Parimatch: Κουλτούρα αξιών

Οι αξίες που θεσπίζει μια εταιρεία, όπως και η παράδοση στην οποία στηρίζει τις βάσεις της, διαμορφώνουν την κουλτούρα και κατά συνέπεια σφραγίζουν την πρόοδό της. Ένα υγιές εργασιακό περιβάλλον θα καταφέρει να προσελκύσει και να κρατήσει ταλαντούχους ανθρώπους, ενώ ταυτόχρονα δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες που θα αυξήσουν την παραγωγικότητα.
 
«Στην Parimatch νοιαζόμαστε για τους υπαλλήλους μας και επενδύουμε σ’ αυτούς, βρίσκοντάς τους ένα ρόλο στην εταιρεία που ταιριάζει με τον χαρακτήρα τους. Με το μότο happy to make them happy, δίνουμε μεγάλη έμφαση στην ευημερία τους», αναφέρει η Group HR Director της εταιρείας, Μαριάννα Χατζηαντωνίου.
 
Εμπιστοσύνη και επικοινωνία
«Η αίσθηση αξίας και εμπιστοσύνης, όπως και η ανοιχτή επικοινωνία μεταξύ εργαζομένων και διοίκησης, πέρα από τη δημιουργία ισχυρότατων συνεκτικών δεσμών αφοσίωσης προς την εταιρεία, οδηγεί σε εξαιρετικά αποτελέσματα, επισημαίνει η ίδια. Και προσθέτει: «Η εμπιστοσύνη είναι το κλειδί για την επιτυχία μιας ομάδας και η μόνη γλώσσα που πρέπει να μιλάει. Το μέταλλο της δοκιμάζεται κάτω από την πίεση του χρόνου, αλλά και από τις αναπόφευκτες αλλαγές στους ρόλους που φέρνει η ροή της δουλείας. Κάποιες φορές είναι δύσκολο για την ομάδα να αποδείξει την συλλογικότητά της. Σε αυτές τις περιπτώσεις σημαντικό ρόλο παίζει η αποδοχή των ευθυνών και των συνεπειών. Με βάση αυτή τη φιλοσοφία, προωθούμε τον επαγγελματισμό, την εμπιστοσύνη και την αφοσίωση του προσωπικού μας, ενισχύοντας ταυτόχρονα τις αξίες μας ως εταιρεία».
 
Ευημερία και ευεξία
Για την ευημερία των υπαλλήλων της Parimatch, σημαντικό ρόλο παίζουν η δίκαιη μεταχείριση, το ευχάριστο και ασφαλές περιβάλλον, η ιατροφαρμακευτική κάλυψη, το ευέλικτο ωράριο και το δωρεάν μεσημεριανό γεύμα: «Επιπρόσθετα, συχνά επιφυλάσσουμε στο προσωπικό μας εκπλήξεις, οι οποίες προσθέτουν μια ευχάριστη νότα στην καθημερινότητά του, όπως υγιεινά brunches με smoothies, μέρες yoga, vouchers για την ημέρα της γυναίκας και του πατέρα, vouchers και τούρτα για τα γενέθλια κάθε υπάλληλου ή ένα εταιρικό event σε πολυτελές ξενοδοχείο με νταντάδες για τα παιδιά. Οργανώνουμε, επίσης, δραστηριότητες, όπως golf, ιππασία και τοξοβολία. Σύντομα θα προσθέσουμε τη συνδρομή σε γυμναστήριο για την ευεξία των υπαλλήλων μας, αλλά και arcade machine στα γραφεία μας για την αναψυχή και την ξεκούρασή τους».
 

 

Κοινωνική αλληλεπίδραση
Σημαντικό είναι το γεγονός ότι τα διάφορα εταιρικά events ή τα ενδοεταιρικά workshops και trainings, που συχνά οργανώνει η Parimatch, φέρνουν πιο κοντά το προσωπικό της και ενισχύουν την κοινωνική αλληλεπίδραση, τη συνεργασία και την ανοιχτή επικοινωνία. Για παράδειγμα, τρώνε όλοι μαζί στο lounge area, το οποίο προσφέρει ένα ανάλαφρο κλίμα για ανταλλαγή απόψεων και επίλυση διαφορών.
 
Αναγνώριση και κίνητρα
«Πιστεύω ότι η αναγνώριση των προσπαθειών του εργατικού δυναμικού είτε μέσα από πακέτα απολαβών είτε μέσα από ευκαιρίες προσωπικής και επαγγελματικής ανέλιξης προσφέρει ισχυρά κίνητρα. Έτσι, ενθαρρύνουμε τη συστηματική αναγνώριση που στοχεύει στην ενίσχυση της θετικής επιθυμητής συμπεριφοράς, που φέρνει παράλληλα τους εργαζόμενους πιο κοντά στην επίτευξη των προσωπικών και επαγγελματικών στόχων τους», σημειώνει η κ. Χατζηαντωνίου. Και συνεχίζει: «Η εταιρική κουλτούρα της Parimatch εστιάζει στο να δημιουργήσει το αίσθημα στους επαγγελματίες της ότι η προσφορά τους στην εταιρεία είναι πολύτιμη. Με αυτό τον τρόπο νιώθουν ενεργά μέλη της εταιρείας και αξιόλογοι για το ποιοι είναι και τι μπορούν να παρέχουν». Την ίδια ώρα, σημαντικό κίνητρο είναι το ευέλικτο ωράριο, όπως και η παροχή του δικού τους laptop, το οποίο έχουν την ευχέρεια να χρησιμοποιήσουν και εκτός γραφείου».
 
Ευχάριστο περιβάλλον
Ένας ευχάριστος χώρος εργασίας επιδρά θετικά στη διαχείριση του εργασιακού στρες. Αυτό φέρνει μια αλυσιδωτή αντίδραση που ενισχύει τη συγκέντρωση, την αποδοτικότητα, τη δημιουργικότητα και την συνεργασία: «Το εργασιακό περιβάλλον είναι καθοριστικό για την ποιότητα ζωής, καθώς πρόκειται για ένα χώρο όπου πολλοί από εμάς περνούν τις περισσότερες ώρες της ημέρας. Επομένως, φροντίσαμε να βρούμε γραφεία σε πλεονεκτική θέση. Πρόκειται για νέες εγκαταστάσεις με άφθονο φωτισμό και θέα στη θάλασσα, με lounge area για το πρόγευμα και μεσημεριανό, με bean bags, ποδοσφαιράκι, darts board και πολλά άλλα. Ανάλογα με την εποχή, διαμορφώνουμε και στολίζουμε τον χώρο κατάλληλα, έτσι ώστε να κρατούμε αμέριστη τη θετικότητα. Για παράδειγμα, στολίσαμε πρόσφατα το γραφείο με φουσκωτές μπάλες και τροχούς, τα οποία δώσαμε στο προσωπικό στο καλοκαιρινό μας corporate event σε ένα boat trip στην Αγία Νάπα. Επίσης, θέλουμε να εκπληρώνουμε τις ιδιαίτερες προτιμήσεις που έχει ο κάθε υπάλληλος είτε αφορούν στον φωτισμό είτε στη θέση που θα διαλέξει να καθίσει».
 

 
Ακμαιότατο ηθικό
Το ευχάριστο εργασιακό κλίμα είναι ένας σημαντικός παράγοντας που διατηρεί ψηλά το ηθικό των εργαζομένων: «Επιπλέον, προάγουμε τις σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ συναδέλφων, συνεργατών και διοικητικού προσωπικού.

Φροντίζουμε να έχουν συχνά συναντήσεις με την ομάδα τους είτε εβδομαδιαίως είτε καθημερινώς και το θέμα της ιεραρχίας δεν είναι ιδιαίτερα αισθητό. Οποιοσδήποτε από τους υπαλλήλους μας μπορεί να επικοινωνήσει με τον CEO της εταιρείας ανά πάσα στιγμή. Το προσωπικό της Parimatch έχει προοπτικές προσωπικής και επαγγελματικής εξέλιξης και φροντίζουμε όλοι ανεξαιρέτως να νιώθουν σημαντικοί και να αισθάνονται πως συμβάλλουν έμπρακτα στην επίτευξη των συνολικών στόχων της εταιρείας».
 
Μείωση του στρες
Η μείωση του επαγγελματικού στρες προϋποθέτει μακροπρόθεσμους στόχους, σύμφωνα με την κ. Χατζηαντωνίου: «Πρωτίστως πρέπει να υπάρχει συνεχής βελτίωση της επικοινωνίας, της ευαρέσκειας και της άνεσης στις σχέσεις μεταξύ των συναδέλφων, αλλά και της αυτοπεποίθησης και του αισθήματος επάρκειας στη διαχείριση των επαγγελματικών ευθυνών. Η ανάπτυξη του πνεύματος συνεργασίας και η αποδοχή της επίβλεψης στο εργασιακό πλαίσιο είναι εξίσου σημαντικά. Επίσης, πρέπει να θεσπιστεί η εργασιακή ασφάλεια ως αποτέλεσμα θετικότερων αξιολογήσεων. Όλα αυτά συντελούν στην βελτίωση της εργασιακής ικανοποίησης και επίδοσης».

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι βραβευθέντες των 16ων IN Business Awards
ΙΝ Business Awards: Tιμητικό βραβείο Lifetime Achievement Award στην Άρτεμις Αντωνιάδου
ΙΝ Business Awards: Τιμητικό βραβείο Editor’s Choice στην Τράπεζα Κύπρου
ΙΝ Business Awards: Τιμητικό βραβείο BMW Excellence Award στον Καθηγητή Κύπρο Νικολαΐδη
ΙΝ Business Awards: Στην Bioland Energy Group το βραβείο στην κατηγορία «Επιχείρηση»
ΙΝ Business Awards: Στην Ειρήνη Χριστοδούλου το βραβείο Μάνατζερ-CEO εις μνήμην Άντη Χατζηκωστή
ΙΝ Business Awards: Στην Multimarine Services το βραβείο στην κατηγορία «Επιχειρηματική Καινοτομία»
ΙΝ Business Awards: Στην ΙΚΕΑ το βραβείο στην κατηγορία «Εταιρική Βιωσιμότητα και Υπευθυνότητα (ESG-ΕΚΕ)»
ΙΝ Business Awards: Στην Ν.Psaras Construction Co το βραβείο στην κατηγορία «Ανάπτυξη Γης-Κατασκευές»
ΙΝ Business Awards: Στην ECOMMBX το βραβείο στην κατηγορία «Best Workplace/Εργοδότης Προτίμησης»