίου Λευκωσίας για το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019, μετά την τελετή αποφοίτησης Οκτωβρίου του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Απευθυνόμενος στις νέες και νέους αποφοίτους κατά την τελετή αποφοίτησης του Οκτωβρίου, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου, Καθηγητής Φίλιππος Πουγιούτας αναφέρθηκε στα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα του Πανεπιστημίου, που προσδίδουν ιδιαίτερη αξία στους τίτλους σπουδών που απονεμήθηκαν.

Όλα τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, σημείωσε, αντανακλώνται σε μία σειρά από σημαντικές, παγκόσμιες κατατάξεις, που αναδεικνύουν το Πανεπιστήμιο ως διεθνώς αναγνωρισμένο, υψηλής ποιότητας ακαδημαϊκό ίδρυμα.
Συγκεκριμένα, ο Πρύτανης Πουγιούτας αναφέρθηκε στο QS World University Rankings, που κατατάσσει το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας τα τελευταία δύο χρόνια, στις θέσεις 106 και 91, ανάμεσα στα κορυφαία πανεπιστήμια χωρών της Περιοχής Αναδυόμενης Ευρώπης και Κεντρικής Ασίας, μεταξύ των οποίων η Ρωσία, η Τσεχία, η Ουγγαρία, η Πολωνία, η Κροατία, η Ρουμανία, η Εσθονία, η Λιθουανία και η Ουκρανία. Στις παγκόσμιες διακρίσεις του Πανεπιστημίου πρόσθεσε επίσης την πρόσφατη κατάταξή του από το Times Higher Education Impact Rankings, ανάμεσα στα 201-300 καλύτερα πανεπιστήμια στον κόσμο στον τομέα της Ποιοτικής Εκπαίδευσης με βάση τις επιδόσεις του για την επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών.

Ολοκληρώνοντας, ο Πρύτανης Πουγιούτας κάλεσε όλους τους απόφοιτους να ενστερνιστούν τις αρχές της ενεργούς και δια βίου μάθησης με σκοπό να μεγιστοποιήσουν τις προοπτικές που τους προσφέρει το πτυχίο τους. Εξήγησε ότι η γνώση δεν είναι κάτι που μεταδίδεται παθητικά, αλλά δημιουργείται μέσα από τη συνεχή αναζήτηση, την κριτική και την έρευνα. Τους κάλεσε, τέλος, να ακολουθήσουν τις αλλαγές που επιφέρει στον εργασιακό χώρο και στην ευρύτερη ζωή μας η τέταρτη βιομηχανική επανάσταση, επενδύοντας σε νέες γνώσεις, δεξιότητες και ικανότητες που απαιτείται να έχουν οι εργαζόμενοι της γενιάς τους.

Κατά την ομιλία του, ο αριστεύσας απόφοιτος κ. Θάνος Ψυχογιός, Διευθύνων Σύμβουλος των γνωστών ελληνικών εκδόσεων «Ψυχογιός», εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας για τον «συνεπή, ποιοτικά απαιτητικό και μοναδικό τρόπο μετάδοσης της επιστημονικής γνώσης και εμπειρίας». Ολοκλήρωσε σημειώνοντας: «Με την Θεολογία ξεκίνησα, εντάχθηκα, ακολούθως, στα καθημερινά γρανάζια της βιοπάλης ενός άλλου επαγγέλματος και, μετά από μια σαραντάχρονη ευδόκιμη πορεία στον χώρο των εκδόσεων, επιστρέφω και πάλι στην ιερά τούτη επιστήμη και νοιώθω ότι, έτσι, ολοκληρώνεται ένα ουσιαστικό κεφάλαιο της ζωής μου».
Χαιρετισμό απηύθυνε επίσης η αριστεύσασα απόφοιτος, κ. Manuela Herrera, η οποία ευχαρίστησε το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας για τις γνώσεις και τις εμπειρίες που της προσέφερε και ευχήθηκε ό,τι καλύτερο σε όλους τους συν-απόφοιτούς της.

Η τελετή αποφοίτησης ολοκληρώθηκε με την επικύρωση των τίτλων σπουδών από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου και την Ακαδημαϊκή Γραμματέα, κ. Μαρία Παναγιώτου.
 

Δειτε Επισης

Συνεργασία U Travel-Capacitor Partners: Ρεκόρ στις online πωλήσεις των ταξιδιωτικών πακέτων του Tomorrowland
7ο Cyprus HealthCare Conference: Η πορεία προς ισότιμο και καθολικό σύστημα υγείας
Η νέα επιστημονική επιτροπή του ΠΑΣΥΚΑΦ
Φαίδωνας Φαίδωνος: Πάνω από 600 οι φοιτητές ΤΕΠΑΚ στην Πάφο τη νέα χρονιά
Τομείς συνεργασίας συζήτησαν Βαφεάδης και Χατζημανώλη με DP World στο Ντουμπάι
Επιχειρηματικό φόρουμ Κύπρου-Εσθονίας: Προώθηση διμερών συνεργασιών
Οι εποπτικές προτεραιότητες της ΕΚΚ για το 2024-Επικέντρωση σε ΚΕΠΕΥ με διασυνοριακές δραστηριότητες
Εργασιακή ευημερία: Βασικός παράγοντας για τη βιώσιμη επιτυχία των οργανισμών
Ανανέωση διεθνούς διαπίστευσης EFMD για το Πρόγραμμα ΜΒΑ του Πανεπιστημίου Κύπρου
Η Freedom24 Super Grand Χορηγός για τον πρώτο Ολυμπιονίκη της Κύπρου Παύλο Κοντίδη