Το Erasmus+ γιορτάζει το Ευρωπαϊκό Έτος Δημοκρατικής Συμμετοχής 2019

Για 3η συνεχή χρονιά, το ΙΔΕΠ Διά Βίου Μάθησης και ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου, σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, σας προσκαλούν στο Φεστιβάλ Erasmus+, το οποίο διοργανώνεται στα πλαίσια της πρωτοβουλίας Erasmus Days. Ραντεβού το Σάββατο 12 Οκτωβρίου στην Πλατεία Φανερωμένης στη Λευκωσία, στις 16:00, για να γιορτάσουμε μαζί το πιο πετυχημένο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα συνεργασίας και κινητικότητας στην Εκπαίδευση, την Κατάρτιση, τη Νεολαία και τον Αθλητισμό.

Φέτος, το θέμα του Φεστιβάλ περιστρέφεται γύρω από το Ευρωπαϊκό Έτος Δημοκρατικής Συμμετοχής. Το κοινό θα μπορεί να ενημερωθεί για τις ευκαιρίες που προσφέρει η συμμετοχή στο πρόγραμμα Erasmus+ από τους ίδιους τους δικαιούχους των έργων, αλλά και από εκπροσώπους των Εθνικών Υπηρεσιών του Προγράμματος. Σε ειδικά διαμορφωμένα περίπτερα, οι συμμετέχοντες οργανισμοί θα εκθέσουν καλές πρακτικές προγραμμάτων που υλοποίησαν και θα μοιράσουν ενημερωτικό υλικό.

Το Φεστιβάλ εμπλουτίζεται με δραστηριότητες που έχουν υλοποιηθεί στα πλαίσια των Σχεδίων Erasmus+, οι οποίες επιχορηγήθηκαν από τις δύο εθνικές υπηρεσίες. Έτσι, οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε εργαστήρι ρομποτικής, 3D Printing και κυνήγι θησαυρού, να απολαύσουν χορό και θεατρικό δρώμενο από δικαιούχους έργων, αλλά και να παίξουν το ειδικά διαμορφωμένο παιχνίδι γνώσεων της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής: Ο πιο δυνατός Ευρωπαίος.

Παράλληλα, η κ. Θέμις Χριστοφίδου, Γενική Διευθύντρια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για θέματα Εκπαίδευσης, Νεολαίας, Αθλητισμού και Πολιτισμού, θα συνομιλήσει σε ανοικτό διάλογο από τις 16:00 έως τις 17:00 με δικαιούχους του Προγράμματος και μαζί θα ανταλλάξουν απόψεις και εμπειρίες σχετικά με τη νέα προγραμματική περίοδο του Erasmus+.

Επιπλέον, η όλη διοργάνωση θα πλαισιώνεται από Live Link με τους ραδιοφωνικούς παραγωγούς του ΚΛΙΚ FM, Γιώργο Ρούσσο και Τζώρτζια Παναγή, από τις 17:00-19:00.

Τέλος, σημειώνεται ότι το Φεστιβάλ Erasmus+ θα είναι ανοικτό στο ευρύ κοινό από τις 16:00 μέχρι τις 19:00 και αναμένεται να έχει σημαντικό αντίκτυπο στην ενημέρωση των παρευρισκομένων όσον αφορά τις ευκαιρίες που παρέχει το Πρόγραμμα.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε: http://erasmusplus.cy/erasmusdays
 

Δειτε Επισης

Στο τεύχος Απριλίου του περιοδικού GOLD: Living the American Dream
Fooderloo: Ένα καινοτόμο app που μειώνει το food waste και εξοικονομεί χρήματα στις επιχειρήσεις
Και εγένετω Σύνδεσμος Κανονιστικής Συμμόρφωσης Κύπρου(CCA)-Ποια η αποστολή του
Σημαντικές πρωτοβουλίες ΕΚΚ για ενίσχυση του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού των νέων
Century Travel Group και Goget Retail Microfinance σε μια συνεργασία προς όφελος του Κύπριου ταξιδιώτη
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Ενισχύει τη συνεργασία του με το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας το ΚΕΒΕ
Επιτυχής επαναπιστοποίηση Διεθνών Προτύπων της Kition Ocean Port
Το «Ποδηλατώ για ένα ευρώ με τη Μαρίνα Θεοδώρου 2024» συμπλήρωσε 600 χλμ προσφοράς
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού με χρυσό χορηγό τα Holland & Barrett