Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Πανεπιστημίου Λευκωσίας και Ένωσης Αθλητικογράφων Κύπρου

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και η Ένωση Αθλητικογράφων Κύπρου (Ε.Α.Κ.) υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας με στόχο την ανάπτυξη και την προώθηση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ανάμεσα σε ταλαντούχους αθλητικογράφους, την ανάπτυξη και ενδυνάμωση της επιστημονικής συνεργασίας των δύο οργανισμών σε επιλεγμένες θεματικές ενότητες που αντικατοπτρίζουν τα κοινά ενδιαφέροντά τους, καθώς και την ανάπτυξη και ενδυνάμωση προπτυχιακών προγραμμάτων και εκδηλώσεων που διοργανώνονται από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και σχετίζονται με τον ευρύτερο τομέα του αθλητισμού.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας ανακοίνωσε επίσης ότι θα προσφέρονται υποτροφίες σε μέλη της Ε.Α.Κ. για φοίτηση σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα της επιλογής τους (εξαιρουμένων των προγραμμάτων της Ιατρικής Σχολής). Οι υποτροφίες που προσφέρονται αφορούν μείωση επί των διδάκτρων ύψους 30% μέχρι και 50%.

Κατά την υπογραφή του μνημονίου, ο Διευθυντής του Τμήματος Εισδοχής του Πανεπιστημίου, κ. Τάσος Δημητρίου, εξέφρασε, εκ μέρους του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, τις θερμές του ευχαριστίες προς τον την Ε.Α.Κ. και τον Πρόεδρό της, κ. Ηρόδοτο Μιλτιάδους, για την άμεση ανταπόκρισή τους στο κάλεσμα για συνεργασία. «Είμαστε απολύτως σίγουροι ότι η συνεργασία αυτή, που ξεκινά σήμερα, θα αποβεί επωφελής, τόσο προς τους δύο οργανισμούς, όσο και προς την τριτοβάθμια εκπαίδευση γενικότερα», σημείωσε. 
 

 

Με τη σειρά του, ο κ. Μιλτιάδους δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για την υπογραφή του Μνημονίου, τονίζοντας πως πρόκειται για την υλοποίηση δέσμευσης που έχει αναλάβει το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.ΑΚ. όταν δημοσιοποίησε τον προγραμματισμό του. «Ήταν κάτι που θέλαμε να γίνει, καθώς με το Μνημόνιο αυτό τα οφέλη θα είναι μεγάλα για τους αθλητικογράφους της Κύπρου. Ευελπιστούμε πως θα έχουμε τη στήριξη του Πανεπιστημίου Λευκωσίας στις εκδηλώσεις που σχεδιάζουμε, με κορυφαία αυτήν της απονομής βραβείων αθλητικής δημοσιογραφίας», ολοκληρωσε.

Το Μνημόνιο αναφέρεται εκτενώς στους τομείς συνεργασίας των δύο πλευρών, όπως για παράδειγμα στην παροχή υποτροφιών σε μέλη της Ε.Α.Κ. για εισαγωγή τους σε εκπαιδευτικά προγράμματα που προσφέρει το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, τη διοργάνωση συνεδρίων , σεμιναρίων και ημερίδων σε θέματα που αφορούν τον ευρύτερο τομέα του αθλητισμού, τη διεξαγωγή κοινών ερευνητικών προγραμμάτων σε εθνικό ή και ευρωπαϊκό επίπεδο, τη συνεργασία για την ενδυνάμωση και ανάπτυξη των προπτυχιακών προγραμμάτων Sports Management, Sports Science & Physical Education ( BSc), Αθλητικής Διοίκησης (BSc) και Sports Physiotherapy (MSc), που προσφέρει το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. 

Δειτε Επισης

Στο τεύχος Απριλίου του περιοδικού GOLD: Living the American Dream
Fooderloo: Ένα καινοτόμο app που μειώνει το food waste και εξοικονομεί χρήματα στις επιχειρήσεις
Και εγένετω Σύνδεσμος Κανονιστικής Συμμόρφωσης Κύπρου(CCA)-Ποια η αποστολή του
Σημαντικές πρωτοβουλίες ΕΚΚ για ενίσχυση του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού των νέων
Century Travel Group και Goget Retail Microfinance σε μια συνεργασία προς όφελος του Κύπριου ταξιδιώτη
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Ενισχύει τη συνεργασία του με το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας το ΚΕΒΕ
Επιτυχής επαναπιστοποίηση Διεθνών Προτύπων της Kition Ocean Port
Το «Ποδηλατώ για ένα ευρώ με τη Μαρίνα Θεοδώρου 2024» συμπλήρωσε 600 χλμ προσφοράς
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού με χρυσό χορηγό τα Holland & Barrett