Η ΕΥ χορηγός στο συνέδριο «Ναυτιλιακή Κύπρος 2019»

Δελτίο Τύπου  10/10/2019 14:00
Η ΕΥ χορηγός στο συνέδριο «Ναυτιλιακή Κύπρος 2019»

Η ΕΥ χορηγός στο συνέδριο «Ναυτιλιακή Κύπρος 2019»

Δελτίο Τύπου  10/10/2019 14:00

Η ΕΥ Κύπρου ήταν ένας εκ των χορηγών του συνεδρίου «Ναυτιλιακή Κύπρος 2019», το οποίο πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, μεταξύ 6-9 Οκτωβρίου 2019, στη Λεμεσό. Το Συνέδριο Ναυτιλιακή Κύπρος διοργανώνεται από το Υφυπουργείο Ναυτιλίας σε συνεργασία με την Κυπριακή Ένωση Πλοιοκτητών και το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο και είναι ένα από τα σημαντικότερα και διεθνώς αναγνωρισμένα ναυτιλιακά συνέδρια ανά το παγκόσμιο. Φέτος, το συνέδριο γιόρτασε 30 χρόνια από την πρώτη του διοργάνωση, με την έναρξη των εργασιών του συνέδριου να κηρύττει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης.

RELATED ARTICLESΤο συνέδριο ανέλυσε σημαντικά θέματα που αφορούν την ταχέως μεταβαλλόμενη ναυτιλιακή βιομηχανία, όπως η διεθνής ρύθμιση, η διαχείριση αλλαγών και η αειφόρος χρήση των θαλάσσιων πόρων. Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, το φετινό συνέδριο συγκέντρωσε πάνω από 800 συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων μερικών από τα πιο σημαντικά ονόματα στη ναυτιλία. Με τον ιδιαίτερο τρόπο που οργανώθηκε το συνέδριο, οι πρωινές ομιλίες και τα πάνελ συζητήσεων πραγματοποιήθηκαν στο πρώτο μισό της μέρας, δίνοντας την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να εκμεταλλευτούν το δεύτερο μισό της μέρας για συναντήσεις και δικτύωση. 

Σχολιάζοντας την επιτυχία του συνέδριου, ο Σταύρος Παντζαρής, Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥ Κύπρου, είπε: «Στηρίζουμε τη φετινή διοργάνωση του Maritime Cyprus Conference, και χαιρετίζουμε τη συμπλήρωση 30 ετών λειτουργίας του θεσμού. Οι συναντήσεις αυτές, με την παρουσία κορυφαίων πλοιοκτητών και ναυτιλιακών στελεχών, αλλά και εκπροσώπων ρυθμιστικών φορέων και ομιλητών υψηλού κύρους, έχουν πλέον αποκτήσει διεθνή αναγνώριση και προβολή. Η φετινή διοργάνωση, εστιάζοντας σε καίρια ζητήματα όπως το μεταβαλλόμενο διεθνές ρυθμιστικό περιβάλλον, η βιώσιμη διαχείριση των θαλάσσιων πόρων και η υιοθέτηση των νέων τεχνολογιών και της ψηφιακής τεχνολογίας, θα συμβάλει σημαντικά στο διάλογο για τις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η παγκόσμια ναυτιλία.»

Ο Κυριάκος Χριστοδούλου, Συνέταιρος με εξειδικευμένες γνώσεις στο Τομέα της Ναυτιλίας, ανέφερε: «Η Κυπριακή ναυτιλία αποτελεί τον πλέον εξωστρεφή τομέα της εθνικής οικονομίας και σημαντική πηγή εισοδήματος, απασχόλησης και κύρους για την Κύπρο. Την ίδια ώρα, όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές εντείνουν τις προσπάθειες για την ενίσχυση της θέσης της χώρας ως διεθνούς ναυτιλιακού κέντρου. Η ΕΥ Κύπρου στηρίζει έμπρακτά την Κυπριακή ναυτιλία, πραγματοποιώντας σημαντικές επενδύσεις για την ανάπτυξη ενός ευρέος φάσματος ελεγκτικών, φορολογικών, νομικών, συμβουλευτικών και άλλων υπηρεσιών για τον κλάδο. Στο πλαίσιο αυτό, η στήριξή του Maritime Cyprus Conference, ενός θεσμού παγκόσμιας αναγνώρισης, που συγκεντρώνει τους κορυφαίους παράγοντες της Κυπριακής και παγκόσμιας ναυτιλίας είναι δεδομένη.» 

Ο τομέας της ναυτιλίας είναι από τους σημαντικότερους τομείς στους οποίους δραστηριοποιείται η ΕΥ στην Κύπρο, με πολυετή εμπειρία στο χώρο και εξειδικευμένες ομάδες που της επιτρέπουν να παρέχει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στους πελάτες της.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας