Σ.Χριστοφόρου: Αντιμετώπιση πιστωτικού κινδύνου και ο ρόλος των νομικών υπηρεσιών

Τους τρόπους όπου οι νομικές υπηρεσίες βοηθούν τους πελάτες τους να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τον πιστωτικό κίνδυνο, ανέφερε στην κάμερα του InBusinessNews ο Στυλιανός Χριστοφόρου, Managing Partner της δικηγορικής εταιρείας Στυλιανός Χριστοφόρου και Συνεργάτες. 
 



Με ποιους τρόπους οι νομικές υπηρεσίες βοηθούν τους πελάτες τους να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τον πιστωτικό κίνδυνο;
Είναι γεγονός ότι το κυπριακό νομικό σύστημα δεν εξυπηρετεί ιδιαίτερα τον επιχειρηματία που δεν έχει προβεί σε ένα σωστό πιστωτικό έλεγχο, διότι τα δικαστήρια καθυστερούν να εκδώσουν τις αποφάσεις. Όταν εκδοθεί η απόφαση, τα εργαλεία τα οποία έχει ο επιχειρηματίας ή ο δικηγόρος του, για να μπορέσει να εισπράξει τα χρήματα που οφείλονται είναι ελάχιστα ως μηδαμινά. Ως εκ τούτου, η μοναδική συμβουλή στην οποία πάντα στηριζόμαστε είναι η πρόληψη. Είναι γεγονός ότι η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται, μόνο με την πρόληψη μπορούμε να προστατεύσουμε τα χρήματα ή την αξία των προϊόντων τα οποία θα του παραδώσουμε. Ως εκ τούτου, έχουμε ως δικηγορικό γραφείο αναπτύξει μεθόδους οι οποίες αφορούν την πρόληψη από την πιθανή έκθεση της επιχείρησης σε ένα πελάτη ο οποίος δεν ενδιαφέρεται να πληρώσει αυτά τα οποία οφείλει.


Γιατί η δικηγορική εταιρεία Στυλιανός Χριστοφόρου και Συνεργάτες είναι χορηγός στο Credit Risk Management Forum;
Η δικηγορική εταιρεία Στυλιανός Χριστοφόρου και Συνεργάτες, τα τελευταία 14 χρόνια της λειτουργίας της βρίσκεται σε συνεχή και άμεση επαφή με τον επιχειρηματικό κόσμο της Κύπρου. Οι δικηγόροι της δικηγορικής εταιρείας, καθημερινά συμβουλεύουν και υποστηρίζουν τις κυπριακές επιχειρήσεις. Τα τελευταία χρόνια το νομοθετικό πλαίσιο της Κύπρου έχει τροποποιηθεί σε σημαντικό βαθμό, ιδιαίτερα λόγω και της κρίσης. Οι δικηγόροι της δικηγορικής εταιρείας Στυλιανός Χριστοφόρου και Συνεργάτες έχουν ενημερωθεί, και εκπαιδευτεί σε όλες τις καινούριες νομοθεσίες οι οποίες αφορούν τα θέματα που απασχολούν τις κυπριακές επιχειρήσεις. Αυτά είναι τα εργασιακά θέματα, τα φορολογικά θέματα, θέματα προστασίας προσωπικών δεδομένων και σίγουρα ο πιστωτικός έλεγχος. Γι’ αυτόν τον λόγο, θεωρήσαμε πως θα ήταν καλό να είμαστε παρόντες σε αυτήν την εκδήλωση με σκοπό να προσφέρουμε και εμείς την δική μας γνώση και εμπειρία.  
 
  

Δειτε Επισης

Στο τεύχος Απριλίου του περιοδικού GOLD: Living the American Dream
Fooderloo: Ένα καινοτόμο app που μειώνει το food waste και εξοικονομεί χρήματα στις επιχειρήσεις
Ακίνητα: Οι πιο περιζήτητες περιοχές ανά επαρχία-Τι καταδεικνύει έρευνα της Deloitte
Τελεσίγραφο Βαφεάδη στην Kition για την εγγυητική-Προθεσμία δύο ημερών, μετά τα πράγματα θα είναι διαφορετικά
Κώστας Κουμής: Τα τρία αρνητικά δεδομένα της φετινής χρονιάς και η αισιοδοξία για τις επιδόσεις του τουρισμού
Και εγένετω Σύνδεσμος Κανονιστικής Συμμόρφωσης Κύπρου(CCA)-Ποια η αποστολή του
Σημαντικές πρωτοβουλίες ΕΚΚ για ενίσχυση του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού των νέων
Π. Χριστοδούλου: Επιτυγχάνεται η πολυπόθητη εναρμόνιση των όρων εργοδότησης του προσωπικού
Century Travel Group και Goget Retail Microfinance σε μια συνεργασία προς όφελος του Κύπριου ταξιδιώτη
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς