Το Erasmus+ γιορτάζει το Ευρωπαϊκό Έτος Δημοκρατικής Συμμετοχής 2019

Το Erasmus Days διοργανώνεται για 3η συνεχή χρονιά από το ΙΔΕΠ Διά Βίου Μάθησης και τον Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου, σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο.  Ραντεβού το Σάββατο 12 Οκτωβρίου στην Πλατεία Φανερωμένης στη Λευκωσία, για να γιορτάσουμε μαζί το πιο πετυχημένο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα συνεργασίας και κινητικότητας στην Εκπαίδευση, την Κατάρτιση, τη Νεολαία και τον Αθλητισμό. Το φεστιβάλ θα γίνεται ταυτόχρονα σε όλες τις χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και θα διοργανώνονται εκδηλώσεις είτε από τις εθνικές υπηρεσίες ή από τους οργανισμούς που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.
 
Στην κάμερα του InBusinessNews, η Μαρία Χατζηγεωργίου, ανώτερη λειτουργός ΙΔΕΠ δια βίου μάθησης και ο Μαρίνος Παύλου, λειτουργός του οργανισμού νεολαίας Κύπρου, αναφέρουν τον στόχο των Erasmus Days και τις εκπλήξεις που επιφυλάσσονται για το κοινό.
 
 


Φέτος, το θέμα του Φεστιβάλ περιστρέφεται γύρω από το Ευρωπαϊκό Έτος Δημοκρατικής Συμμετοχής. Το κοινό έχει την ευκαιρία να ενημερωθεί για τις ευκαιρίες που προσφέρει η συμμετοχή στο πρόγραμμα Erasmus+ από τους ίδιους τους δικαιούχους των έργων, αλλά και από εκπροσώπους των Εθνικών Υπηρεσιών του Προγράμματος. Σε ειδικά διαμορφωμένα περίπτερα, οι συμμετέχοντες οργανισμοί θα έχουν την ευκαιρία να εκθέσουν καλές πρακτικές προγραμμάτων που υλοποίησαν, να μοιράσουν ενημερωτικό υλικό.

Το Φεστιβάλ εμπλουτίζεται με δραστηριότητες του Erasmus+ που επιχορηγήθηκαν  από τις δύο εθνικές υπηρεσίες. Έτσι, οι  συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε εργαστήρι ρομποτικής, 3D Printing, εκπαιδευτικό κυνήγι θησαυρού να απολαύσουν χορό και θεατρικά δρώμενα από δικαιούχους έργων, αλλά και να παίξουν το ειδικά διαμορφωμένο παιχνίδι γνώσεων της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής: Ο πιο δυνατός Ευρωπαίος.

Παράλληλα, η κα Θέμις Χριστοφίδου, Γενική Διευθύντρια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για θέματα Εκπαίδευσης, Νεολαίας, Αθλητισμού και Πολιτισμού, θα συνομιλήσει σε ανοικτό διάλογο από τις 16.00 ως τις 17.00 με δικαιούχους του Προγράμματος και θα ανταλλάξουν απόψεις κι εμπειρίες σχετικά με την νέα προγραμματική περίοδο του ERASMUS+.

Το Φεστιβάλ Erasmus+ θα είναι ανοικτό στο κοινό από τις 16.00 ως τις 19.00.

Για περισσότερες πληροφορίες: http://erasmusplus.cy/erasmusdays , τηλ. 22505555

                                  
 

Δειτε Επισης

Με επικρίσεις και τροπολογίες ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ
Το πρώτο Nissan X-Trail e-POWER από το MyPetrolina app στον μεγάλο νικητή
Τέσσερα εμπόδια για νέους διευθυντές και ο ρόλος της εκπαίδευσης στην υπέρβασή τους
Επεκτείνει την παρουσία του στην Κύπρο με το άνοιγμα νέων γραφείων ο Όμιλος Isystems
H Lidl Κύπρου στηρίζει σταθερά το Ayia Napa Youth Soccer Festival
Έρευνα CyEmployers: Διασύνδεση των δεξιοτήτων που αποκτούνται από την ανώτερη εκπαίδευση με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας
Ανοίγει τις πύλες της η γκαλερί που έρχεται να κάνει την ανατροπή
Η επίδραση της ΤΝ στις επαγγελματικές υπηρεσίες
Ενδυνάμωση νέας γενιάς για καταπολέμηση της ρητορικής μίσους στο διαδίκτυο
Η ανακοίνωση της CNP για την πώληση στην Ελληνική- «Το επόμενο βήμα…»