Χ. Αγκαστινιώτης: Στηριζόμαστε στους επιχειρηματίες για συνέχιση της ανάπτυξης

Την ανάγκη αναγνώρισης και επιβράβευσης του ρόλου των ιδιωτικών επιχειρήσεων και των ανθρώπων που τις στελεχώνουν και τις διοικούν, επεσήμανε ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ, Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης, τονίζοντας ότι «σ΄ αυτούς στηριζόμαστε για συνέχιση της ανάπτυξης και διάνοιξη νέων δρόμων για την οικονομία μας».

Μιλώντας στο πλαίσιο της απονομής των 6ων ΚΕΒΕ Business Leader Awards, ανέφερε ότι μέσω των βραβεύσεων αυτών, στέλνουμε το μήνυμα ότι η χώρα μας, έχει να επιδείξει σημαντικές επιδόσεις στον επιχειρηματικό στίβο.

«Το ανθρώπινο δυναμικό της χώρας μας, σε συνδυασμό με το γενικότερο κλίμα στο επιχειρείν, έχουν να επιδείξουν πολλά θετικά στοιχεία που προσδίδουν στις επιχειρήσεις μας συγκριτικά πλεονεκτήματα που τις καθιστούν ικανές να ανταγωνιστούν διεθνώς», εξήγησε σχετικά.

Αναλύοντας τη διαφορετικότητα των Business Leader Awards του ΚΕΒΕ σε σχέση με τις υπόλοιπες βραβεύσεις, ανέφερε ότι μέσω του θεσμού επιβραβεύονται οι ηγετικές επιχειρηματικές ικανότητες και οι αρχές που προσδιορίζουν ένα επιτυχημένο ηγέτη, όπως είναι το όραμα, ο δυναμισμός, η καινοτομία, η διορατικότητα και η άριστη γνώση του τομέα στον οποίο δραστηριοποιείται, αλλά και το ήθος.

«Η προσήλωση σε αξίες, όπως το σωστό επιχειρείν, η εφαρμογή βέλτιστων πρακτικών σε θέματα διοίκησης και διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού, ο σεβασμός στον υγιή ανταγωνισμό μέσω της εφαρμογής των αρχών σωστής εταιρικής διακυβέρνησης και εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, βρίσκονται στο επίκεντρο των αποψινών βραβεύσεων», σημείωσε ο κ. Αγκαστινιώτης.

Παράλληλα, ανέφερε ότι ο άνθρωπος επιχειρηματίας που τιμάται δεν είναι μόνον μια μηχανή παραγωγής πλούτου, αλλά πρέπει να διακρίνεται για το ήθος, την εντιμότητα του, την πρακτική αγάπη του για τον άνθρωπο αλλά και την πατρίδα του. «Αυτό είναι το πρότυπο για εμάς», είπε ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ.

Ταυτόχρονα, διαβεβαίωσε ότι, το ΚΕΒΕ, το οποίο οραματίζεται μια σύγχρονη και ευέλικτη οικονομία, με έμφαση στην υψηλή τεχνολογία, την καινοτομία και τη ψηφιακή μεταρρύθμιση, θα συνεχίσει να καινοτομεί, να ανοίγει δρόμους, να συμβάλλει στην ενίσχυση του επιχειρηματικού κόσμου και να στηρίζει τη σωστή επιχειρηματικότητα.

Δειτε Επισης

Το πρώτο Nissan X-Trail e-POWER από το MyPetrolina app στον μεγάλο νικητή
Τέσσερα εμπόδια για νέους διευθυντές και ο ρόλος της εκπαίδευσης στην υπέρβασή τους
Επεκτείνει την παρουσία του στην Κύπρο με το άνοιγμα νέων γραφείων ο Όμιλος Isystems
H Lidl Κύπρου στηρίζει σταθερά το Ayia Napa Youth Soccer Festival
Έρευνα CyEmployers: Διασύνδεση των δεξιοτήτων που αποκτούνται από την ανώτερη εκπαίδευση με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας
Ανοίγει τις πύλες της η γκαλερί που έρχεται να κάνει την ανατροπή
Η επίδραση της ΤΝ στις επαγγελματικές υπηρεσίες
Ενδυνάμωση νέας γενιάς για καταπολέμηση της ρητορικής μίσους στο διαδίκτυο
Η ανακοίνωση της CNP για την πώληση στην Ελληνική- «Το επόμενο βήμα…»
16α IN Business Awards: Απόψε η μεγάλη γιορτή του κυπριακού επιχειρείν