Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Η μακρόχρονη πορεία του Ομίλου του Νίκου Στεφάνου

Ο όμιλος Φραγκούδη και Στεφάνου, ιδιοκτήτης του οποίου ήταν ο Νίκος Στεφάνου, είναι ένας από τους μεγαλύτερους και πιο ποικίλους επιχειρηματικούς ομίλους στην Κύπρο. Διευκρινίζεται ότι τα ηνία του ομίλου ανέλαβε πλέον η τρίτη γενιά, δηλαδή τα παιδιά του Νίκου Στεφάνου.

Από την Αμμόχωστο το 1895
Με ιστορία από το 1895, η εταιρεία ιδρύθηκε στην Αμμόχωστο από τον Αγισήλαο Φραγκούδη και έχει εξελιχθεί από έναν σημαντικό ναυτιλιακό, εμπορικό και ναυτιλιακό οργανισμό σε έναν ευέλικτο και ανταγωνιστικό επενδυτικό όμιλο που ασχολείται με καινοτόμους επιχειρηματικούς τομείς όπως μαρίνες, ξενοδοχεία και φιλοξενία, travel & tourism, τηλεπικοινωνίες, ανάπτυξη και ασφάλεια.

 

Σήμερα, υπό την ηγεσία της τρίτης γενιάς της οικογένειας Στεφάνου, είναι μία από τις παλαιότερες και πιο δυναμικές οικογενειακές επιχειρήσεις του νησιού, επιδιώκοντας στρατηγική πολύπλευρη ανάπτυξη και εξασφαλίζοντας ισχυρή θέση στις βιομηχανίες που επενδύει και λειτουργεί.

Ο αποβιώσας Νίκος Στεφάνου ανέλαβε τα ηνία του ομίλου τη δεκαετία του 1950, δημιουργώντας με τις έξυπνες επιχειρηματικές κινήσεις του σημεία σταθμό στην ιστορία του ομίλου.

1956 - 1958: Επέκταση του λιμανιού της Αμμοχώστου. Το εμπόριο αρχίζει να αναπτύσσεται ραγδαία στην Κύπρο και οι ναυτιλιακές επιχειρήσεις αναπτύσσονται με αύξηση των εισαγωγών και των εξαγωγώνν

1960: Στροφή σε ταξίδια και τουρισμό. Η εταιρεία αγοράζει το 75% της Federate Agencies Ltd, που διαπραγματεύεται με την Aeolos Cyprus Travel Bureau, ενώ παράλληλα επεκτείνει την ασφαλιστική της δραστηριότητα μέσω της εκπροσώπησης της Sun by Aeolos.

1963: Στροφή στην ξενοδοχειακή βιομηχανία με μίσθωση του ξενοδοχείου Savoy, ενώ το Esperia Tower Hotel και το Salaminia Tower Hotel χτίζονται και διοικούνται από την Φραγκούδη και Στεφάνου στην Αμμόχωστο.

1968: Είσοδο στον κλάδο των αξιοθέατων, με μεταφορά επιβατών ή την παραχώρηση αυτοκινήτων υπό την ιδιοκτησία της SETRA.

1974: Η εταιρεία εκτοπίζεται εξαιτίας της τουρκικής εισβολής και μεταφέρει τις εργασίες της αρχικά στη Λάρνακα, για να μεταφερθεί αργότερα στη Λεμεσό.

1975: Εγκατάσταση τερματικού εμπορευματοκιβωτίων Kirzis-Stephanou, σε συνεργασία με την G. Kirzis & Co. Ltd.
 

 

1980: Δημιουργία ιδιόκτητου εργοστασίου για την τοπική εμφιάλωση οινοπνευματωδών ποτών.

1983: Αναβίωση της συμμετοχής της εταιρείας στον ξενοδοχειακό τομέα μέσω της κατασκευής του Capo Bay Hotel, στη δημοφιλή περιοχή Fig Tree Bay, στον Πρωταρά.
 

 

1994: Περαιτέρω επέκταση προς την ταξιδιωτική, τουριστική και ξενοδοχειακή βιομηχανία, εξαγοράζοντας όλες τις μετοχές της Aeolos.

1996: Σημείο σταθμός η στρατηγική εταιρική σχέση που αναπτύχθηκε μεταξύ Aeolos και της TUI.
 

 

2006: Επέκταση στον κλάδο των Τηλεπικοινωνιών μέσω της συμμετοχής στην PrimeTel PLC.
 

 

2010: Η Francoudi & Στεφάνου καθίσταται ένας από τους κύριους μετόχους της Limassol Marina Ltd, μιας εταιρείας υπεύθυνης για το σχεδιασμό, την κατασκευή και τη διαχείριση της μαρίνας της Λεμεσού, της πρώτης μαρίνας superyacht στο νησί.

2015: Το Maritime Center είναι ένα πλήρως εμπορικό κέντρο από γνωστές πολυεθνικές εταιρείες όπως η Amdocs, η U-TX, η TUI και οι τοπικές εταιρείες PrimeTel, η F&S Insurance και η Logica.

Η σκυτάλη στα παιδιά του
Τα ηνία του ομίλου ανέλαβε πλέον η τρίτη γενιά, δηλαδή τα παιδιά του Νίκου Στεφάνου.

Managing Director της εταιρείας είναι ο Ερμής Στεφάνου, ενώ στη θέση των Directors βρίσκονται ο Σώτος Στεφάνου και ο Στέφανος Στεφάνου.

Δειτε Επισης

Σε τροχιά απογείωσης η γραμμή πλεύσης της κυπριακής ναυτιλίας... Παγκοσμίου φήμης ναυτιλιακό σύμπλεγμα η Κύπρος
Συνεργασία U Travel-Capacitor Partners: Ρεκόρ στις online πωλήσεις των ταξιδιωτικών πακέτων του Tomorrowland
7ο Cyprus HealthCare Conference: Η πορεία προς ισότιμο και καθολικό σύστημα υγείας
Η νέα επιστημονική επιτροπή του ΠΑΣΥΚΑΦ
Φαίδωνας Φαίδωνος: Πάνω από 600 οι φοιτητές ΤΕΠΑΚ στην Πάφο τη νέα χρονιά
Τομείς συνεργασίας συζήτησαν Βαφεάδης και Χατζημανώλη με DP World στο Ντουμπάι
Επιχειρηματικό φόρουμ Κύπρου-Εσθονίας: Προώθηση διμερών συνεργασιών
Οι εποπτικές προτεραιότητες της ΕΚΚ για το 2024-Επικέντρωση σε ΚΕΠΕΥ με διασυνοριακές δραστηριότητες
Εργασιακή ευημερία: Βασικός παράγοντας για τη βιώσιμη επιτυχία των οργανισμών
Ανανέωση διεθνούς διαπίστευσης EFMD για το Πρόγραμμα ΜΒΑ του Πανεπιστημίου Κύπρου