Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Αντώνης Ρούβας: Ποικίλο φάσμα επενδυτικών επιλογών στην Κύπρο

Με αφορμή το συνέδριο «The Cyprus Headquartering and Funds Summit Mumbai» που θα διεξαχθεί στις 19 Σεπτεμβρίου στην Ινδία ο εκ των ομιλητών Αντώνης Ρούβας Board Member,Advisory Services στην KPMG Κύπρου παραχώρησε συνέντευξη στο InBusinessNews.

Διαβάστε ακόμα: Ελληνική Τράπεζα: Στο σφυρί Mall στην Πάφο (Photos)

Διαβάστε ακόμα: Τα δέκα νέα ακριβά ακίνητα που πουλά η Altamira

Aναλυτικά η συνέντευξη:

Ποια η σημασία του συνεδρίου;
Το συνέδριο «The Cyprus Headquartering and Funds Summit Mumbai» μας δίνει την ευκαιρία να προβάλουμε την Κύπρο ως ένα  αναδυόμενο χρηματοοικονομικό κέντρο στην Ινδία, την ταχύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία στον κόσμο, και ταυτόχρονα να τεθούν τα θεμέλια στο τομέα των επενδυτικών κεφαλαίων. Στο συνέδριο θα συμμετέχουν αξιόλογοι επαγγελματίες, στελέχη εταιρειών καθώς και επενδυτές που θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν περισσότερα για τα επιχειρηματικά, φορολογικά και νομικά δεδομένα της Κύπρου και να έρθουν σε επαφή με διάφορους επαγγελματίες του κλάδου.

Πως αξιολογείτε την προσπάθεια της Κύπρου να γίνει investment funds jurisdiction  / Headquartering Destination;
Τα τελευταία χρόνια διαπιστώνουμε ένα ισχυρό επίπεδο συνεργασίας μεταξύ της Κυπριακής Κυβέρνησης, της ρυθμιστικής αρχής και των τοπικών φορέων της βιομηχανίας επενδυτικών κεφαλαίων με στόχο τη βελτίωση των προϊόντων που προσφέρονται στον τομέα των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών.
Η προσπάθεια αποσκοπεί στο να προωθήσει την προσέλκυση διαχειριστών επενδύσεων για δόμηση επενδυτικών οχημάτων με έδρα την Κύπρο. Μέσα από τη δομή ενός ΟΕΕ που αδειοδοτείται στην Κύπρο, οι επενδυτές αποκτούν πρόσβαση σε ένα ποικίλο φάσμα επενδυτικών στρατηγικών κατά τρόπο αποτελεσματικό, διαφανή και σύμφωνα με τα πλαίσια κανονιστικής συμμόρφωσης. Η ευελιξία που παρέχεται διευκολύνει την αποτελεσματική και προσαρμοσμένη πρόσβαση σε νέους τύπους επενδύσεων. Για παράδειγμα, ένα κυπριακός ΟΕΕ μπορεί να προσφέρει αποτελεσματική πρόσβαση σε ευκαιρίες αναδυόμενων αγορών με διαφανή τρόπο. Ένας αποφασισμένος και έμπειρος διαχειριστής κεφαλαίων με ένα καθαρό επιχειρησιακό σχέδιο μπορεί να αξιοποιήσει στο μέγιστο την ισχυρή και ταυτόχρονα ευκίνητη δικαιοδοσία της Κύπρου σε ό,τι αφορά τους ΟΕΕ.
Οι συγκεκριμένοι οργανισμοί μπορούν να χρησιμοποιηθούν για επενδύσεις στην Κύπρο αλλά και για επενδύσεις διαμέσου Κύπρου, εφόσον η χώρα μπορεί να δώσει πρόσβαση στην ευρωπαϊκή αγορά κεφαλαίων τόσο στα ταμεία τα ίδια όσο και στους διαχειριστές στην ευρωπαϊκή αγορά κεφαλαίων.
 
Ποιες είναι οι προοπτικές, το μέλλον και τα πλεονεκτήματα της Κύπρου;
Η Κύπρος αποτελεί σήμερα μια αξιόπιστη δικαιοδοσία με σύγχρονους επαγγελματίες στον κλάδο των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών. Έχει ενσωματώσει πλήρως όλες τις οδηγίες της ΕΕ σε σχέση με τη διαχείριση επενδυτικών ταμείων αλλά και τα ταμεία τα ίδια. Επιπλέον, έχει θεσπίσει ένα αριθμό άλλων εθνικών νόμων για να διευκολύνει περαιτέρω τον συγκεκριμένο τομέα και να προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία.
Η Κύπρος προσφέρει πολυάριθμα μοναδικά πλεονεκτήματα που παρέχουν λειτουργική ευελιξία, επιτυγχάνοντας τη σωστή ισορροπία μεταξύ της ελευθερίας του διαχειριστή περιουσιακών στοιχείων και της προστασίας των επενδυτών.
Το ισχυρό, αξιόπιστο και ταυτόχρονα ευέλικτο νομικό και κανονιστικό πλαίσιο της Κύπρου το καθιστά ανταγωνιστικό και προβάλλει ως η ιδανική επιλογή για τους διαχειριστές κεφαλαίων και ταμείων.
Γεωγραφικά ποιες χώρες / regions μας ενδιαφέρουν περισσότερο για προσέλκυση πελατών;
Οι χώρες όπως Ινδία, Κίνα, Αμερική καθώς και γειτονικές χώρες της Ανατολής αποτελούν περιοχές- στόχους για την επέκταση του τομέα των επενδυτικών ταμείων υποδεικνύοντας μια μελετημένη και προσεγμένη προσέγγιση προς αναπτυγμένες αλλά και αναδυόμενες αγορές. Αξιοσημείωτη είναι η συλλογική προσπάθειας του CIFA και CIPA για την συνολική οργάνωση της επέκτασης αυτής στο εξωτερικό.
Παράλληλα, υπό το πολιτικοοικονομικό προσκήνιο του BREXIT, γίνονται εντατικές και συλλογικές προσπάθειες προσέγγισης διαχειριστών κεφαλαίων και επενδυτών από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Δειτε Επισης

Altius Insurance: Ανανέωσε για 18η συνεχή χρονιά τη συνεργασία της με την ΠΟΕΔ
Διάλεξη για την τεχνητή νοημοσύνη από ΤΕΠΑΚ και ΕΒΕ Αμμοχώστου
Μέχρι 31 Μαΐου η υποβολή αιτήσεων για το Κυπριακό Βραβείο Εξαγωγών
PwC Foundation: Γνώσεις σε μαθητές και μαθήτριες για τον χρηματοοικονομικό εγγραμματισμό
Αγκαλιάζουν τα βραβεία δικοινοτικής συνεργασίας του ιδρύματος Στέλιος Χατζηιωάννου
Αντίστροφη μέτρηση για 16α ΙΝ Βusiness Awards-Ολοκληρώνεται στις 4 Απριλίου η διαδικασία ψηφοφορίας
Μήνυμα από Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου και Τρ. Κύπρου για Πορεία Χριστοδούλας-«Να είσαι εκεί»
O Υπουργός Εσωτερικών για το μεταναστευτικό στο Nicosia Economic Congress
Πέραν κάθε προσδοκίας το ενδιαφέρον για το sCYence Fair 2024-Παρατείνονται μέχρι 10 Απριλίου οι εγγραφές
Κέντρο Κοινωνικής Καινοτομίας: Ενημερωτική συνάντηση με λειτουργούς των ΜΜΕ