Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Διευθυντής Εργασιών Trust: Πιθανές οι συγχωνεύσεις ασφαλιστικών

Ως ένα πιθανό σενάριο προβάλει αυτό των συγχωνεύσεων ασφαλιστικών εταιρειών της Κύπρου, όπως αναφέρθηκε από αρμόδιους παράγοντες του κλάδου, κατά τη διάρκεια σημερινής συνέντευξης Τύπου, για το 5ο Παγκύπριο Συνέδριο Επαγγελματιών Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών (Π.Σ.Ε.Α.Δ) που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο μήνα. 
 
Κληθείς να απαντήσει στο ερώτημα, εάν προβλέπεται ότι θα ακολουθήσουν συγχωνεύσεις ασφαλιστικών μέσα στο επόμενο διάστημα, λόγω του νέου πλαισίου που διαμορφώνεται στην αγορά, εξαιτίας και της έναρξης του ΓεΣΥ, ο Διευθυντής Εργασιών της Trust Insurance Cyprus, Γιώργος Κωνσταντίνου, χαρακτήρισε ως πιθανές τις συγχωνεύσεις ενώ πρόσθεσε, παράλληλα, ότι η εταιρεία του έχει ετοιμάσει σειρά ασφαλιστικών σχεδίων, που συνδέονται με την λειτουργία του ΓεΣΥ, για τα οποία αναμένει να εισπράξει την αντίδραση του κοινού.
 
Ιδιωτική ασφάλιση παράλληλα με το ΓεΣΥ
 
Από τη πλευρά του και ο πρόεδρος του Δ.Σ. Συνδέσμου Επαγγελματιών Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Κύπρου, Κυριάκος Ανδρέου, έχοντας τη συνολική εικόνα των ασφαλιστικών εταιρειών, είπε ότι κάποιες ασφαλιστικές έχουν δημιουργήσει σχέδια που θα λειτουργούν συμπληρωματικά με το ΓεΣΥ.
 
Με τον τρόπο αυτό οι καταναλωτές θα έχουν την ευκαιρία να κρατήσουν την ιδιωτική τους ασφάλιση, παράλληλα με το ΓεΣΥ, χωρίς να πρέπει να καταβάλουν υπερδιπλάσιο κόστος.

Αυτό που σημειώθηκε, μάλιστα, είναι ότι τα αποτελέσματα για την ασφάλιση του κλάδου υγείας σχετικά με το πρώτο τρίμηνο του παρουσιάζουν αύξηση, κάτι που διαψεύδει τις όποιες εντυπώσεις είχαν δημιουργηθεί για αναταραχή της αγοράς λόγω ΓεΣΥ.
 
«Στο σταυροδρόμι του καταναλωτή: ΓεΣΥ, Συνταξιοδοτικό και Υποχρεωτικές Ασφαλίσεις»
 
Το Παγκύπριο Συνέδριο Επαγγελματιών Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών (Π.Σ.Ε.Α.Δ) θα πραγματοποιηθεί στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο στις 9 Οκτωβρίου και ανάμεσα σε άλλα, το πρόγραμμά του περιλαμβάνει παρουσίαση αποτελεσμάτων για έρευνα αγοράς που διενεργήθηκε από τον Σύνδεσμο Επαγγελματιών Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Κύπρου, σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο, με τίτλο: «Στο σταυροδρόμι του καταναλωτή: ΓεΣΥ, Συνταξιοδοτικό και Υποχρεωτικές Ασφαλίσεις».  
 

Δειτε Επισης

Συνεργασία U Travel-Capacitor Partners: Ρεκόρ στις online πωλήσεις των ταξιδιωτικών πακέτων του Tomorrowland
7ο Cyprus HealthCare Conference: Η πορεία προς ισότιμο και καθολικό σύστημα υγείας
Η νέα επιστημονική επιτροπή του ΠΑΣΥΚΑΦ
Φαίδωνας Φαίδωνος: Πάνω από 600 οι φοιτητές ΤΕΠΑΚ στην Πάφο τη νέα χρονιά
Τομείς συνεργασίας συζήτησαν Βαφεάδης και Χατζημανώλη με DP World στο Ντουμπάι
Επιχειρηματικό φόρουμ Κύπρου-Εσθονίας: Προώθηση διμερών συνεργασιών
Οι εποπτικές προτεραιότητες της ΕΚΚ για το 2024-Επικέντρωση σε ΚΕΠΕΥ με διασυνοριακές δραστηριότητες
Εργασιακή ευημερία: Βασικός παράγοντας για τη βιώσιμη επιτυχία των οργανισμών
Ανανέωση διεθνούς διαπίστευσης EFMD για το Πρόγραμμα ΜΒΑ του Πανεπιστημίου Κύπρου
Η Freedom24 Super Grand Χορηγός για τον πρώτο Ολυμπιονίκη της Κύπρου Παύλο Κοντίδη