Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

M. Μιχαήλ: Στρατηγική επιλογή για ξένους επενδυτές η Κύπρος

Ολοένα και περισσότερη δυναμική αποκτά η Κύπρος ως πρώτη επιλογή για ξένους επενδυτές που επιθυμούν να εξεύρουν κατάλληλη θέση για την ίδρυση διεθνών ή περιφερειακών κεντρικών γραφείων. Αυτό ανέφερε ο πρόεδρος του Invest Cyprus, Μιχάλης Μιχαήλ μιλώντας στο The Cyprus Headquartering and Funds Summit που πραγματοποιείται στη Mumbai της Ινδίας.

Επεξηγώντας του λόγους που η Κύπρος έχει καταστεί στρατηγική επιλογή για ξένους επενδυτές, ο κ. Μιχαήλ επισήμανε πως η Κύπρος είναι πλήρες μέλος της ΕΕ από το 2004, βρίσκεται σε στρατηγική θέση στο κέντρο της Ευρώπης, της Αφρικής και της Ασίας, με πλήρη πρόσβαση στη μεγαλύτερη ενιαία αγορά στον κόσμο.

«Προσφέροντας σταθερότητα, ισχυρή προστασία των επενδυτών και ένα ισορροπημένο, διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο προϊόντων, η μικρή μας αλλά δυναμική χώρα αποτελεί ήδη κόμβο για τις διεθνείς επιχειρηματικές δραστηριότητες. Είναι μπροστά από τους ανταγωνιστές της στον τομέα της δημιουργικότητας και της υποδομής, και διαθέτει ένα πολύ εξειδικευμένο και πολύγλωσσο εργατικό δυναμικό. Διαθέτοντας μια ισχυρή οικονομία, τοποθετώντας τη χώρα μεταξύ των κορυφαίων εκτελεστών στην ΕΕ για 5 συνεχόμενα χρόνια, η Κύπρος ενίσχυσε περαιτέρω το επιχειρηματικό της κλίμα, την υγιή ρύθμιση και το ιδιαίτερα ελκυστικό φορολογικό καθεστώς, εισάγοντας μια σειρά γενικών και τομεακών κινήτρων».

Ο κ. Μιχαήλ αναφέρθηκε και στην αξιοζήλευτη ποιότητα ζωής που προσφέρει η Κύπρος, υπογραμμίζοντας πως πέραν της ηλιοφάνειας και της φυσικής ομορφιάς που διαρκεί όλο το χρόνο, η Κύπρος διαθέτει μια πολυεθνική, φιλόξενη και ασφαλής κοινωνία, καθιστώντας την ως μια χώρα όπου οι άνθρωποι όχι μόνο θέλουν να εργαστούν αλλά και να ζήσουν.
 

Ο πρόεδρος του Ιnvest Cyprus τόνισε πως τα τελευταία χρόνια στην Κύπρο έχουν γίνει σημαντικές επενδύσεις σε διάφορους οικονομικούς τομείς, οι οποίες υποστηρίζονται σημαντικά από τις εισροές ξένων κεφαλαίων.
«Αξίζει να αναφερθεί το πρώτο ολοκληρωμένο καζίνο - θέρετρο, μοναδικό στην Ευρώπη, το οποίο αναπτύχθηκε από τους γνωστούς Melco Resorts και Entertainment, οι οποίοι, εξερευνώντας την υδρόγειο, επέλεξαν την Κύπρο για την εξωτερική επέκταση της Ασίας. Θα ήθελα όμως να αναφέρω ειδικά τις δυνατότητες που προσφέρει η κινηματογραφική βιομηχανία και το σύστημα κινήτρων που εισήγαγε η Κυπριακή Κυβέρνηση. Δύο μεγάλες ταινίες έχουν κυκλοφορήσει πρόσφατα στην Κύπρο, με μία από αυτές να προέρχεται από το Χόλυγουντ. Η Ινδία έχει μια αναπτυγμένη κινηματογραφική βιομηχανία και θα ήθελα να παροτρύνω τους Ινδούς παραγωγούς να δουν την Κύπρο».
 
 


Παράλληλα, ο κ. Μιχαήλ σημείωσε πως η Κύπρος προσφέρει ελκυστικές επενδυτικές ευκαιρίες στην εκπαίδευση και τον πρόσφατα μεταρρυθμισμένο τομέα της υγείας.

«Πιστεύουμε αληθινά ότι η Κύπρος διαθέτει το κατάλληλο σύνολο συστατικών για να ξεκλειδώσει το πλήρες επιχειρηματικό και επενδυτικό της δυναμικό όχι μόνο στο εθνικό της πλαίσιο αλλά και στο πλαίσιο της όλο και περισσότερο διασυνδεδεμένης ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου».

 

 
 
 

 

Δειτε Επισης

Σε τροχιά απογείωσης η γραμμή πλεύσης της κυπριακής ναυτιλίας... Παγκοσμίου φήμης ναυτιλιακό σύμπλεγμα η Κύπρος
Συνεργασία U Travel-Capacitor Partners: Ρεκόρ στις online πωλήσεις των ταξιδιωτικών πακέτων του Tomorrowland
7ο Cyprus HealthCare Conference: Η πορεία προς ισότιμο και καθολικό σύστημα υγείας
Η νέα επιστημονική επιτροπή του ΠΑΣΥΚΑΦ
Φαίδωνας Φαίδωνος: Πάνω από 600 οι φοιτητές ΤΕΠΑΚ στην Πάφο τη νέα χρονιά
Τομείς συνεργασίας συζήτησαν Βαφεάδης και Χατζημανώλη με DP World στο Ντουμπάι
Επιχειρηματικό φόρουμ Κύπρου-Εσθονίας: Προώθηση διμερών συνεργασιών
Οι εποπτικές προτεραιότητες της ΕΚΚ για το 2024-Επικέντρωση σε ΚΕΠΕΥ με διασυνοριακές δραστηριότητες
Εργασιακή ευημερία: Βασικός παράγοντας για τη βιώσιμη επιτυχία των οργανισμών
Ανανέωση διεθνούς διαπίστευσης EFMD για το Πρόγραμμα ΜΒΑ του Πανεπιστημίου Κύπρου