Διεθνές Ναυτιλιακό Συνέδριο “Ναυτιλιακή Κύπρος 2019”

Το παγκοσμίου φήμης Ναυτιλιακό Συνέδριο "Ναυτιλιακή Κύπρος 2019" διοργανώθηκε μεταξύ 7 και 9 Οκτωβρίου 2019, στη Λεμεσό, από το Υφυπουργείο Ναυτιλίας σε συνεργασία με το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο και την Κυπριακή Ένωση Πλοιοκτητών. Για ακόμη μια χρονιά το Συνέδριο ξεπέρασε κάθε προσδοκία, προσελκύοντας περισσότερα από 900 κορυφαία ναυτιλιακά συναφή στελέχη και κορυφαίους θεσμικούς παράγοντες της Παγκόσμιας Ναυτιλίας. Φέτος ήταν μια ιδιαίτερη χρονιά καθώς το Συνέδριο “Ναυτιλιακή Κύπρος” γιόρτασε 30 χρόνια διοργάνωσης καταφέρνοντας τα τελευταία 30 χρόνια να κερδίσει την αναγνώριση και τον σεβασμό της διεθνούς ναυτιλιακής κοινότητας και να γίνει ένα από τα παγκοσμίους φήμης εξειδικευμένα ναυτιλιακά συνέδρια. 
 
Το φετινό θέμα ήταν “Sea Change”, με επίκεντρο σημαντικά θέματα που σχετίζονται με για τις επικείμενες πολιτικές και ρυθμιστικές αλλαγές στα Διεθνή Ναυτιλιακά δρώμενα. Κατά τη διάρκεια της επίσημης τελετής έναρξης των εργασιών του Συνεδρίου, Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου 2019, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας  κ. Νίκος Αναστασιάδης, τόνισε τη σημαντική συνεισφορά της Ναυτιλίας στην Κυπριακή οικονομία, διαβεβαιώνοντας ότι τα εθνικά μέτρα ενισχύονται συνεχώς, με σκοπό να παρέχουν ένα ακόμα πιο ελκυστικό επιχειρηματικό περιβάλλον για τις ναυτιλιακές εταιρείες.
 

Μεταξύ των εξειδικευμένων ομιλητών αυτού του τριήμερου συνεδρίου, συμπεριλαμβάνονταν ομιλητές υψηλού επιπέδου, όπως ο Γενικός Γραμματέας του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (International Maritime Organisation - ΙΜΟ) κ. Kitack Lim, η Ευρωπαία Επίτροπος Μεταφορών κ. Violeta Bulc, ο Πρόεδρος του Διεθνούς Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου (International Chamber of Shipping - ICS), κ. Esben Poulsson καθώς και η Διευθύντρια της Γενικής Διεύθυνσης Θαλασσίων Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Magda Kopczynska, αποδεικνύοντας έτσι τη σημαντικότητα του Συνεδρίου και της Κυπριακής Ναυτιλίας γενικότερα.
 

Το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο ως συνδιοργανωτής, συμμετείχε ενεργά σε συζήτηση με τίτλο “Υπάρχουν καλύτερες μέρες για τη Ναυτιλία;” (“Are there brighter days ahead for Shipping?”) προσφέροντας εξειδικευμένες ομιλίες για τα τρέχοντα ζητήματα που επηρεάζουν τη διεθνή ναυτιλία, δείχνοντας τον δρόμο για ακόμη πιο προσοδοφόρες μέρες στο χώρο της Διεθνούς Ναυτιλίας. Η συζήτηση συντονίστηκε από τον κ. Mark Williams, Διευθύνων Σύμβουλος της Shipping Strategy Ltd, με εκλεκτούς ομιλητές, την κα Sadan Kaptanoglu, Πρόεδρο του Kaptanoglu Group & Πρόεδρο της BIMCO, τον κ. Mikael Skov, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Hafnia PTE Ltd, τον κ. Ben Nolan, Διευθύνων Σύμβουλο της Maritime & Energy Infrastructure Research Stifel Financial Corp, τον κ. Φίλιππο Φιλή, Πρόεδρο του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου και τον κ. Thomas Rehder, Διευθύνων Σύμβουλο της Carsten Rehder Schiffsmalker και της Reederei GMBH & Co. KG. Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου υπογράμμισε τους σημαντικούς παράγοντες που μπορούν να κατευθύνουν τη Ναυτιλία προς μια εποχή μετασχηματισμού, με βασικούς γνώμονες τη μείωση εκπομπών ρύπων και τη ψηφιοποίηση.
 


Το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο εκφράζει τις ευχαριστίες του για τη συνεισφορά όλων των συμμετεχόντων και ειδικά στις Εταιρείες-Μέλη του, σε αυτούς τους «Ολυμπιακούς Αγώνες» Κυπριακής Ναυτιλίας που στέφθηκαν ξανά με επιτυχία, προβάλλοντας κατά συνέπεια στη Διεθνή Ναυτιλιακή κοινότητα, την στέρεα Ναυτιλιακή υποδομή που έχει αναπτύξει η Κύπρος με την πάροδο των χρόνων.

 

 

Δειτε Επισης

Πρόσβαση στο ψηφιακό κράτος για όσους δυσκολεύονται ζητά η Επιτροπή Θεσμών
Columbia Technology και Sita δημιουργούν την SmartSea-Θα παρέχει λύσεις ναυτιλιακής τεχνολογίας
Altius Insurance: Στηρίζει τη σύνοδο του πρώτου επιστημονικού συνεδρίου νοσηλευτικής και μαιευτικής
Πλοήγηση στη νέα κανονικότητα: Το μέλλον των επαγγελματικών υπηρεσιών για ιδιώτες
RSM: Παγκόσμια στρατηγική 2030–RSM Cyprus: Ανάπτυξη, καινοτομία & επιτυχία πελατών(vid)
H ORB φέρνει ένα 3D Jeep® Wrangler από τις χιονισμένες πλαγιές, κατευθείαν στο κέντρο της Λευκωσίας (vid)
Στη δύναμη της ΟΕΒ ο Σύνδεσμος Οργανισμών Δημοσίων Επιβατικών Μεταφορών
Η Golden Gallery by Kapatays παρουσιάζει για 15η χρονιά το Art Deal by Kapatays
Έμφυλος προϋπολογισμός, ένα νέο εργαλείο για την επίτευξη των στόχων της αειφόρου ανάπτυξης
Το Needle 2024 συνεχίζει με την σειρά παράλληλων δράσεων: Needle & Thread Talks