Τα πλεονεκτήματα της Κύπρου ως επιχειρηματικό κέντρο παρουσιάστηκαν στην Ινδία

Τα πλεονεκτήματα που διαθέτει η Κύπρος ως επιχειρηματικό κέντρο καθώς επίσης και τα πλεονεκτήματα που διαθέτει έναντι άλλων δικαιοδοσιών για ξένες επιχειρήσεις που επιθυμούν να ιδρύσουν διεθνή ή περιφερειακά κεντρικά γραφεία στην Κύπρο, όπως και το φορολογικό σύστημα της χώρας μας παρουσιάστηκαν από Κύπριους ειδικούς σε κάθε τομέα ενώπιον του The Cyprus Headquartering and Funds Summit που πραγματοποιείται στη Mumbai της Ινδίας.

Συγκεκριμένα, ο Κώστας Μιχαήλ Director, Direct Tax της Scordis, Papapetrou & Co (Corporate Services) Ltd αναφέρθηκε στο φορολογικό σύστημα της Κύπρου, τα φορολογικά κίνητρα και την φορολογία για ξένες επιχειρήσεις στην Κύπρο. Ειδικότερα ο κ. Μιχαήλ αναφέρθηκε τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η Κύπρος προς επιχειρήσεις από την Ινδία που επιθυμούν να επιλέξουν την Κύπρο έναντι άλλων δικαιοδοσιών, ενώ παρουσίασε και συγκριτικό πίνακα που περιέχει ειδικά χαρακτηριστικά των Συμβάσεων Διπλής Φορολογίας μεταξύ επιλεγμένων δικαιοδοσιών και Ινδίας.

Από την πλευρά της η Μαρία Κλάππα, Partner του δικηγορικού γραφείου Tassos Papadopoulos & Associates LLC ανέπτυξε το νομικό σύστημα της Κύπρου και πιο συγκεκριμένα στις ομοιότητες που υπάρχουν μεταξύ του νομικού συστήματος της Ινδίας και της Κύπρου καθώς και οι δύο χώρες είναι μέλη της Κοινοπολιτείας ως πρώην βρετανικές αποικίες. Την ίδια ώρα, η κ. Κλάππα σημείωσε πως η Κύπρος προσφέρει ευνοϊκό περιβάλλον σε επιχειρήσεις που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στην Κύπρο και ειδικότερα σε ξένους επενδυτές, βοηθώντας τους στην ανάπτυξη των επιχειρηματικών τους δραστηριοτήτων. Ειδικότερα, η Κύπρος προσφέρει την χρήση της αγγλικής γλώσσας που χρησιμοποιείται ευρέως τόσο για την ομιλία όσο και για την επικοινωνία στον επιχειρηματικό κόσμο, ενώ παρέχει ένα οικογενειακό και υγιές νομικό οικοσύστημα.

Ο Πανίκος Τέκλος, Partner, Risk Advisory & Wealth Advisory Services Leader της Deloitte Ltd ανέπτυξε την διαχείριση επενδυτικών ταμείων που γίνεται στην Κύπρο, τονίζοντας πως το μέλλον της Κύπρου στον τομέα των επενδυτικών ταμείων είναι ιδιαίτερα ευοίωνο, νοουμένου ότι η χώρα μας διαθέτει τόσο το νομοθετικό πλαίσιο όσο και το υπόλοιπο οικοσύστημα και την υποδομή, να φιλοξενήσει και να διαχειριστεί αμοιβαία κεφάλαια. Πρόσθεσε πως η Κύπρος που αποτελεί μέρος της κοινοπολιτείας όπως και η Ινδία, το νομικό σύστημα της Κύπρου που είναι βασισμένο όπως και το Ινδικό στο αγγλικό common law, αλλά και η αναβαθμισμένη συμφωνία αποφυγής διπλής φορολογίας είναι μερικοί από τους λόγους που καταστούν την Κύπρο μια ιδανική επιλογή για Headquartering και Funds ινδικών συμφερόντων.
 

 

 

 

Δειτε Επισης

Και εγένετω Σύνδεσμος Κανονιστικής Συμμόρφωσης Κύπρου(CCA)-Ποια η αποστολή του
Σημαντικές πρωτοβουλίες ΕΚΚ για ενίσχυση του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού των νέων
Century Travel Group και Goget Retail Microfinance σε μια συνεργασία προς όφελος του Κύπριου ταξιδιώτη
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Ενισχύει τη συνεργασία του με το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας το ΚΕΒΕ
Επιτυχής επαναπιστοποίηση Διεθνών Προτύπων της Kition Ocean Port
Το «Ποδηλατώ για ένα ευρώ με τη Μαρίνα Θεοδώρου 2024» συμπλήρωσε 600 χλμ προσφοράς
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού με χρυσό χορηγό τα Holland & Barrett
25 χρόνια για το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου-Τι έλεγε κατά τα εγκαίνια ο Μιχαλάκης Α. Τριανταφυλλίδης
H γαλλική AXERIA εισέρχεται στην κυπριακή ασφαλιστική αγορά