Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Έριξε παραγάδι στην Ινδία ο Invest Cyprus

Παραγάδι στη μεγάλη και ελπιδοφόρα αγορά της Ινδίας έριξε ο Κυπριακός Οργανισμός Προώθησης Επενδύσεων (Invest Cyprus), αναλαμβάνοντας την πρωτοβουλία για την πραγματοποίηση σειράς προωθητικών δράσεων σε τρεις πόλεις της Ινδίας μεταξύ 16-20 Σεπτεμβρίου 2019.
 
Η Ινδία είναι μία από τις σημαντικές αγορές - στόχους του Οργανισμού με βάση το στρατηγικό πλάνο που διαμόρφωσε για το 2019 - 2021. Πρόκειται, άλλωστε, για μία τεράστια αγορά, η οποία ενώ παρουσιάζει μεγάλες προοπτικές για την προσέλκυση επενδύσεων στην Κύπρο, εντούτοις μέχρι σήμερα δεν είχε εξερευνηθεί επαρκώς. Η αξιοποίηση των επενδυτικών ευκαιριών που προσφέρει η Ινδία και οι χώρες της Ανατολικής και Νοτιοανατολικής Ασίας, έχουν τεθεί ψηλά στις προτεραιότητες του Invest Cyprus.
 
Συγκεκριμένα για την μεγάλη αγορά της Ινδίας, οι δράσεις του Invest Cyprus επικεντρώνονται στην ισχυροποίηση της παρουσίας της Κύπρου, ώστε να γίνει κατορθωτή η προσέλκυση διεθνών εταιρειών στην Κύπρο για τη φιλοξενία της επιχειρηματικής τους βάσης τους στην Ευρώπη, ως επίσης και  Άμεσων Ξένων Επενδύσεων σε μεγάλα τουριστικά έργα και έργα των ΑΠΕ.
 
Εκτενέστερα, αντιπροσωπεία του Invest Cyprus υπό τον Γενικό Διευθυντή του οργανισμού Γιώργο Καμπανέλλα, πραγματοποίησε κατά το τριήμερο 16-18 Σεπτεμβρίου roadshow με επισκέψεις στα γραφεία μεγάλων εταιρειών υψηλής τεχνολογίας στις πόλεις Bangalore και Pune, ενώ παρέθεσε δείπνα και προγεύματα εργασίας σε συνολικά πέραν των 100 διευθυντικών στελεχών εταιρειών υψηλής τεχνολογίας. Οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν στην ανάλυση των πλεονεκτημάτων που η χώρα μας προσφέρει και πώς ο Invest Cyprus μπορεί να παρέχει την απαραίτητη υποστήριξη προκειμένου να δραστηριοποιηθούν στην Κύπρο.
 
Οι δράσεις του Invest Cyprus στην Ινδία συνεχίστηκαν με την συμμετοχή του Οργανισμού στην τελετή απονομής των 20ων International Indian Filming Awards που έλαβαν χώρα στην Mumbai. Στο περιθώριο της εκδήλωσης η αντιπροσωπεία του Invest Cyprus είχε επαφές με εκπροσώπους των μεγαλύτερων και σημαντικότερων studios του Ινδικού κινηματογράφου. Μάλιστα με κάποιους εξ αυτών πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις και τις επόμενες μέρες, όπου οι συζητήσεις γύρω από την προοπτική συνεργασιών μπήκαν σε μεγαλύτερο βάθος.
 
Σε δήλωσή του για τις δράσεις του Οργανισμού στην Ινδία ο Γιώργος Καμπανέλλας ανέφερε: “Οι προοπτικές είναι μεγάλες και η μεγάλη αβεβαιότητα του Brexit αναμφίβολα δημιουργεί ευκαιρίες. Θεωρώ πως ήρθε η ώρα να αντιληφθούμε όλοι πως σε μια αγορά των 1.3 δισεκατομμυρίων όπως είναι Ινδία, είναι αδιανόητο η χώρα μας να μην διαθέτει μια καλά στελεχωμένη Πρεσβεία. Η ενίσχυση των Διπλωματικών μας αποστολών με τους απαραίτητους ανθρώπινους κι άλλους πόρους, αποτελεί μονόδρομο για την ανάπτυξη της όποιας μορφής διπλωματίας.”
 
Παράλληλα με τις στοχευμένες επιμέρους προωθητικές δράσεις, ο Invest Cyprus σε συνεργασία με τον CIFA και την IMH, διοργάνωσε το Cyprus Headquartering and Funds Summit στη Mumbai στις 19 Σεπτεμβρίου. Στόχος του συνεδρίου ήταν η παρουσίαση των χαρακτηριστικών και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που έχει να προσφέρει η χώρα μας τόσο ως προορισμός για headquartering, όσο κι ως προορισμός για τη δημιουργία και διαχείριση των επενδυτικών ταμείων, που ως γνωστόν αποτελούν δύο από τις στρατηγικές προτεραιότητες του Οργανισμού. Στο συνέδριο συμμετείχε μεγάλος αριθμός επαγγελματιών, εκπρόσωποι δικηγορικών και λογιστικών γραφείων, διαχειριστές funds και διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων, ειδικοί σε θέματα φορολογίας, επιχειρήσεις διαχείρισης πλούτου, εκπρόσωποι τραπεζών και θεσμικοί επενδυτές. Αξιοσημείωτη ήταν η συμμετοχή των Κύπριων επαγγελματιών στο συνέδριο αυτό, γεγονός που πιστοποιεί τη σημασία της πρωτοβουλίας του Invest Cyprus.
 
Σε χαιρετισμό που απηύθυνε στο συνέδριο, ο πρόεδρος του Invest Cyprus Μιχάλης Π. Μιχαήλ σημείωσε ότι για τον Οργανισμό η Ινδία είναι μία από τις σημαντικότερες αγορές – στόχους. «Έχουμε διαμορφώσει ένα πλάνο δράσεων με στόχο να ισχυροποιήσουμε την παρουσία της χώρας μας σε τέτοιες μεγάλες αγορές με μεγάλη επενδυτική προοπτική. Στη βάση αυτού του πλάνου εντάσσονταν οι εκδηλώσεις και οι δράσεις που πραγματοποιούμε στην Ινδία με στόχο να διερευνήσουμε τις επενδυτικές προοπτικές σε μία αγορά που θεωρούμε ιδιαίτερα ελπιδοφόρα. Το επενδυτικό ενδιαφέρον φαίνεται ζωηρό και οι προοπτικές για τη χώρα μας ευοίωνες».
 
 

Δειτε Επισης

Altius Insurance: Ανανέωσε για 18η συνεχή χρονιά τη συνεργασία της με την ΠΟΕΔ
Διάλεξη για την τεχνητή νοημοσύνη από ΤΕΠΑΚ και ΕΒΕ Αμμοχώστου
Μέχρι 31 Μαΐου η υποβολή αιτήσεων για το Κυπριακό Βραβείο Εξαγωγών
PwC Foundation: Γνώσεις σε μαθητές και μαθήτριες για τον χρηματοοικονομικό εγγραμματισμό
Αγκαλιάζουν τα βραβεία δικοινοτικής συνεργασίας του ιδρύματος Στέλιος Χατζηιωάννου
Αντίστροφη μέτρηση για 16α ΙΝ Βusiness Awards-Ολοκληρώνεται στις 4 Απριλίου η διαδικασία ψηφοφορίας
Μήνυμα από Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου και Τρ. Κύπρου για Πορεία Χριστοδούλας-«Να είσαι εκεί»
O Υπουργός Εσωτερικών για το μεταναστευτικό στο Nicosia Economic Congress
Πέραν κάθε προσδοκίας το ενδιαφέρον για το sCYence Fair 2024-Παρατείνονται μέχρι 10 Απριλίου οι εγγραφές
Κέντρο Κοινωνικής Καινοτομίας: Ενημερωτική συνάντηση με λειτουργούς των ΜΜΕ