Το Erasmus+ γιορτάζει το Ευρωπαϊκό Έτος Δημοκρατικής Συμμετοχής 2019

InBusinessNews  09/10/2019 08:59
Το Erasmus+ γιορτάζει το Ευρωπαϊκό Έτος Δημοκρατικής Συμμετοχής 2019

Το Erasmus+ γιορτάζει το Ευρωπαϊκό Έτος Δημοκρατικής Συμμετοχής 2019

InBusinessNews  09/10/2019 08:59
Το Erasmus Days διοργανώνεται για 3η συνεχή χρονιά από το ΙΔΕΠ Διά Βίου Μάθησης και τον Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου, σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο. 

RELATED ARTICLES

Ραντεβού το Σάββατο 12 Οκτωβρίου στην Πλατεία Φανερωμένης στη Λευκωσία, για να γιορτάσουμε μαζί το πιο πετυχημένο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα συνεργασίας και κινητικότητας στην Εκπαίδευση, την Κατάρτιση, τη Νεολαία και τον Αθλητισμό. Το φεστιβάλ θα γίνεται ταυτόχρονα σε όλες τις χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και θα διοργανώνονται εκδηλώσεις είτε από τις εθνικές υπηρεσίες ή από τους οργανισμούς που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.
 
Στην κάμερα του InBusinessNews, η Μαρία Χατζηγεωργίου, ανώτερη λειτουργός ΙΔΕΠ δια βίου μάθησης και ο Μαρίνος Παύλου, λειτουργός του οργανισμού νεολαίας Κύπρου, αναφέρουν τον στόχο των Erasmus Days και τις εκπλήξεις που επιφυλάσσονται για το κοινό.
 
 


Φέτος, το θέμα του Φεστιβάλ περιστρέφεται γύρω από το Ευρωπαϊκό Έτος Δημοκρατικής Συμμετοχής. Το κοινό έχει την ευκαιρία να ενημερωθεί για τις ευκαιρίες που προσφέρει η συμμετοχή στο πρόγραμμα Erasmus+ από τους ίδιους τους δικαιούχους των έργων, αλλά και από εκπροσώπους των Εθνικών Υπηρεσιών του Προγράμματος. Σε ειδικά διαμορφωμένα περίπτερα, οι συμμετέχοντες οργανισμοί θα έχουν την ευκαιρία να εκθέσουν καλές πρακτικές προγραμμάτων που υλοποίησαν, να μοιράσουν ενημερωτικό υλικό.

Το Φεστιβάλ εμπλουτίζεται με δραστηριότητες του Erasmus+ που επιχορηγήθηκαν  από τις δύο εθνικές υπηρεσίες. Έτσι, οι  συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε εργαστήρι ρομποτικής, 3D Printing, εκπαιδευτικό κυνήγι θησαυρού να απολαύσουν χορό και θεατρικά δρώμενα από δικαιούχους έργων, αλλά και να παίξουν το ειδικά διαμορφωμένο παιχνίδι γνώσεων της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής: Ο πιο δυνατός Ευρωπαίος.

Παράλληλα, η κα Θέμις Χριστοφίδου, Γενική Διευθύντρια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για θέματα Εκπαίδευσης, Νεολαίας, Αθλητισμού και Πολιτισμού, θα συνομιλήσει σε ανοικτό διάλογο από τις 16.00 ως τις 17.00 με δικαιούχους του Προγράμματος και θα ανταλλάξουν απόψεις κι εμπειρίες σχετικά με την νέα προγραμματική περίοδο του ERASMUS+.

Το Φεστιβάλ Erasmus+ θα είναι ανοικτό στο κοινό από τις 16.00 ως τις 19.00.

Για περισσότερες πληροφορίες: http://erasmusplus.cy/erasmusdays , τηλ. 22505555

                                  
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας