Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Η «Βραδιά του Ερευνητή» μας ταξιδεύει για πρώτη φορά στον «Μπλε Κύκλο»

Η «Βραδιά του Ερευνητή» πλησιάζει και επιστήμονες, ακαδημαϊκοί, ερευνητές, επιχειρηματίες και καλλιτέχνες ετοιμάζονται να ταξιδέψουν μικρούς και μεγάλους στον μαγικό κόσμο της έρευνας και της καινοτομίας. Μεταξύ των δραστηριοτήτων που ξεχωρίζουν στη φετινή «Βραδιά του Ερευνητή», είναι η θεατρική μουσικοχορευτική παράσταση «Ταξίδι στον Μπλε Κύκλο», η οποία ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Κύπρο.  

Πρόκειται για διασκευή ενός επιστημονικού παραμυθιού που γράφτηκε από Κύπριους ερευνητές στο πλαίσιο ερευνητικού έργου, το οποίο μεταφέρεται επί σκηνής από δημοφιλείς ηθοποιούς. Η θεατρική παράσταση έχει ως στόχο την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των παιδιών για την προστασία του νερού, προβάλλοντας ταυτόχρονα απλούς τρόπους με τους οποίους τα παιδιά μπορούν να συμβάλουν στην ορθολογική χρήση του νερού στην καθημερινή τους ζωή και στη μείωση της ρύπανσής του. Το έργο βασίζεται στο βιβλίο των Αντώνη Παπαθεοδούλου, Ίριδας Σαμαρτζή και Δέσπως Φάττα-Κάσινου «To Mυστικό Βιβλίο του Μπλε Κύκλου», το οποίο απέσπασε το πρώτο βραβείο στα Public Awards 2019 Ελλάδος στην κατηγορία Ελληνική Παιδική Λογοτεχνία. 

Η παράσταση συνδιοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Διεθνές Ερευνητικό Κέντρο Νερού, Νηρέας και το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ). Χορηγοί είναι τα Συμβούλια Υδατοπρομήθειας Λευκωσίας, Λεμεσού και Λάρνακας, το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων και η Biotronics Ltd. 
 



Στο πλαίσιο της «Βραδιάς του Ερευνητή», η οποία θα διεξαχθεί στις 27 Σεπτεμβρίου 2019 στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία στη Λευκωσία, θα δοθούν δύο παραστάσεις, μια στις 18:00 και μια στις 19:30. Η είσοδος στις παραστάσεις είναι ελεύθερη, ωστόσο απαιτείται κράτηση θέσεων (τηλέφωνα: 22893518/22893521).

 

Η «Βραδιά του Ερευνητή», την οποία διοργανώνει το ΙδΕΚ, είναι πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και διοργανώνεται ταυτόχρονα σε περισσότερες από 370 πόλεις σε όλη την Ευρώπη. Η εκδήλωση, η οποία φέτος είναι αφιερωμένη στον τομέα των Επιστημών Ζωής, θα πραγματοποιηθεί από τις 5:00 το απόγευμα μέχρι τα μεσάνυκτα και σε αυτή θα παρουσιαστούν περισσότερες από 80 δραστηριότητες οι οποίες περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, μεγάλη έκθεση διαδραστικών πειραμάτων, παιχνίδια και διαγωνισμούς. Η είσοδος για όλες τις δραστηριότητες είναι δωρεάν. 

Το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος: www.research.org.cy και τη σελίδα στο Facebook: «Βραδιά του Ερευνητή/Researchers' Night».

Δειτε Επισης

Σε τροχιά απογείωσης η γραμμή πλεύσης της κυπριακής ναυτιλίας... Παγκοσμίου φήμης ναυτιλιακό σύμπλεγμα η Κύπρος
Συνεργασία U Travel-Capacitor Partners: Ρεκόρ στις online πωλήσεις των ταξιδιωτικών πακέτων του Tomorrowland
7ο Cyprus HealthCare Conference: Η πορεία προς ισότιμο και καθολικό σύστημα υγείας
Η νέα επιστημονική επιτροπή του ΠΑΣΥΚΑΦ
Φαίδωνας Φαίδωνος: Πάνω από 600 οι φοιτητές ΤΕΠΑΚ στην Πάφο τη νέα χρονιά
Τομείς συνεργασίας συζήτησαν Βαφεάδης και Χατζημανώλη με DP World στο Ντουμπάι
Επιχειρηματικό φόρουμ Κύπρου-Εσθονίας: Προώθηση διμερών συνεργασιών
Οι εποπτικές προτεραιότητες της ΕΚΚ για το 2024-Επικέντρωση σε ΚΕΠΕΥ με διασυνοριακές δραστηριότητες
Εργασιακή ευημερία: Βασικός παράγοντας για τη βιώσιμη επιτυχία των οργανισμών
Ανανέωση διεθνούς διαπίστευσης EFMD για το Πρόγραμμα ΜΒΑ του Πανεπιστημίου Κύπρου