Στόχοι βιώσιμης ανάπτυξης και κοινωνικά υπεύθυνες επενδύσεις

Η μεγαλύτερη ετήσια συνάντηση επιχειρηματικών στελεχών σε θέματα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και βιωσιμότητας πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2019, στο ξενοδοχείο Hilton Park στη Λευκωσία. Πρόκειται για το 12ο Συνέδριο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. 
 
Επίκεντρο του συνεδρίου ήταν οι εγχώριες και διεθνείς πρακτικές, οι εξελίξεις γύρω από την ΕΚΕ οι στόχοι βιώσιμης ανάπτυξης, οι κοινωνικά υπεύθυνες επενδύσεις, οι δράσεις για το περιβάλλον και οι ευνοϊκές συνθήκες εργασίας. Είναι ενέργειες που οφείλει να εφαρμόζει κάθε επιχείρηση που θέλει να είναι εκτός από κερδοφόρα, ανθρωποκεντρική και να εφαρμόζει ταυτόχρονα καλές πρακτικές.

Στο συνέδριο έδωσε το παρών του ο Υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, ο οποίος τόνισε την σημαντικότητα της προώθησης πολιτικών ΕΚΕ.

Στο πλαίσιο του 12ου Συνέδριου ΕΚΕ, η IMH, βράβευσε τον οργανισμό που αποτελεί ζωντανό και αναπόσπαστο κύτταρο της κυπριακής κοινωνίας και κλείνει φέτος 50 χρόνια ζωής, την ΟΠΑΠ Κύπρου. Η ΟΠΑΠ Κύπρου με αφορμή τα 50 χρόνια παρουσίας και προσφοράς της, παρουσίασε τη συλλεκτική έκδοση «50 άνθρωποι και στιγμές που έγραψαν ιστορία».
 


Σημαντική στιγμή του συνεδρίου, ήταν τα Βραβεία Καλών Πρακτικών ΕΚΕ και Βιωσιμότητας. Το Βραβείο ΕΚΕ και Βιωσιμότητας στην κατηγορία μεγάλες επιχειρήσεις, απονεμήθηκε στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και συγκεκριμένα στο πρόγραμμα καθοδήγησης νέων «Μέντωρ». Το «Μέντωρ» είναι ένα καινοτόμο πρόγραμμα καθοδήγησης νέων, το οποίο προωθεί την προσωπική ανάπτυξη, την κοινωνική ένταξη και την ακαδημαϊκή επιτυχία. Στην κατηγορία μικρές – μεσαίες επιχειρήσεις, το βραβείο απονεμήθηκε στην Τσιμεντοποιία Βασιλικού Δημόσια Εταιρεία Λτδ, αφού έχει δημιουργήσει την «Ακαδημία Ταλέντων» με στόχο τη μείωση της ανεργίας.

Το συνέδριο διοργάνωσε η IMH.

Δειτε Επισης

Στις 18 Ιουνίου το 7ο Παγκύπριο Συνέδριο Γάλακτος, Γεωργίας και Κτηνοτροφίας
Στην Κίνα για σειρά συναντήσεων και την... βάφτιση πλοίου της ΑAL Shipping η Μαρίνα Χατζημανώλη
Παρουσία Σκουρίδη η συμμετοχή Πανεπιστημίου Νεάπολις στον 47ο Διεθνή Διαγωνισμό ICPC
Yo2: Πρωτοπορία στην παγκόσμια σχεδιαστική συνεργασία από την Κύπρο με το «Touch of Dutch»
Από πού αντλεί τουρίστες η Κύπρος-Οι κύριες αγορές, οι ανακατατάξεις και το... Ισραήλ
ΟΕΒ: Η γενική συνέλευση, οι προκλήσεις για το επιχειρείν και η σημασία της συνεργασίας με το ΚΕΒΕ
DORA: Ο κανονισμός που έρχεται να θωρακίσει τράπεζες, fintech και επενδυτικές από κυβερνοαπειλές
Νέα πρόεδρος του Συμβουλίου «Φωνή» η Κλέα Χατζηστεφάνου Παπαέλληνα
Paul Sies: Μετά την αποχώρηση από Cyprus Airways, αναλαμβάνει CEO στην Journey Mentor
Ανοίγει ο δρόμος για απασχόληση ξένων εργαζομένων-Συμφωνούν οι κοινωνικοί εταίροι με πρόταση Παναγιώτου