Συνεργασία Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου - Τμήματος Φυλακών

Δελτίο Τύπου  18/09/2019 11:26
Συνεργασία Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου - Τμήματος Φυλακών

Συνεργασία Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου - Τμήματος Φυλακών

Δελτίο Τύπου  18/09/2019 11:26
Ανεκτίμητα εκπαιδευτικά εφόδια στους κρατουμένους και στο προσωπικό των Φυλακών μέσα από καινοτόμες εκπαιδευτικές ευκαιρίες και εξειδικευμένη κατάρτιση πρόσφερε το πρόγραμμα ELMIP - Empowering Learning Models in Prison που χρηματοδοτήθηκε από το Πρόγραμμα «Δικαιοσύνη» της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

RELATED ARTICLES

 
Την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου το τελευταίο ενδυναμωτικό εργαστήριο για τους δεσμοφύλακες. Εκπαιδευτές και εκπαιδεύτριες που συμμετείχαν στο έργο, παρακολούθησαν με ενδιαφέρον σεμινάριο που αφορούσε στην ομαλή επανένταξη κρατουμένων στο κοινωνικό σύνολο. Δόθηκαν πιστοποιητικά συμμετοχής  στους δεσμοφύλακες και στους εκπαιδευτές του προγράμματος. Συντονιστής του προγράμματος ήταν το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και εταίροι ήταν το Τμήμα Φυλακών, η ENOROS και ο οργανισμός ERGOPLAN Αθηνών.
 
Σε χαιρετισμό της, η διευθύντρια των Κεντρικών Φυλακών κ. Άννα Αριστοτέλους ανέφερε ότι «το Τμήμα Φυλακών με θετική προσέγγιση στήριξε την έμπρακτη συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου το οποίο πρόσφερε στους εκπαιδευτές την αναγκαία κατάρτιση ώστε να επιτελούν ακόμη πιο αποτελεσματικά το πολύ-επίπεδο έργο τους». Από πλευράς του, ο Πρύτανης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Κώστας Γουλιάμος διαβεβαίωσε ότι «αυτή τη συνέργεια θα τη συνεχίσουμε σε μια προσπάθεια να δημιουργήσουμε προστιθέμενη αξία για την κοινωνία». Ο Καθηγητής Μάριος Βρυωνίδης, Επιστημονικός Υπεύθυνος του έργου ευχαρίστησε όλους «για την άψογη συνεργασία τα τελευταία δέκα χρόνια. Η συνεργασία με το Τμήμα Φυλακών θα έχει και συνέχεια» είπε ο Καθηγητής Βρυωνίδης και ανακοίνωσε ότι «το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο αναλαμβάνει ένα νέο πρόγραμμα με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την ομαλή επανένταξη νεαρών αποφυλακισμένων στην κυπριακή κοινωνία».

 

 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας