Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

White Coat Ceremony 2019 Ιατρικής και Οδοντιατρικής Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου

Οι φοιτητές της Ιατρικής και Οδοντιατρικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου έκαναν το πρώτο τους βήμα λαμβάνοντας μέρος στην τελετή «White Coat». Στην καθιερωμένη εναρκτήρια εκδήλωση έλαβαν την λευκή ιατρική μπλούζα και δεσμεύθηκαν να αφοσιωθούν απερίσπαστοι στο αντικείμενο των σπουδών που επέλεξαν με υψηλό αίσθημα ευθύνης. Οι πρωτοετείς φοιτητές προέρχονται από Γερμανία, Αυστρία, Ελλάδα,  Ισπανία, Ρωσία, Νορβηγία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία, Ολλανδία και άλλες χώρες. Διάχυτο κατά την διάρκεια της εκδήλωσης το βαθύ αίσθημα περηφάνιας αφού φοιτητές από τόσες εθνικότητες εμπιστεύονται την Ιατρική και Οδοντιατρική του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου για γίνουν οι γιατροί και οι οδοντίατροι της νέας γενιάς.

Ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Δημήτρης Συλλούρης συνεχάρη «τις πανεπιστημιακές αρχές και το ακαδημαϊκό προσωπικό του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου για την προσήλωσή τους στη συνεχή αναβάθμιση του επιπέδου των παρεχόμενων σπουδών, καθώς και την συνεισφορά τους στην έρευνα, την καινοτομία και την αριστεία. Ανάμεσα στις άλλες σχολές, των οποίων η λειτουργία έχει καταστήσει το Ίδρυμα ένα από τα πιο σημαντικά ακαδημαϊκά κέντρα της νοτιοανατολικής Ευρώπης, η Ιατρική Σχολή κοσμεί όχι μόνο το πανεπιστήμιό σας, αλλά και την Κύπρο». Την ομιλία του Προέδρου της Βουλής ανέγνωσε ο  Δρ. Αδάμος Αδάμου, μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων,. 

Ο Πρύτανης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Κώστας Γουλιάμος επεσήμανε την έννοια της πειθαρχίας στο ιατρικό λειτούργημα. Απευθυνόμενος στους φοιτητές τους κάλεσε να είναι «οξύνους, ισχυρής βούλησης, με ανεξάρτητο πνεύμα, με εργασιακό ήθος και αφοσίωση ώστε να κερδίσετε μια θέση σε αυτό τον κόσμο. 

Ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου Δρ. Πέτρος Αγαθαγγέλου επεσήμανε ότι «η Ιατρική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου έχει καταγράψει σημαντικά επιτεύγματα. Αντλώντας από την τεράστια εμπειρία της Galileo International Education Network of Universities, πρωτοπορεί και επεκτείνει ο εύρος των σπουδών που προσφέρουμε τώρα στην Κύπρο». Εκ μέρους του Παγκύπριου Οδοντιατρικού Συλλόγου, ο κ. Αντώνης Αντωνίου ευχήθηκε στους πρωτοετείς φοιτητές να τους υποδεχθούν στην οργάνωση, σε πέντε χρόνια ως συναδέλφους. 

Η Κοσμήτορας της Ιατρικής Σχολής, Καθηγήτρια Ελισάβετ Τζιόνσον εκφώνησε εμπνευσμένη ομιλία. Στον παραινετικό της λόγο είπε στους φοιτητές «καθώς προχωράτε με τις σπουδές σας στην Ιατρική και την Οδοντιατρική για να αφήσετε το στίγμα σας – να θυμάστε – να θυμάστε ότι έχετε επιλέξει ένα λειτούργημα το οποίο συνδέεται με ένα μεγάλο προνόμιο. Έχετε το προνόμιο να καταστείτε σημαντικό μέρος στις ζωές των ασθενών σας. Να μάθετε να εκτιμάτε αυτό το προνόμιο. Να καταστεί βίωμά σας αυτός ο νέος ρόλος που επιλέξατε. Να μάθετε να ηγείστε δίνοντας το παράδειγμα. Να υπεραμύνεσθε της αλήθειας, της λογικής και της επιστήμης. Φοιτητές! Πρέπει να μάθετε να βελτιώνετε τις ζωές των άλλων». Η Κοσμήτορας κάλεσε τους πρωτοετείς να συνειδητοποιήσουν ότι κάνουν «το πρώτο βήμα σε ένα συναρπαστικό ταξίδι» και τους καλωσόρισε «σε αυτό το ταξίδι»!

Στο πλαίσιο της τελετής τιμήθηκαν πέντε φοιτητές της Ιατρικής Σχολής οι οποίοι το περασμένο ακαδημαϊκό έτος έτυχαν διεθνών διακρίσεων. Πρόκειται για τους Στέλιο-Σέργιο Χατζηιωάννου, τον Στέφανο Χατζηδάκη, την Μαριάννα Μπαλτά, τον Ιωάννη Αρκουλή και τον κ. Γκάι Σίδνεϊ. Τα τιμητικά διπλώματα παρέδωσε ο αντιπρύτανης Καθηγητής Λοϊζος Συμεού.

Το White Coat Ceremony είναι μια εκδήλωση-μετάβασης, γεμάτη συμβολισμούς, κατά τη διάρκεια της οποίας οι πρωτοετείς φοιτητές της Ιατρικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου φόρεσαν την πρώτη τους λευκή ιατρική μπλούζα με την βοήθεια των Καθηγητών τους. Ακολούθως ορκίσθηκαν να ενδιατρίψουν με αφοσίωση στο αντικείμενο της ιατρικής επιστήμης και να υπηρετήσουν τον άνθρωπο επιδεικνύοντας κατά την διάρκεια των σπουδών τους, ακεραιότητα και υψηλό αίσθημα ευθύνης.

Δειτε Επισης

Σε τροχιά απογείωσης η γραμμή πλεύσης της κυπριακής ναυτιλίας... Παγκοσμίου φήμης ναυτιλιακό σύμπλεγμα η Κύπρος
Συνεργασία U Travel-Capacitor Partners: Ρεκόρ στις online πωλήσεις των ταξιδιωτικών πακέτων του Tomorrowland
7ο Cyprus HealthCare Conference: Η πορεία προς ισότιμο και καθολικό σύστημα υγείας
Η νέα επιστημονική επιτροπή του ΠΑΣΥΚΑΦ
Φαίδωνας Φαίδωνος: Πάνω από 600 οι φοιτητές ΤΕΠΑΚ στην Πάφο τη νέα χρονιά
Τομείς συνεργασίας συζήτησαν Βαφεάδης και Χατζημανώλη με DP World στο Ντουμπάι
Επιχειρηματικό φόρουμ Κύπρου-Εσθονίας: Προώθηση διμερών συνεργασιών
Οι εποπτικές προτεραιότητες της ΕΚΚ για το 2024-Επικέντρωση σε ΚΕΠΕΥ με διασυνοριακές δραστηριότητες
Εργασιακή ευημερία: Βασικός παράγοντας για τη βιώσιμη επιτυχία των οργανισμών
Ανανέωση διεθνούς διαπίστευσης EFMD για το Πρόγραμμα ΜΒΑ του Πανεπιστημίου Κύπρου