INSEAD: Πρόγραμμα για στελέχη και μέλη ΔΣ τραπεζών

Μακριά από τα πρωτοσέλιδα και το προσκήνιο, βρίσκεται σε εξέλιξη μια σημαντική προσπάθεια σε ένα από τα πιο διάσημα επιχειρηματικά σχολεία στον κόσμο. Πρόκειται για μια προσπάθεια να αντιμετωπιστούν προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τραπεζικός τομέας, ζητήματα τα οποία ξεκινούν από την κορυφή, το Διοικητικό Συμβούλιο. 
 
Στην INSEAD, οι Διεθνείς Διευθυντές του Τραπεζικού Προγράμματος (IDBP) συγκαλούν τους Προέδρους και τους Διευθυντές Τραπεζικών εποπτικών και εκτελεστικών συμβουλίων για τρεις μέρες κάθε φορά, με στόχο τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας της τραπεζικής διακυβέρνησης στο σημερινό περιβάλλον.
 
Αυτό το μοναδικό πρόγραμμα αναπτύχθηκε πρόσφατα από το κέντρο εταιρικής διακυβέρνησης στην καινοτόμο επιχειρηματική σχολή, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η σαφής ανάγκη ευθυγράμμισης των στόχων όλων των stakeholders της Τράπεζας, περιλαμβανομένων των εποπτικών αρχών των τραπεζών, αναπτύσσοντας καλύτερη και αποτελεσματικότερη διακυβέρνηση, ξεκινώντας από το Διοικητικό Συμβούλιο.
 
Εκτός από τους Προέδρους, Εκτελεστικούς και μη Εκτελεστικούς Διευθυντές τραπεζών, το εν λόγω πρόγραμμα μπορούν να αξιοποιήσουν  επίσης όργανα χάραξης πολιτικής και επόπτες τραπεζών. Αυτή η διατομεακή εκπροσώπηση από των τραπεζικό τομέα προβλέπει έναν πλούσιο και εποικοδομητικό διάλογο σχετικά με τα τρέχοντα ζητήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος σε ένα μαθησιακό περιβάλλον, όπου οι προκλήσεις που αντιμετωπίζονται μπορούν να διερευνηθούν διεξοδικά
 
Τράπεζες όλων των σχημάτων και μεγεθών από όλο τον κόσμο αξιοποιούν το συγκεκριμένο πρόγραμμα, το οποίο καλύπτει, μεταξύ άλλων, τομείς όπως η σύνθεση των συμβουλίων, η λήψη αποφάσεων από το Διοικητικό Συμβούλιο, η διαχείριση ενδιαφερόμενων μερών, το ρυθμιστικό περιβάλλον, η δημιουργία αξίας, η ανάπτυξη στρατηγικής, η αλλαγή επιχειρηματικών μοντέλων, η διακυβέρνηση και διαχείριση κ.α.
 
Όλοι αυτοί οι τομείς διερευνώνται μέσω ενός συνδυασμού διδασκαλίας από τη σχολή, και μέσω της εκτεταμένης χρήσης παραδειγμάτων και προσομοίωσης. Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των γραπτών εξετάσεων με βάση τα μαθήματα και τις εμπειρίες που αποκτήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος,   οι συμμετέχοντες λαμβάνουν σχετική πιστοποίηση από το INSEAD. Σημειώνεται ότι co-sponsor του προγράμματος είναι το European Banking Federation.

Δειτε Επισης

Και εγένετω Σύνδεσμος Κανονιστικής Συμμόρφωσης Κύπρου(CCA)-Ποια η αποστολή του
Σημαντικές πρωτοβουλίες ΕΚΚ για ενίσχυση του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού των νέων
Century Travel Group και Goget Retail Microfinance σε μια συνεργασία προς όφελος του Κύπριου ταξιδιώτη
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Ενισχύει τη συνεργασία του με το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας το ΚΕΒΕ
Επιτυχής επαναπιστοποίηση Διεθνών Προτύπων της Kition Ocean Port
Το «Ποδηλατώ για ένα ευρώ με τη Μαρίνα Θεοδώρου 2024» συμπλήρωσε 600 χλμ προσφοράς
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού με χρυσό χορηγό τα Holland & Barrett
25 χρόνια για το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου-Τι έλεγε κατά τα εγκαίνια ο Μιχαλάκης Α. Τριανταφυλλίδης
H γαλλική AXERIA εισέρχεται στην κυπριακή ασφαλιστική αγορά