Ανδρέας Νεοκλέους: Oι τρεις προκλήσεις των τηλεπικοινωνιών για το 2020-2030

InBusinessNews  16/10/2019 09:00
Ανδρέας Νεοκλέους: Oι τρεις προκλήσεις των τηλεπικοινωνιών για το 2020-2030

Ανδρέας Νεοκλέους: Oι τρεις προκλήσεις των τηλεπικοινωνιών για το 2020-2030

InBusinessNews  16/10/2019 09:00
Ως ηγετικός τηλεπικοινωνιακός οργανισμός στην Κύπρο, ο οποίος αναλαμβάνει σημαντικό ρόλο στην ψηφιακή μετατροπή της οικονομίας, αλλά και της χώρας, η Cyta δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από ένα γεγονός όπως το Limassol Economic Forum, το οποίο παρέχει μια πλατφόρμα για συζήτηση της πορείας της Κύπρου προς την πρόοδο και την ανάπτυξη. 

RELATED ARTICLES


Το πιο πάνω δηλώνει σε συνέντευξη του που παραχώρησε για την ειδική επετειακή έκδοση για τα 10 χρόνια του Limassol Economic Forum, ο CEO της Cyta, Ανδρέας Νεοκλέους, χαρακτηρίζοντας το φόρουμ ως «ίσως τη σημαντικότερη συγκέντρωση του είδους στην Κύπρο». Αναφερόμενος στο φετινό θέμα που θα απασχολήσει το φόρουμ, δηλαδή «Ο κόσμος το 2020-2030», εξέφρασε την άποψη πως, ενώ το οικονομικό βάρος και η πολιτική δύναμη μετατοπίζονται στην Ασία, η ευρωπαϊκή ανάπτυξη τα επόμενα δέκα χρόνια θα είναι πολύ δύσκολη, αφού είναι αντιμέτωπη με τους περιορισμούς που τίθενται από τα υψηλά επίπεδα χρέους.

«Οι συνέπειες μπορεί να περιλαμβάνουν την περαιτέρω αύξηση της ανεργίας και, κυρίως, την εξασθένιση των μεσαίων τάξεων στις αναπτυγμένες ευρωπαϊκές χώρες», σημείωσε. Ταυτόχρονα, η έλλειψη πόρων θα αποτελέσει μια ολοένα αυξανόμενη πρόκληση, μαζί με την αυξανόμενη κατανάλωση ενέργειας και τη μετατόπιση των προτύπων παραγωγής.
 
Η πρόοδος της τεχνολογίας
Σημαντικό μερίδιο του μελλοντικού αναπτυξιακού δυναμικού της Ευρώπης έγκειται στην πρόοδο της τεχνολογίας και στην ψηφιοποίηση. Οι νέες τεχνολογίες κατασκευής και αυτοματισμού, συμπεριλαμβανομένου του Ίντερνετ των πραγμάτων (IoT), της Τεχνητής Νοημοσύνης (AI), της προηγμένης ρομποτικής και των αυτόνομων συστημάτων μεταφοράς έχουν τη δυνατότητα να επιτρέψουν και να εμπνεύσουν την ανάπτυξη, σύμφωνα με τον ίδιο. «Η σύγκλιση των τεχνολογιών και ο πολλαπλασιασμός των εργαλείων θα μεταμορφώσουν τις οικονομίες και τις κοινωνίες και θα δημιουργήσουν μια συναρπαστική ευκαιρία ανάπτυξης προϊόντων για πολλές βιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένης της βιομηχανίας τηλεπικοινωνιών».
 
Oι τρεις προκλήσεις του τομέα
Μιλώντας συγκεκριμένα για τον τομέα των τηλεπικοινωνιών και τις προκλήσεις που αναμένεται να αντιμετωπίσει μέσα στην επόμενη δεκαετία, ο Ανδρέας Νεοκλέους υπογράμμισε ότι, καθώς η κοινωνία και η οικονομία απαιτούν ταχύτερα και πιο αξιόπιστα δίκτυα, οι υποδομές θα γίνουν πιο σημαντικές από ποτέ (δίκτυα 5G και οπτικές ίνες).

Η πρώτη πρόκληση για όλες τις εταιρείες στον τομέα των τηλεπικοινωνιών, όπως ανέφερε, είναι να συνεχίσουν να επενδύουν σημαντικό ποσοστό των κερδών τους στα δίκτυα, ενώ τα έσοδα ανά χρήστη και ανά υπηρεσία μειώνονται. Συνεπώς, οι ρυθμιστικές αρχές και οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής θα πρέπει να υποστηρίξουν τις πρωτοβουλίες για τη ψηφιακή κοινωνία, επιτρέποντας στις εταιρείες να συνεχίσουν να επενδύουν και να ανταποκρίνονται στην αυξανόμενη ζήτηση υπηρεσιών συνδεσιμότητας και πληροφορικής, εξήγησε.

Η δεύτερη μεγάλη πρόκληση, κατά τον κ. Νεοκλέους, είναι ο τρόπος αντιμετώπισης των Over-The-Top Players (OTTs), που έχουν ήδη επαναπροσδιορίσει την εμπειρία των πελατών, με πρωτοφανή τρόπο. Τέλος, στο πλαίσιο της πτώσης των τιμών, του αυξημένου ανταγωνισμού και της αυστηρής ρύθμισης, μια τρίτη σημαντική πρόκληση για τη βιομηχανία είναι η εξεύρεση νέων ροών εσόδων, τα οποία θα είναι κρίσιμα για τη διατήρηση των σημερινών επιπέδων εσόδων και της κερδοφορίας.
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας