Π. Τέκλος: Ιδανική επιλογή η Κύπρος για headquartering και funds ινδικών συμφερόντων

Το νομικό σύστημα της Κύπρου που είναι βασισμένο όπως και το ινδικό στο αγγλικό common law, αλλά και η αναβαθμισμένη συμφωνία αποφυγής διπλής φορολογίας, είναι μόνο μερικοί από τους παράγοντες που καταστούν την Κύπρο μια ιδανική επιλογή για Headquartering και Funds ινδικών συμφερόντων τονίζει o Partner, Risk Advisory and Wealth Advisory Services της Deloitte, Πανίκος Τέκλος αναφερόμενος στο επερχόμενο Brexit.

Μιλώντας στο InBusinessNews για το The Cyprus Headquartering and Funds Summit, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 19 Σεπτεμβρίου 2019 στη Mumbai της Ινδίας, τονίζει ότι ο μέλλον της Κύπρου στον τομέα των επενδυτικών ταμείων είναι ιδιαίτερα ευοίωνο, νοουμένου ότι η Κύπρος διαθέτει τόσο το νομοθετικό πλαίσιο όσο και το υπόλοιπο οικοσύστημα και την υποδομή, να φιλοξενήσει και να διαχειριστεί αμοιβαία κεφάλαια.

Ποια σημασία αποκτά το συνέδριο στη Mumbai και ποιες προοπτικές αναμένεται να έχει η Ινδία για το fund industry της Κύπρου;
Το επικείμενο συνέδριο στη Mumbai της Ινδίας αποτελεί ένα από τα στοχευμένα συνέδρια ενός επιλεκτικού roadshow και είναι μέρος της ευρύτερης στρατηγικής του CIFA στην προώθηση της Κύπρου σαν προορισμός για την δημιουργία ευρωπαϊκών επενδυτικών ταμείων.
Η Ινδία είναι μια τεράστια αναδυόμενη οικονομία και ένας παγκόσμιος εμπορικός εταίρος της οποίας η Κύπρος αποτελεί ένα από τους δέκα μεγαλύτερους προορισμούς για foreign direct investments (FDI) με $10 δις. τα τελευταία εννέα χρόνια. Επίσης η Κύπρος μπορεί να αποτελέσει τη γέφυρα με την Ευρώπη και να δώσει πρόσβαση σε ευρωπαϊκά κεφάλαια να επενδυθούν σε διάφορα επενδυτικά projects είτε στην Ινδία είτε διαμέσου της Ινδίας στην υπόλοιπη Ασία και Άπω Ανατολή.

Ενόψει ενός επικείμενου Brexit και των αυξημένων υποχρεώσεων για substance, η Κύπρος που αποτελεί μέρος της κοινοπολιτείας όπως και η Ινδία, το νομικό σύστημα της Κύπρου που είναι βασισμένο όπως και το Ινδικό στο αγγλικό common law, αλλά και η αναβαθμισμένη συμφωνία αποφυγής διπλής φορολογίας είναι μερικοί από τους λόγους που καταστούν την Κύπρο μια ιδανική επιλογή για Headquartering και Funds ινδικών συμφερόντων.         

Πόσο συνέβαλαν τα προηγούμενα αντίστοιχα roadshows στην προσπάθεια της Κύπρου να γίνει investment funds jurisdiction  / Headquartering Destination;
Οι συνεχείς προσπάθειες ανάδειξης της Κύπρου σαν investment funds jurisdiction  / Headquartering Destination μέσω των προηγούμενων roadshows αλλά και άλλων συναφών πρωτοβουλιών τόσο του ιδιωτικού τομέα αλλά και των κρατικών φορέων του Invest Cyprus/CIFA έχουν σίγουρα βοηθήσει στην περαιτέρω γνωστοποίηση της Κύπρου. Τόσο η εκθετική αύξηση στον αριθμό των επενδυτικών ταμείων όσο και ο αξιοσημείωτος ρυθμός ανάπτυξης των υπό-διαχείριση περιουσιακών στοιχείων αποτελούν απτή απόδειξη της έντονης και συστηματικής προσπάθειας της Κύπρου να τοποθετηθεί στον παγκόσμιο χάρτη των investment fund jurisdictions. 

Επιπλέον, μέσω των συνεδρίων, μεταφέρουμε στους συμμετέχοντες τις μεγάλες αλλαγές και την εξυγίανση του τραπεζικού συστήματος, την αυστηρή συμμόρφωση στους κανονισμούς για Anti-Money Laundering και τις προοπτικές των επενδύσεων τόσο εντός της χώρας σε διάφορους τομείς όσο και διαμέσου της χώρας με ανάλογη υποδομή και δημιουργία βάσης στην Κύπρο. Η ανταπόκριση των συνέδρων και κατ’ επέκταση τα αποτελέσματα που έχουμε δει είναι ήδη πολύ θετικά.  

Ποιο προβλέπεται να είναι το μέλλον της Κύπρου στον τομέα των επενδυτικών ταμείων;
Το μέλλον της Κύπρου στον τομέα των επενδυτικών ταμείων είναι ιδιαίτερα ευοίωνο. Η Κύπρος πλέον διαθέτει τόσο το νομοθετικό πλαίσιο όσο και το υπόλοιπο οικοσύστημα και την υποδομή, να φιλοξενήσει και να διαχειριστεί αμοιβαία κεφάλαια, κάτι που αποδεικνύεται έμπρακτα και από την αύξηση των υπό διαχείριση κεφαλαίων από €3 δις. σε €7 δις. τα τελευταία τρία χρόνια.

Οι προσπάθειες όλων των εμπλεκομένων πρέπει να συνεχιστούν και να εντατικοποιηθούν πάντα με γνώμονα την απαράμιλλη ποιότητα των υπηρεσιών αλλά και των πελατών που θέλουμε να προσελκύσουμε.

Δειτε Επισης

Πρόσβαση στο ψηφιακό κράτος για όσους δυσκολεύονται ζητά η Επιτροπή Θεσμών
Columbia Technology και Sita δημιουργούν την SmartSea-Θα παρέχει λύσεις ναυτιλιακής τεχνολογίας
Altius Insurance: Στηρίζει τη σύνοδο του πρώτου επιστημονικού συνεδρίου νοσηλευτικής και μαιευτικής
Πλοήγηση στη νέα κανονικότητα: Το μέλλον των επαγγελματικών υπηρεσιών για ιδιώτες
RSM: Παγκόσμια στρατηγική 2030–RSM Cyprus: Ανάπτυξη, καινοτομία & επιτυχία πελατών(vid)
H ORB φέρνει ένα 3D Jeep® Wrangler από τις χιονισμένες πλαγιές, κατευθείαν στο κέντρο της Λευκωσίας (vid)
Στη δύναμη της ΟΕΒ ο Σύνδεσμος Οργανισμών Δημοσίων Επιβατικών Μεταφορών
Η Golden Gallery by Kapatays παρουσιάζει για 15η χρονιά το Art Deal by Kapatays
Έμφυλος προϋπολογισμός, ένα νέο εργαλείο για την επίτευξη των στόχων της αειφόρου ανάπτυξης
Το Needle 2024 συνεχίζει με την σειρά παράλληλων δράσεων: Needle & Thread Talks