Υλοποιείται στη Λάρνακα το Ευρωπαϊκό έργο CMMI/MaRITeC-X

Αρχίζει εντός του έτους στη Λάρνακα η υλοποίηση του Ευρωπαϊκού έργου CMMI/MaRITeC-X. 
 
Σε δελτίο Τύπου του Δήμου αναφέρεται ότι κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του έργου που έγινε χθες σε παραλιακό ξενοδοχείο της Λάρνακας, σημειώθηκε μεταξύ άλλων ότι «το έργο που συγχρηματοδοτείται με 30 εκατομμύρια ευρώ από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση, έχει στόχο τη δημιουργία ενός Κέντρου Αριστείας Θαλάσσιας και Ναυτικής Ερευνας, Καινοτομίας και Τεχνολογίας, το Cyprus Marine and Maritime Institute. Το  Κέντρο θα προσφέρει πρακτικές λύσεις στις ανάγκες και προκλήσεις που αντιμετωπίζουν η θαλάσσια και ναυτιλιακή βιομηχανία αλλά και η κοινωνία».
 
Στην εκδήλωση μίλησαν ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας, η Υφυπουργός Ναυτιλίας Νατάσα Πηλείδου, ο Επικεφαλής Επιστήμονας Έρευνας και Καινοτομίας Κυριάκος Κόκκινος, η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Federica Roffi και εκπρόσωποι όλων των εταίρων του έργου. 
 
Οι ομιλητές «σημείωσαν τη σημασία του έργου για την Λάρνακα, την Κύπρο και την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου αλλά και την Ευρωπαϊκή Ένωση, τονίζοντας τα σημαντική οφέλη που αναμένεται να αποφέρει, όπως δημιουργία θέσεων εργασίας, προσέλκυση ξένων επενδύσεων, ανάπτυξη τεχνογνωσίας μέσα από τη συνεργασία με διεθνείς ερευνητικούς οργανισμούς και επιχειρήσεις και αειφόρο ανάπτυξη στους τομείς της Γαλάζιας Οικονομίας».
 
Ταυτόχρονα «δήλωσαν την πλήρη στήριξή τους στην δημιουργία και επιτυχία του  Cyprus Marine and Maritime Institute, το οποίο αναμένεται να λειτουργήσει μέχρι το τέλος του χρόνου σε προσωρινό χώρο που θα παρέχεται από τον Δήμο Λάρνακας. Τα τελικά κτίρια στα οποία θα στεγαστεί μόνιμα το Κέντρο στην περιοχή Μακένζι στην Λάρνακα, αναμένεται να είναι έτοιμα εντός του 2021».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Και εγένετω Σύνδεσμος Κανονιστικής Συμμόρφωσης Κύπρου(CCA)-Ποια η αποστολή του
Σημαντικές πρωτοβουλίες ΕΚΚ για ενίσχυση του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού των νέων
Century Travel Group και Goget Retail Microfinance σε μια συνεργασία προς όφελος του Κύπριου ταξιδιώτη
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Ενισχύει τη συνεργασία του με το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας το ΚΕΒΕ
Επιτυχής επαναπιστοποίηση Διεθνών Προτύπων της Kition Ocean Port
Το «Ποδηλατώ για ένα ευρώ με τη Μαρίνα Θεοδώρου 2024» συμπλήρωσε 600 χλμ προσφοράς
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού με χρυσό χορηγό τα Holland & Barrett
25 χρόνια για το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου-Τι έλεγε κατά τα εγκαίνια ο Μιχαλάκης Α. Τριανταφυλλίδης
H γαλλική AXERIA εισέρχεται στην κυπριακή ασφαλιστική αγορά