Αποστολή στην Αίγυπτο με τον ΠτΔ για τον Invest Cyprus

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη θα συνοδεύσει ο πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων (Invest Cyprus) Μιχάλης Π. Μιχαήλ κατά την επίσημη επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει στην Αίγυπτο αύριο Τρίτη 8 Οκτωβρίου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συμμετέχει στην τριμερή σύνοδο Κύπρου – Ελλάδας – Αιγύπτου, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεχούς αναβάθμισης της συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί τόσο σε διμερές, όσο και σε τριμερές επίπεδο. Επιπρόσθετα, θα υπογραφούν δύο Εκτελεστικά Προγράμματα, το πρώτο σε διμερές επίπεδο ανάμεσα σε Κύπρο και Αίγυπτο και το δεύτερο σε τριμερές μεταξύ Κύπρου – Ελλάδας – Αιγύπτου. Τα Εκτελεστικά Προγράμματα αποτελούν συνέχεια των Μνημονίων που έχουν ήδη υπογραφεί και θέτουν τις βάσεις για στενότερη συνεργασία μεταξύ των τριών χωρών στον τομέα της προώθησης επενδύσεων, καθορίζοντας μάλιστα συγκεκριμένα βήματα για τη χρονική περίοδο 2019-2021.

Το Εκτελεστικό Πρόγραμμα που θα υπογραφεί στον τομέα της προώθησης επενδύσεων ανάμεσα στον Invest Cyprus και την Γενική Αρχή Επενδύσεων και Ελεύθερων Ζωνών της Αιγύπτου, προβλέπει μεταξύ άλλων τον προσδιορισμό των υποσχόμενων τομέων σε κάθε χώρα που ενδιαφέρει επενδυτές και εταιρείες, την ανταλλαγή πληροφοριών για τις επενδυτικές ευκαιρίες και το νομοθετικό πλαίσιο που διέπει τις επενδύσεις στις δύο χώρες και την διοργάνωση ετήσιων επενδυτικών εκδηλώσεων, όπου θα παρουσιάζονται εξελίξεις αναφορικά με το επενδυτικό περιβάλλον, τους υποσχόμενους τομείς και τις επενδυτικές ευκαιρίες σε κάθε χώρα. Παράλληλα, προβλέπεται η οργάνωση προγραμμάτων κατάρτισης στους τομείς που αποτελούν ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα των δύο μερών στη βάση συγκεκριμένου πλάνου δράσης, η παροχή συμβουλευτικής υποστήριξης για επενδυτικές πολιτικές και η διοργάνωση επισκέψεων για εξοικείωση με τις υπηρεσίες που παρέχει το κάθε μέρος στους επενδυτές. Ακόμη, τα δύο μέρη αναλαμβάνουν τη δέσμευση να βοηθήσουν τους επενδυτές κάθε πλευράς στην εξεύρεση τοπικών εταίρων για τη δημιουργία κοινοπραξιών στην επικράτεια της χώρας υποδοχής, σε συνεργασία με τις επιχειρηματικές κοινότητες κάθε χώρας.

Σε δήλωσή του ενόψει της επίσκεψης στην Αίγυπτο, ο πρόεδρος του Invest Cyprus Μιχάλης Π. Μιχαήλ στάθηκε στον αναβαθμισμένο ρόλο του Οργανισμού και στη συμμετοχή του σε επίσημες αποστολές του κράτους. «Ο Κυπριακός Οργανισμός Προώθησης Επενδύσεων προωθεί την Κύπρο ως ελκυστικό επενδυτικό προορισμό και λειτουργεί ως πρεσβευτής της χώρας στο εξωτερικό. Η προσπάθειά μας στο πλαίσιο της δράσης που αναπτύσσουμε διεθνώς, αλλά και με τη συμμετοχή μας σε επίσημες αποστολές του κράτους, επικεντρώνεται στο να προβάλουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που συγκεντρώνει η Κύπρος, συμβάλλοντας στην ευρύτερη προσπάθεια για διατήρηση της χώρας μας σε πορεία ανάπτυξης».

Δειτε Επισης

Και εγένετω Σύνδεσμος Κανονιστικής Συμμόρφωσης Κύπρου(CCA)-Ποια η αποστολή του
Century Travel Group και Goget Retail Microfinance σε μια συνεργασία προς όφελος του Κύπριου ταξιδιώτη
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Ενισχύει τη συνεργασία του με το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας το ΚΕΒΕ
Επιτυχής επαναπιστοποίηση Διεθνών Προτύπων της Kition Ocean Port
Το «Ποδηλατώ για ένα ευρώ με τη Μαρίνα Θεοδώρου 2024» συμπλήρωσε 600 χλμ προσφοράς
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού με χρυσό χορηγό τα Holland & Barrett
25 χρόνια για το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου-Τι έλεγε κατά τα εγκαίνια ο Μιχαλάκης Α. Τριανταφυλλίδης
H γαλλική AXERIA εισέρχεται στην κυπριακή ασφαλιστική αγορά
Επίσκεψη ομάδας εργαζομένων της Gordian στο Κέντρο Υπηρεσιών «ΣΕΑΝΑ»