"Γυναικεία Ενδυνάμωση στη Ναυτιλία"

Η “Παγκόσμια Ημέρα Ναυτιλίας” καθιερώθηκε από το Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (Ιnternational Μaritime Οrganisation – “IMO”) και εορτάζεται κάθε χρόνο τη τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου. Στόχος της Ημέρας αυτής είναι να εστιάσει την παγκόσμια προσοχή στη σημασία που έχει η Ναυτιλία, ως ο κύριος αιμοδότης του Παγκόσμιου Εμπορίου, στην αειφόρο ανάπτυξη την οικονομία και την κοινωνία.

Θέλει επίσης να τονίσει τη σημαντική πρόοδο που έχει πετύχει η Ναυτιλία σε θέματα ασφάλειας και προστασίας της ζωής και του θαλάσσιου περιβάλλοντος. Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ναυτιλίας, το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο συμμετέχει σήμερα σε Καθαρισμό Παραλίας στη Λεμεσό, που διοργανώνει η CYMEPA και η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο.

Φέτος, η 26η Σεπτεμβρίου έχει καθοριστεί ως η “Παγκόσμια Ημέρα Ναυτιλίας” για το 2019, και  έχει ως θέμα τη “Γυναικεία Ενδυνάμωση στη Ναυτιλία”. Το θέμα που επιλέχθηκε έχει διττό ρόλο, καθώς υπογραμμίζει τη σημασία της ισότητας των φύλων σύμφωνα με τους στόχους των Ηνωμένων Εθνών για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και τονίζει τις σημαντικές ευκαιρίες που προσφέρονται στις γυναίκες για καριέρα στη Ναυτιλία. 

Ενόψει των εορτασμών για την “Παγκόσμια Ημέρα Ναυτιλίας”, ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός, ετοίμασε ένα φιλμάκι με το μήνυμα του Γενικού Γραμματέα του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (International Maritime Organisation – “IMO”), κ. Kitack Lim, στο οποίο επεξηγεί περαιτέρω το θέμα της “Παγκόσμιας Ημέρας Ναυτιλίας”.

 

Δειτε Επισης

Με επικρίσεις και τροπολογίες ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ
Το πρώτο Nissan X-Trail e-POWER από το MyPetrolina app στον μεγάλο νικητή
Τέσσερα εμπόδια για νέους διευθυντές και ο ρόλος της εκπαίδευσης στην υπέρβασή τους
Επεκτείνει την παρουσία του στην Κύπρο με το άνοιγμα νέων γραφείων ο Όμιλος Isystems
H Lidl Κύπρου στηρίζει σταθερά το Ayia Napa Youth Soccer Festival
Έρευνα CyEmployers: Διασύνδεση των δεξιοτήτων που αποκτούνται από την ανώτερη εκπαίδευση με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας
Ανοίγει τις πύλες της η γκαλερί που έρχεται να κάνει την ανατροπή
Η επίδραση της ΤΝ στις επαγγελματικές υπηρεσίες
Ενδυνάμωση νέας γενιάς για καταπολέμηση της ρητορικής μίσους στο διαδίκτυο
Η ανακοίνωση της CNP για την πώληση στην Ελληνική- «Το επόμενο βήμα…»