Σ.Κυριακίδου: Να σπάσουμε την σιωπή γύρω από το θέμα καρκίνου του μαστού

Η Europa Donna Κύπρου και το UICC (Union for International Cancer Control) παρουσιάζουν τα Αποτελέσματα της Έρευνας για τον Μεταστατικό Καρκίνο του Μαστού, η οποία πραγματοποιείται για 1η φορά στην Κύπρο. Η Έρευνα για τον Μεταστατικό Καρκίνο Μαστού διεξήχθη από την Europa Donna Κύπρου, το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου, το Ινστιτούτο Γενετικής και Νευρολογίας, και το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Μέσα από την έρευνα, καταγράφονται οι εμπειρίες γυναικών με Μεταστατικό Καρκίνο Μαστού που ζουν στην Κύπρο και ως στόχο έχει να συμβάλλει σημαντικά στην κατανόηση των αναγκών τους, των καθημερινών προκλήσεων που αντιμετωπίζουν, ενώ εστιάζει και στις ψυχοκοινωνικές τους ανάγκες. Στόχος της έρευνας είναι να συντελέσει στην πρόληψη, την έγκαιρη ανίχνευση κι αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού. 
                                               
Η Στέλλα Κυριακίδου, Πρόεδρος της Europa Donna Κύπρου, αναφέρει στην κάμερα του InBusinessNews τις ανάγκες των ατόμων που βιώνουν μεταστατικό καρκίνο του μαστού και την συμβολή της Europa Donna Κύπρου.
 
 

 
Ποιες είναι οι κύριες δραστηριότητες της Europa Donna Κύπρου;
 Η Europa Donna Κύπρου είναι ένας σύνδεσμος που δημιουργήθηκε πριν σχεδόν 20 χρόνια, με στόχο την διεκδίκηση των δικαιωμάτων της κάθε γυναίκας και άνδρα που περνά μέσα από την εμπειρία καρκίνου του μαστού, όσον αφορά το δικαίωμα πρόσβασης σε σωστές υπηρεσίες, έγκαιρη διάγνωση, δικαίωμα στην εργασία και στην οικογενειακή ζωή. Είναι ένας σύνδεσμος ο οποίος δημιουργήθηκε με στόχο να σπάσουμε την σιωπή γύρω από το θέμα που αφορά τον καρκίνο του μαστού.
 
 
Ποιες οι ανάγκες των ατόμων που βιώνουν μεταστατικό καρκίνο του μαστού; Ποια η συμβολή της Europa Donna;
Η λέξη μετάσταση ή μεταστατικός καρκίνος, δημιουργούν μεγάλο φόβο στη κάθε γυναίκα και άνδρα που έρχονται αντιμέτωποι με την συγκεκριμένη διάγνωση. Είναι σημαντικό για εμάς να σπάσουμε και εδώ τη σιωπή. Να ενημερωθούν ότι εάν υπάρχει μια διάγνωση για μεταστατικό καρκίνο του μαστού, με την σωστή αντιμετώπιση και θεραπεία, πάρα πολλές γυναίκες έχουν μια καλή ποιότητα ζωής για πάρα πολλά χρόνια. Γι΄ αυτό, ο στόχος μας είναι να δώσουμε πρόσωπο σε αυτές τις γυναίκες που μέχρι τώρα ήταν σχεδόν αόρατες μέσα στην κοινωνία μας, διότι κανένας δεν μιλούσε, δεν έλεγε ότι έχει μεταστατικό καρκίνο. Πιστεύω ότι έχουμε κάνει βήματα. Σίγουρα έχουμε πολλά να κάνουμε αλλά ελπίζουμε ότι και με το συνέδριο που οργανώνουμε, στις 19 του Σεπτέμβρη, θα ενημερώσουμε και θα ευαισθητοποιήσουμε για τα νέα επιστημονικά δεδομένα που υπάρχουν σήμερα και που αφορούν τους ασθενείς με μεταστατικό καρκίνο του μαστού.
 

Ποιο το μήνυμα της Europa Donna Κύπρου;
Είναι ένα μήνυμα ελπίδας, για την κάθε γυναίκα κα άνδρα που περνά αυτό το ταξίδι. Ένα μήνυμα ότι είμαστε δίπλα της ώστε να μην είναι κανένας ασθενής μόνος. Είμαστε εκεί για να κρατούμε το χέρι και για να διεκδικούμε τα δικαιώματα της κάθε γυναίκας που περνά αυτή την εμπειρία.

Δειτε Επισης

Στο τεύχος Απριλίου του περιοδικού GOLD: Living the American Dream
Fooderloo: Ένα καινοτόμο app που μειώνει το food waste και εξοικονομεί χρήματα στις επιχειρήσεις
Και εγένετω Σύνδεσμος Κανονιστικής Συμμόρφωσης Κύπρου(CCA)-Ποια η αποστολή του
Σημαντικές πρωτοβουλίες ΕΚΚ για ενίσχυση του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού των νέων
Century Travel Group και Goget Retail Microfinance σε μια συνεργασία προς όφελος του Κύπριου ταξιδιώτη
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Ενισχύει τη συνεργασία του με το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας το ΚΕΒΕ
Επιτυχής επαναπιστοποίηση Διεθνών Προτύπων της Kition Ocean Port
Το «Ποδηλατώ για ένα ευρώ με τη Μαρίνα Θεοδώρου 2024» συμπλήρωσε 600 χλμ προσφοράς
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού με χρυσό χορηγό τα Holland & Barrett