Πώς θα αντιμετωπίσουν οι δικηγόροι τις αλλαγές στο επάγγελμα

  10/09/2019 19:28
Πώς θα αντιμετωπίσουν οι δικηγόροι τις αλλαγές στο επάγγελμα

Πώς θα αντιμετωπίσουν οι δικηγόροι τις αλλαγές στο επάγγελμα

  10/09/2019 19:28

Ανώτεροι συνεργάτες από μεγάλα δικηγορικά γραφεία της Κύπρου ανέλυσαν το μέλλον των δικηγορικών γραφείων, τις ευκαιρίες και τις μελλοντικές προκλήσεις, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο αγκαλιάζουν και διαχειρίζονται τις μεγάλες αλλαγές στο επάγγελμά τους.

RELATED ARTICLES


Αλλαγή η μόνη συνέχεια
Εξειδίκευση, τεχνολογικές αλλαγές, συνεργασία, καινοτομία και ευελιξία στις συνθήκες εργασίες, είναι μερικοί από τους παράγοντες που θα καθορίσουν τις ραγδαίες αλλαγές στο δικηγορικό επάγγελμα στο μέλλον, ανέφερε η Αλεξία Κουντούρη, Partner, Tassos Papadopoulos& Associates LLC.

Εξηγώντας στο πλαίσιο του Cyprus Legal Conference το πόσο συντηρητικοί μπορεί να είναι οι δικηγόροι όσον αφορά τις αλλαγές στο επάγγελμα, επεσήμανε ότι η αλλαγή είναι η μόνη συνέχεια του δικηγορικού επαγγέλματος.

Η ικανοποίηση του πελάτη
Την ίδια ώρα, σε μία ενδιαφέρουσα συζήτηση στρογγυλής τραπέζης για το μέλλον του δικηγορικού επαγγέλματος, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των μεγαλύτερων δικηγορικών γραφείων της Κύπρου, η Χριστίνα Σαρρή, Senior Partner, Polakis Sarris & Co LLC αναφέρθηκε στη σημασία της σωστής επικοινωνίας των δικηγόρων με τους πελάτες τους, καθώς και της παροχής της απαραίτητης στήριξης, σημειώνοντας ότι η βελτίωση των υπηρεσιών, αυξάνουν παράλληλα και την αξία της εταιρείας.

Εξήγησε ακόμα το πόσο σημαντικό είναι να παραμείνουν ικανοποιημένοι οι πελάτες των δικηγορικών γραφείων, προκειμένου να προτείνουν τα γραφεία αυτά σε άλλους πελάτες.

Ταυτόχρονα, αναφέρθηκε στο θέμα των χρεώσεων των πελατών, επισημαίνοντας ότι δεν μπορούν να ισχύουν οι ίδιες χρεώσεις για όλες τις υπηρεσίες που παρέχονται από τα δικηγορικά γραφεία.

Παράλληλα, σημείωσε ότι η σωστή διαχείριση του χρόνου συνεπάγεται πιο αποτελεσματικό κόστος για τον πελάτη, προσθέτοντας επίσης ότι ότι η τεχνολογία και η καινοτομία μπορούν να συμβάλουν στη βελτίωση των υπηρεσιών.

Συνοψίζοντας τα σημεία που δύνανται να τελειοποιήσουν τις προσφερόμενες υπηρεσίες, η κ. Σαρρή προτείνει στους δικηγόρους να ρωτούν για ανατροφοδότηση από τους πελάτες τους προκειμένου να μην μένουν δυσαρεστημένοι, να γνωρίζουν τη φύση και το περιεχόμενο των επιχειρήσεων των πελατών τους, να δίνουν προτού να παίρνουν, καθώς και να προωθούν την τεχνολογία και τα ψηφιακά εργαλεία.

Να είμαστε ανοιχτόμυαλοι
Η αλλαγή του μοντέλου των δικηγορικών γραφείων δεν είναι απαραίτητα κακή, εξήγησε ο Γιώργος Γεωργίου, Managing Partner, George Z. Georgiou & Associates LLC.

Σημειώνοντας ότι το μέγεθος της κυπριακής αγοράς είναι μικρό, κάλεσε τα δικηγορικά γραφεία να είναι ανοιχτόμυαλα, εξωστρεφή, να παρακολουθούν τις εξελίξεις στη διεθνή αγορά, προκειμένου να είναι σε θέση να προσελκύσουν μεγάλες εταιρείες του εξωτερικού.
Ταυτόχρονα, διευκρίνισε ότι «το να είσαι καλός δικηγόρος, δεν σημαίνει ότι είσαι απαραίτητα και καλός μάνατζερ».
Αναφερόμενος στο Brexit,  τόνισε ότι αποτελεί ευκαιρία για την Κύπρο, προσελκύοντας εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο Ηνωμένο Βασίλειο.
 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας