Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Δέσποινα Παναγιώτου, Άννα Βούργος: Γυναίκες στη ναυτιλία

Για τις αλλαγές και τις προκλήσεις στη ναυτιλιακή βιομηχανία αναφέρθηκαν η Πρόεδρος της WISTA International, Δέσποινα Παναγιώτου και η Πρόεδρος της WISTA Cyprus, Άννα Βούργος.

Σε συνέντευξή τους στην «Επιχειρηματική Λεμεσό» του ΕΒΕ Λεμεσού επεσήμαναν τον ρόλο των γυναικών στη ναυτιλία, καθώς και τους στόχους της WISTA για ενδυνάμωση των γυναικών, ενθάρρυνσή τους να ενταχθούν στον ναυτιλιακό τομέα και προτροπή τους να πιστέψουν στον εαυτό τους προκειμένου να καταλάβουν ηγετικές θέσεις.

Πρότυπα για νεότερες γυναίκες
«Παρόλο που η ναυτιλία κυριαρχείται διαχρονικά από τους άντρες, εντούτοις αυτό είναι κάτι που αλλάζει», εξήγησε η Δέσποινα Παναγιώτου, Πρόεδρος της WISTA International. Επεσήμανε ακόμα ότι οι γυναίκες δεν εργάζονται απλώς στη βιομηχανία, αλλά βρίσκονται στις επάλξεις και αποτελούν πρότυπα για νεαρότερες γυναίκες που βλέπουν τη ναυτιλία ως ευκαιρία για καριέρα.

Αναφέρθηκε επίσης στις αλλαγές που έρχονται στη ναυτιλία, επισημαίνοντας ότι οι νέες τεχνολογίες αποτελούν ευκαιρία για τις νέες γυναίκες που θέλουν να ασχοληθούν με αυτόν τον τομέα.

Όσον αφορά το όραμά της ως Πρόεδρος της WISTA International, τόνισε ότι είναι η ενσωμάτωση της διαφοροποίησης και της πολυμορφίας στον κλάδο.

 

Ίσες ευκαιρίες για τις γυναίκες στη ναυτιλία
Από την πλευρά της η Πρόεδρος της WISTA Cyprus, Άννα Βούργος ανέφερε ότι παρά τα λίγα χρόνια ύπαρξης του Οργανισμού, ο οποίος δημιουργήθηκε το 2012, εντούτοις χαίρει της αναγνώρισης και της υποστήριξης της ναυτιλιακής βιομηχανίας.

Ένας από τους βασικούς στόχους της WISTA Cyprus είναι η ενδυνάμωση των γυναικών, η ενθάρρυνσή τους να ενταχθούν στη ναυτιλιακή βιομηχανία και η προτροπή τους να πιστέψουν στον εαυτό τους προκειμένου να καταλάβουν ηγετικές θέσεις στη βιομηχανία.

Παράλληλα, η κ. Βούργος εξήγησε ότι οι γυναίκες στην Κύπρο είναι ενεργές σε διάφορες βιομηχανίες, όχι μόνο στη ναυτιλία.

Τονίζοντας ότι προσπάθεια του Οργανισμού είναι να εργαστεί από κοινού με τις επιχειρήσεις με στόχο οι γυναίκες να έχουν ίσες ευκαιρίες στον ναυτιλιακό κλάδο, διευκρίνισε ότι η ενδυνάμωση της γυναικείας παρουσίας στη βιομηχανία σε καμία περίπτωση δεν αποσκοπεί σε διακρίσεις εις βάρος των αντρών.

Η συνέντευξη δημοσιεύθηκε στην «Επιχειρηματική Λεμεσό» του ΕΒΕ Λεμεσού.

Δειτε Επισης

Σε τροχιά απογείωσης η γραμμή πλεύσης της κυπριακής ναυτιλίας... Παγκοσμίου φήμης ναυτιλιακό σύμπλεγμα η Κύπρος
Συνεργασία U Travel-Capacitor Partners: Ρεκόρ στις online πωλήσεις των ταξιδιωτικών πακέτων του Tomorrowland
7ο Cyprus HealthCare Conference: Η πορεία προς ισότιμο και καθολικό σύστημα υγείας
Η νέα επιστημονική επιτροπή του ΠΑΣΥΚΑΦ
Φαίδωνας Φαίδωνος: Πάνω από 600 οι φοιτητές ΤΕΠΑΚ στην Πάφο τη νέα χρονιά
Τομείς συνεργασίας συζήτησαν Βαφεάδης και Χατζημανώλη με DP World στο Ντουμπάι
Επιχειρηματικό φόρουμ Κύπρου-Εσθονίας: Προώθηση διμερών συνεργασιών
Οι εποπτικές προτεραιότητες της ΕΚΚ για το 2024-Επικέντρωση σε ΚΕΠΕΥ με διασυνοριακές δραστηριότητες
Εργασιακή ευημερία: Βασικός παράγοντας για τη βιώσιμη επιτυχία των οργανισμών
Ανανέωση διεθνούς διαπίστευσης EFMD για το Πρόγραμμα ΜΒΑ του Πανεπιστημίου Κύπρου