Αποστολή στην Αίγυπτο με τον ΠτΔ για τον Invest Cyprus

  07/10/2019 13:00
Αποστολή στην Αίγυπτο με τον ΠτΔ για τον Invest Cyprus

Αποστολή στην Αίγυπτο με τον ΠτΔ για τον Invest Cyprus

  07/10/2019 13:00
Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη θα συνοδεύσει ο πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων (Invest Cyprus) Μιχάλης Π. Μιχαήλ κατά την επίσημη επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει στην Αίγυπτο αύριο Τρίτη 8 Οκτωβρίου.

RELATED ARTICLESΟ Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συμμετέχει στην τριμερή σύνοδο Κύπρου – Ελλάδας – Αιγύπτου, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεχούς αναβάθμισης της συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί τόσο σε διμερές, όσο και σε τριμερές επίπεδο. Επιπρόσθετα, θα υπογραφούν δύο Εκτελεστικά Προγράμματα, το πρώτο σε διμερές επίπεδο ανάμεσα σε Κύπρο και Αίγυπτο και το δεύτερο σε τριμερές μεταξύ Κύπρου – Ελλάδας – Αιγύπτου. Τα Εκτελεστικά Προγράμματα αποτελούν συνέχεια των Μνημονίων που έχουν ήδη υπογραφεί και θέτουν τις βάσεις για στενότερη συνεργασία μεταξύ των τριών χωρών στον τομέα της προώθησης επενδύσεων, καθορίζοντας μάλιστα συγκεκριμένα βήματα για τη χρονική περίοδο 2019-2021.

Το Εκτελεστικό Πρόγραμμα που θα υπογραφεί στον τομέα της προώθησης επενδύσεων ανάμεσα στον Invest Cyprus και την Γενική Αρχή Επενδύσεων και Ελεύθερων Ζωνών της Αιγύπτου, προβλέπει μεταξύ άλλων τον προσδιορισμό των υποσχόμενων τομέων σε κάθε χώρα που ενδιαφέρει επενδυτές και εταιρείες, την ανταλλαγή πληροφοριών για τις επενδυτικές ευκαιρίες και το νομοθετικό πλαίσιο που διέπει τις επενδύσεις στις δύο χώρες και την διοργάνωση ετήσιων επενδυτικών εκδηλώσεων, όπου θα παρουσιάζονται εξελίξεις αναφορικά με το επενδυτικό περιβάλλον, τους υποσχόμενους τομείς και τις επενδυτικές ευκαιρίες σε κάθε χώρα. Παράλληλα, προβλέπεται η οργάνωση προγραμμάτων κατάρτισης στους τομείς που αποτελούν ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα των δύο μερών στη βάση συγκεκριμένου πλάνου δράσης, η παροχή συμβουλευτικής υποστήριξης για επενδυτικές πολιτικές και η διοργάνωση επισκέψεων για εξοικείωση με τις υπηρεσίες που παρέχει το κάθε μέρος στους επενδυτές. Ακόμη, τα δύο μέρη αναλαμβάνουν τη δέσμευση να βοηθήσουν τους επενδυτές κάθε πλευράς στην εξεύρεση τοπικών εταίρων για τη δημιουργία κοινοπραξιών στην επικράτεια της χώρας υποδοχής, σε συνεργασία με τις επιχειρηματικές κοινότητες κάθε χώρας.

Σε δήλωσή του ενόψει της επίσκεψης στην Αίγυπτο, ο πρόεδρος του Invest Cyprus Μιχάλης Π. Μιχαήλ στάθηκε στον αναβαθμισμένο ρόλο του Οργανισμού και στη συμμετοχή του σε επίσημες αποστολές του κράτους. «Ο Κυπριακός Οργανισμός Προώθησης Επενδύσεων προωθεί την Κύπρο ως ελκυστικό επενδυτικό προορισμό και λειτουργεί ως πρεσβευτής της χώρας στο εξωτερικό. Η προσπάθειά μας στο πλαίσιο της δράσης που αναπτύσσουμε διεθνώς, αλλά και με τη συμμετοχή μας σε επίσημες αποστολές του κράτους, επικεντρώνεται στο να προβάλουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που συγκεντρώνει η Κύπρος, συμβάλλοντας στην ευρύτερη προσπάθεια για διατήρηση της χώρας μας σε πορεία ανάπτυξης».
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας