Νέα προγράμματα σπουδών στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου

To Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου ανταποκρινόμενο στις νέες προκλήσεις ακαδημαϊκής αριστείας και αναγκών της κοινωνίας και της αγοράς αναβαθμίζει την οργανωτική και επιχειρησιακή του δομή η οποία αποτελείται πλέον από πέντε Σχολές και δέκα Τμήματα.

Όπως ανακοίνωσε σε διάσκεψη Τύπου ο αντιπρόεδρος του Πανεπιστημίου Νεάπολις Γιώργος  Λεπτός , το Πανεπιστήμιο Νεάπολις , αναμένεται να λειτουργήσει μια σειρά από νέα προγράμματα, σε συμβατική και εξ’ αποστάσεως μορφή, μέρος των οποίων έχει ήδη πιστοποιηθεί από τον Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης (ΔΙΠΑΕ), ενώ τα υπόλοιπα βρίσκονται σε τελικό στάδιο πιστοποίησης. Το σύνολο των νέων προγραμμάτων αναμένεται να ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο του 2019.

Ο κ. Λεπτός είπε πως το Πανεπιστήμιο Νεάπολις ξεκίνησε την λειτουργία του το 2010 μέσα σε δύσκολες τότε για τον τόπο συνθήκες και πρόθεση του ιδρυτού του Πανεπιστημίου ήταν να ενισχύσει την εκπαιδευτική πολιτιστική και κοινωνική ζωή της Πάφου , ταυτόχρονα με οποιαδήποτε άλλα οικονομικά οφέλη, στους τότε δύσκολους καιρούς του 2009 που κτυπήθηκε η Πάφος από μια πρωτόγνωρη κρίση. 

Όπως εξήγησε ο αντιπρόεδρος του Πανεπιστημίου , το Πανεπιστήμιο Νεάπολις είναι μέρος του μεγάλου έργου Νεάπολις που βρίσκεται πεντακόσια μέτρα από το Πανεπιστήμιο  και σε κατοπινό στάδιο το εκπαιδευτικό ίδρυμα θα μεταφερθεί εκεί. Στο πρόγραμμα του Πανεπιστημίου συμπλήρωσε, είναι και η δημιουργία περαιτέρω σχολών και περαιτέρω προγραμμάτων που από την μια θα εμπλουτίσουν το όλο φάσμα εκπαιδευτικών υπηρεσιών και προσφοράς που δίνει το Πανεπιστήμιο αλλά από την άλλη θα βοηθήσει στην αύξηση του αριθμού των φοιτητών σε διάφορα επίπεδα προπτυχιακό ,μεταπτυχιακό και ούτω καθ` εξής . 

Αναφερόμενος στα νέα  προγράμματα σπουδών ο   Πρύτανης του Πανεπιστημίου Παντελής Σκλιάς ανέφερε πως αυτ΄ ενσωματώνουν τις νέες τεχνολογίες, όπως για παράδειγμα, τα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών στο Ψηφιακό Μάρκετινγκ, τη Χρηματοοικονομική Τεχνολογία, τα Πληροφορικά Συστήματα και τη Ψηφιακή Καινοτομία. 

Επίσης σημείωσε , προγράμματα όπως το προπτυχιακό και μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στις Διεθνείς Σχέσεις, στη Στρατηγική και στην Ασφάλεια, στην Ευρωπαϊκή Πολιτική και Διακυβέρνηση, τις Θεολογικές Σπουδές αλλά και το μεταπτυχιακό πρόγραμμα στη Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων, αναβαθμίζουν τη διεθνή θέση του Πανεπιστημίου, την κοινωνική του διάσταση και προσφέρουν νέες και πρωτοποριακές εξειδικεύσεις. 

Επιπλέον, προγράμματα όπως το μεταπτυχιακό στο Οικονομικό Έγκλημα και Ποινική Δικαιοσύνη και το μεταπτυχιακό στην Ανθεκτικότητα Κατασκευών σε Ακραίες Συνθήκες Φόρτισης: Πυρκαγιά – Έκρηξη - Σεισμός, ενδυναμώνουν με περαιτέρω εξειδίκευση και εφαρμοσμένη γνώση τα ήδη καταξιωμένα προπτυχιακά προγράμματα της Νομικής και της Πολιτικής Μηχανικής. 

Τα προγράμματα σπουδών του Πανεπιστημίου Νέαπολις ανέφερε ο κ. Σκλιάς,  υποστηρίζονται από Επιστημονικά Συμβούλια, αποτελούμενα από διακεκριμένους επιστήμονες διεθνούς εμβέλειας με στόχο την διεθνοποίηση, την εξωστρέφεια της πανεπιστημιακής κοινότητας του Πανεπιστημίου και την συνεχή διασύνδεση με την αγορά εργασίας. 

Τα νέα πιστοποιημένα προγράμματα σπουδών, έχουν  ημερομηνία έναρξης τον Σεπτέμβριο του 2019.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Και εγένετω Σύνδεσμος Κανονιστικής Συμμόρφωσης Κύπρου(CCA)-Ποια η αποστολή του
Σημαντικές πρωτοβουλίες ΕΚΚ για ενίσχυση του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού των νέων
Century Travel Group και Goget Retail Microfinance σε μια συνεργασία προς όφελος του Κύπριου ταξιδιώτη
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Ενισχύει τη συνεργασία του με το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας το ΚΕΒΕ
Επιτυχής επαναπιστοποίηση Διεθνών Προτύπων της Kition Ocean Port
Το «Ποδηλατώ για ένα ευρώ με τη Μαρίνα Θεοδώρου 2024» συμπλήρωσε 600 χλμ προσφοράς
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού με χρυσό χορηγό τα Holland & Barrett
25 χρόνια για το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου-Τι έλεγε κατά τα εγκαίνια ο Μιχαλάκης Α. Τριανταφυλλίδης
H γαλλική AXERIA εισέρχεται στην κυπριακή ασφαλιστική αγορά