Γ. Παμπορίδης: Ας σκεφτούμε 'Outside the Box'

  10/09/2019 19:00
Γ. Παμπορίδης: Ας σκεφτούμε Outside the Box

Γ. Παμπορίδης: Ας σκεφτούμε 'Outside the Box'

  10/09/2019 19:00

Μιλώντας στο πλαίσιο του Cyprus Legal Conference, το οποίο πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου, στο Hilton Park, τόνισε ότι το υφιστάμενο μοντέλο δικηγορικών γραφείων δεν βοηθά. 

RELATED ARTICLES


«Πρέπει να συνεργαστούμε, να δουλέψουμε μαζί, αν θέλουμε να αναπτυχθούμε ως δικηγορικός τομέας», εξήγησε σχετικά ο κ. Παμπορίδης, σημειώνοντας ότι αυτό αποτελεί μονόδρομο για το επάγγελμα τα επόμενα χρόνια.

Αναφερόμενος στο μέγεθος της αγοράς, τόνισε ότι μέσα σε μία 25ετία τα δικηγορικά γραφεία από μερικές εκατοντάδες έγιναν μερικές χιλιάδες, ξεπερνώντας τις 7,400.

Επεσήμανε ακόμα την ανάγκη προώθησης της Κύπρου ως κέντρο που παρέχει τις σωστές δικηγορικές υπηρεσίες για ξένους πελάτες, προκειμένου να επιβιώσει ο κλάδος, σημειώνοντας ότι δεν είναι ξεκάθαρη η ταυτότητα των δικηγορικών υπηρεσιών που παρέχονται σε ξένους πελάτες.

Απαντώντας δε σε ερώτηση περί συγκεκριμένων δράσεων οι οποίες θα μπορούσαν να αναδείξουν την Κύπρο ως περιφερειακό Κέντρο παροχής νομικών υπηρεσιών εξέθεσε μια πρόταση η οποία θα μπορούσε από μόνη της να αλλάξει πλήρως τα δεδομένα της Κυπριακής νομικής αγοράς. Εισηγήθηκε την εισαγωγή νομοθεσίας που θα επέτρεπε την εγκατάσταση και λειτουργία στην Κύπρο Διαιτητικών Δικαστηρίων όπως το London Court of International Arbitration μέσω ενός Κυπριακού Παραρτήματος. Αναλύοντας την εισήγησή του εξήγησε ότι εν όψει του Brexit οι αποφάσεις των Δικαστηρίων Αγγλίας Ουαλίας περιλαμβανομένων των Διαιτητικών, δεν θα είναι πλέον άμεσα εκτελεστές στην υπόλοιπη ΕΕ. Με την μεταφορά των διαδικασιών στην Κύπρο και εισαγωγή σχετικής νομοθεσίας που θα επιτρέπει την γρήγορη διεκπεραίωση της Διαιτησίας στην Κύπρο αλλά και αντίστοιχη γρήγορη εγγραφή της Διαιτητικής Απόφασης ενώπιον Κυπριακού Δικαστηρίου, οι εν λόγω αποφάσεις θα είναι εκτελεστές άμεσα σε όλη την Ευρωπαϊκή Επικράτεια.


Ο Παμπορίδης έκλεισε εξηγώντας ότι χωρίς τέτοιες ρηξικέλευθες ιδέες ο κλάδος θα κορεστεί στο εγγύς μέλλον με τραγικές συνέπειες για τον δικηγορικό κόσμο αλλά και την οικονομία γενικότερα.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας