Σωστή ασφάλιση για υψηλά κτήρια και μεγάλες αναπτύξεις

Η ανέγερση ψηλών κτηρίων και οι μεγάλες αναπτύξεις αποτελεί μια τάση που ολοένα και κερδίζει έδαφος στην Κύπρο ακολουθώντας στην ουσία την παγκόσμια τάση. Πρόκληση αποτελεί η μείωση των κινδύνων πρόκλησης ατυχημάτων τόσο κατά τη διάρκεια της ανέγερσης όσο και κατά τη διάρκεια της λειτουργίας των εν λόγω αναπτύξεων. Ασφαλιστική δικλίδα για την μείωση τέτοιων κινδύνων αποτελεί η παροχή ασφαλιστικής κάλυψης των όποιων κινδύνων μπορούν να εμπερικλείουν τέτοιου είδους αναπτύξεις κατά τη διάρκεια των σχεδιασμών τους, ανέγερσης και λειτουργίας τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ανάπτυξη υψηλών κτιρίων στην Κύπρο αποτελεί πρόκληση τόσο για τη βιωσιμότητα των πόλεων όσο και για τις ασφαλιστικές εταιρείες που καλούνται να ανταπεξέλθουν σε μια κατάσταση με νέα δεδομένα. Επιτακτική ανάγκη για τις ασφαλιστικές εταιρείες να επικαιροποιήσουν τις προσφερόμενες υπηρεσίες τους, αξιοποιώντας τις καλές πρακτικές και την τεχνογνωσία που εφαρμόζονται σε χώρες της Ευρώπης αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. 

Διαβάστε ακόμα: Αποκαλυπτικό: Νομοσχέδιο για κατάργηση Σχολικών Εφορειών

Διαβάστε ακόμα: Altamira: Αναζητά επενδυτή για το εμβληματικό ΣΟΔΑΠ

Μέσα σε αυτά τα πλαίσια ο Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Εταιρειών Κύπρου και ο παγκόσμιος ασφαλιστικός κολοσσός Munich Re διοργανώνουν ενημερωτικό συνέδριο με τίτλο «Insuring high-rise buildings” στις  16 Οκτωβρίου 2019 με την συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων για μεγάλες αναπτύξεις σε ό,τι αφορά τον σχεδιασμό, βιωσιμότητα, λειτουργικότητα και ασφάλεια.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου αναμένεται να υπάρξει ανταλλαγή κατάλληλης πληροφόρησης από όλους τους ενδιαφερόμενους η οποία κρίνεται καθοριστική και απαραίτητη για τον κατάλληλο σχεδιασμό ασφαλιστικών υπηρεσιών που θα μειώνουν το ρίσκο και τους κινδύνους τόσο για τους επενδυτές, κατασκευαστές, χρήστες όσο και τη δημόσια ασφάλεια.

Διαβάστε ακόμα: Τρ. Κύπρου: 20 συν ένα διαμερίσματα κάτω των €50.000

Διαβάστε ακόμα: Σήμερα η τελετή των ΚΕΒΕ Business Leader Awards

Αξίζει να σημειωθεί πως η κατάλληλη ασφαλιστική κάλυψη αποτελεί βασικό μέρος κάθε ολιστικής στρατηγικής διαχείρισης κινδύνων. Εκτός από την παροχή προστασίας σε όλους τους κινδύνους και την κατασκευή, ασφαλιστικές εταιρείες παρέχουν επίσης κάλυψη μετά την κατασκευή, προστατεύοντας τους ιδιοκτήτες από φυσικές δομικές ζημιές που προκύπτουν από ελαττώματα στο σχεδιασμό, τα υλικά ή την εργασία.

Πέραν της κατάλληλης ασφαλιστικής κάλυψης στόχος είναι να υπάρξει προβληματισμός για το που μπορεί να υπάρχουν κενά σε ό,τι αφορά την διαφάνεια μεγάλων αναπτύξεων ούτως ώστε να μειώνεται ο κίνδυνος καταστροφών όπως συνέβη σε διάφορες περιπτώσεις στο εξωτερικό.

Δειτε Επισης

Τέσσερα εμπόδια για νέους διευθυντές και ο ρόλος της εκπαίδευσης στην υπέρβασή τους
Επεκτείνει την παρουσία του στην Κύπρο με το άνοιγμα νέων γραφείων ο Όμιλος Isystems
H Lidl Κύπρου στηρίζει σταθερά το Ayia Napa Youth Soccer Festival
Έρευνα CyEmployers: Διασύνδεση των δεξιοτήτων που αποκτούνται από την ανώτερη εκπαίδευση με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας
Ανοίγει τις πύλες της η γκαλερί που έρχεται να κάνει την ανατροπή
Η επίδραση της ΤΝ στις επαγγελματικές υπηρεσίες
Ενδυνάμωση νέας γενιάς για καταπολέμηση της ρητορικής μίσους στο διαδίκτυο
Η ανακοίνωση της CNP για την πώληση στην Ελληνική- «Το επόμενο βήμα…»
16α IN Business Awards: Απόψε η μεγάλη γιορτή του κυπριακού επιχειρείν
Καρδιοχειρουργοί του Mediterranean Hospital παρακολούθησαν διάλεξη του διακεκριμένου καθηγητή Claus Preusse