Στο ΤΕΠΑΚ τα πρώτα πανεπιστημιακά κτήρια με πιστοποίηση EMAS

InBusinessNews  09/08/2019 18:54
Στο ΤΕΠΑΚ τα πρώτα πανεπιστημιακά κτήρια με πιστοποίηση EMAS

Στο ΤΕΠΑΚ τα πρώτα πανεπιστημιακά κτήρια με πιστοποίηση EMAS

InBusinessNews  09/08/2019 18:54

Με το Κοινοτικό Σύστημα Οικολογικής Διαχείρισης και Οικολογικού Ελέγχου EMAS (Eco-Management and Audit Scheme), πιστοποιήθηκαν δυο κτήρια του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, κάτι που το καθιστά το πρώτο κυπριακό πανεπιστήμιο που εξασφαλίζει τη συγκεκριμένη πιστοποίηση.

RELATED ARTICLES

 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΤΕΠΑΚ, η πιστοποίηση με αυτό το "σημαντικό εργαλείο Περιβαλλοντικής Διαχείρισης, επιβεβαιώνει επίσημα την ιδιαίτερή του μέριμνα για την Προστασία του Περιβάλλοντος".
 
"Η εξέλιξη αυτή καθιστά το Πανεπιστήμιο πρωτοπόρο στις ενέργειες για αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματική αλλαγής και δίνει το ορθό παράδειγμα στη κοινωνία για τρόπους προστασίας των μελλοντικών γενεών και ταυτόχρονα του Περιβάλλοντος", προστίθεται.

Σημειώνεται ακόμη πως η πιστοποίηση αυτή είναι το αποτέλεσμα μίας "άψογης συνεργασίας του Γραφείου Περιβαλλοντικής Πολιτικής και Υπηρεσίας Διαχείρισης Περιουσίας με τη Σχολή Γεωτεχνικών Επιστημών και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και συγκεκριμένα με το Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Περιβάλλοντος".
 
 Το τελευταίο, αναφέρει η ανακοίνωση, έδωσε σημαντικό έναυσμα στη διαδικασία αυτή με τη διπλωματική εργασία μεταπτυχιακού φοιτητή του Τμήματος, η οποία χρησιμοποιήθηκε ως βάση και αναπτύχθηκε κατάλληλα από το Γραφείο Περιβαλλοντικής Πολιτικής, σε συνεργασία με το Τμήμα, για δύο κτήρια του Πανεπιστημίου.

Υπενθυμίζεται ότι, το Σύστημα Οικολογικής Διαχείρισης και Ελέγχου (EMAS) αποτελεί ένα εθελοντικό εργαλείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σχεδιασμένο για επιχειρήσεις και άλλους οργανισμούς, το οποίο τους δεσμεύει να αξιολογήσουν, να διαχειριστούν και να βελτιώσουν τις περιβαλλοντικές τους επιδόσεις.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας