Υποτροφίες του Παν. Λευκωσίας στους νικητές του Robotex

Εννέα συνολικά υποτροφίες προσέφερε το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στους νικητές του Διαγωνισμού Ρομποτικής ROBOTEX CYPRUS 2019, οι οποίοι ανακοινώθηκαν κατά την τελετή βράβευσης, που πραγματοποιήθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η τελετή τελούσε υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Νίκου Αναστασιάδη.
 
Συγκεκριμένα, απονεμήθηκαν πέντε υποτροφίες ύψους 50% σε μαθητές λυκείου, που κατέκτησαν την πρώτη θέση στον διαγωνισμό, δύο υποτροφίες ύψους 40% σε μαθητές λυκείου που κατέκτησαν τη δεύτερη θέση και δύο υποτροφίες ύψους 30% σε μαθητές λυκείου, που κατέκτησαν την τρίτη θέση. 

Την απονομή των υποτροφιών πραγματοποίησε ο Δρ. Γιώργος Γρηγορίου, Κοσμήτορας Επιστημών και Μηχανικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, ο οποίος δήλωσε σχετικά: «Τα ρομπότ είναι ήδη εδώ και ενσωματώνονται στην κοινωνία. Στις πιο προηγμένες τεχνολογικά χώρες, πέραν των βιομηχανικών ρομπότ, τα ανθρωποειδή ρομπότ έχουν ήδη ενταχθεί στην καθημερινότητα του ανθρώπου: ρομπότ διαφημιστές, σερβιτόροι, αστροναύτες, γραμματείς, πυροτεχνουργοί, διασώστες, κλπ. Μέσω τέτοιων διαγωνισμών, δίνεται η ευκαιρία στα παιδιά μας να παρουσιάσουν τις δεξιότητες τις οποίες έχουν αναπτύξει από μικρή ηλικία. Αυτές οι δεξιότητες θα τους βοηθήσουν να ενταχθούν ομαλά στην αγορά εργασίας, η οποία θα έχει αλλάξει εντελώς όταν αυτά ενηλικιωθούν».

Χαιρετίζοντας την τελετή βράβευσης, ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δρ. Κώστας Χαμπιαούρης, επισήμανε πως η Ρομποτική, ως κλάδος της μηχανικής, σε επίπεδο διδασκαλίας, προωθεί την αυτό-κατευθυνόμενη διαφοροποιημένη και βιωματική μάθηση, αποκλείοντας ταυτόχρονα την απόκτηση στείρας, άγονης και παθητικής γνώσης. «Η Ρομποτική αποτελεί σημαντικό διδακτικό εργαλείο, αφού επιτρέπει την εφαρμογή διεπιστημονικών προσεγγίσεων στην επίλυση προβλημάτων» πρόσθεσε. 

Υπενθυμίζεται ότι ο διαγωνισμός διεξήχθη στις 29-30 Ιουνίου, με τη συμμετοχή 1,025 συνολικά μαθητών από ολόκληρη την Κύπρο, και με τη στήριξη του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, ως Educational Innovation Leader.

Για τη συμμετοχή τους στον διαγωνισμό και τη διάκρισή τους στην τελική φάση του βραβεύθηκαν 145 μαθητές, φοιτητές και άλλοι ενήλικες που έλαβαν μέρος με τις ομάδες και τα ρομπότ τους. Στην εκδήλωση παρέλαβαν τιμητικά βραβεία και οι μαθητές που διακρίθηκαν στο πλαίσιο του Robotex International, που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο στην Εσθονία. 

Σημειώνεται ότι οι νικητές του παγκύπριου διαγωνισμού Robotex έχουν το δικαίωμα να λάβουν μέρος στον αντίστοιχο φετινό παγκόσμιο διαγωνισμό, που θα διενεργηθεί στην Εσθονία τον ερχόμενο Νοέμβριο. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κυπριακού Συνδέσμου Πληροφορικής (CCS), φέτος μάλιστα η κυπριακή αποστολή αναμένεται πως θα είναι μεγαλύτερη σε αριθμό ατόμων από την περσινή.

Δειτε Επισης

16α IN Business Awards: Απόψε η μεγάλη γιορτή του κυπριακού επιχειρείν
Καρδιοχειρουργοί του Mediterranean Hospital παρακολούθησαν διάλεξη του διακεκριμένου καθηγητή Claus Preusse
Άνευ ανθυποψηφίου συνεχίζει στη θέση του γενικού γραμματέα της ΠΑΣΥΔΥ ο Στρατής Ματθαίου
Η Golden Gallery by Kapatays δίπλα στα Μωρά Θαύματα
Εκδήλωση Ασφάλειας και Υγείας 2024: «Δεν υπάρχει άλλος χρόνος-Εξασφαλίζουμε υγιή και ασφαλή εργασία τώρα»
Η New Deal και η Rakuten Viber λανσάρουν επίσημη συνεργασία για την αγορά της Κύπρου
Η 1η ΕΜΟΔΕ του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος εκπαιδεύει Εθελοντές του SupportCY
Μαρία Δημητρίου: Η δύναμη της τηλεόρασης
Πώς η τεχνολογία μεταμορφώνει τον ιατρικό τομέα
Coca-Cola HBC Κύπρου: Στηρίζει με πράξεις αγάπης και φροντίδας, τη δράση «Πακέτα Αγάπης» του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού