Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Διαχείριση Πιστωτικού Κινδύνου, Μικρομεσαίες και Οικογενειακές Επιχειρήσεις

Ο Πανίκκος Πουτζιουρής, Καθηγητής Επιχειρηματικότητας και Οικογενειακών Επιχειρήσεων και Πρύτανης του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus, θα είναι ένας από τους ομιλητές του Credit Risk Management Forumτο οποίο διοργανώνει η Infocredit Group στις 25 Σεπτεμβρίου 2019 στο The Landmark Nicosia.
 
Στην παρουσίασή του με τίτλο Doing Business with SMEs and Family Firmsthe Good, the Bad and the Ugly, ο Πανίκκος Πουτζιουρής θα αναλύσει την δεσπόζουσα παρουσία και τον πολυδιάστατο ρόλο των Μικρομεσαίων και Οικογενειακών Επιχειρήσεων στην οικονομική ανάπτυξη και τους λόγους που συχνά ταξινομούνται ως επικίνδυνες. Είναι γεγονός ότι μόνο μια στις δέκα μικρομεσαίες οικογενειακές επιχειρήσεις καταφέρνει να φτάσει την τρίτη γενιά οικογενειακών ιδιοκτητών-διευθυντών. Η παρουσίαση θα ρίξει φως στο πώς οι ιδιοκτήτες-διευθυντές προτιμούν να χρηματοδοτούν την ανάπτυξη των επιχειρήσεων τους και θα εξηγήσει τα επιπρόσθετα επίπεδα κινδύνου που συνεπάγει το οικογενειακό επιχειρηματικό μοντέλο. Εκτός από τον επιχειρηματικό και χρηματοοικονομικό κίνδυνο, υπάρχουν συχνά μη χρηματοοικονομικοί κίνδυνοι που σχετίζονται με τα συνυφασμένα υποσυστήματα οικογενειακής ιδιοκτησίας, διοίκησης και τις επιπλοκές της διαγενεακής διαδοχής.
 
Ο Πανίκκος Πουτζιουρής είναι Καθηγητής Επιχειρηματικότητας και Οικογενειακών Επιχειρήσεων, Πρύτανης στο Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus και συνεργάτης του Judge Business School του Πανεπιστημίου του Cambridge. Έχει πρωτοστατήσει σε εκπαιδευτικές, ερευνητικές και συμβουλευτικές πρωτοβουλίες για ιδιοκτήτες, διευθυντές και ηγέτες των οικογενειακών επιχειρήσεων σε συνεργασία με πολλούς οργανισμούς και εταιρείες, π.χ. Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ΟΟΣΑ, UNDP, ΑνΑΔ-Κύπρος, Future Generation-Μελλοντική Γενιά-Αίγυπτος, Ινστιτούτο Οικογενειακών Επιχειρήσεων-ΗΒ, UBS Wealth Management, Tilney Fund Management, NatWest Bank, Coop Bank, BDO Stoy Hayward, KPMG, Grant Thornton, PWC κλπ. Είναι ενεργός συνεργάτης του Ινστιτούτου Οικογενειακών Επιχειρήσεων (ΗΠΑ) και πρώην Πρόεδρος της Διεθνούς Ακαδημίας Έρευνας Οικογενειακών Επιχειρήσεων.
 
Επιπρόσθετα, στο φόρουμ θα παρουσιαστούν τα εξής θέματα:
• Διαχείριση πιστωτικών κινδύνων και βέλτιστες πρακτικές (Credit Risk Management and Best Practices)
• Ασφάλιση πιστώσεων: Ο ασφαλής δρόμος για την ανάπτυξη (Credit Insurance: The Safe Road to Growth)
• Τι λένε οι αριθμοί; (What Are the Numbers Saying?)
• Το Νομικό περιβάλλον γύρω από τον πιστωτικό κίνδυνο και τις νομικές εξελίξεις σχετικά με   τον περί Εταιρειών Νόμο (The Legal Environment Surrounding Credit Risk and Legal Updates Regarding the Companies Law)
• Εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης κεφαλαίου κίνησης στην Κύπρο (Alternative Sources of Working Capital Financing in Cyprus)
• Κατευθύνσεις-κλειδιά που καθορίζουν τη διαχείριση πιστωτικού κινδύνου στο εξαγωγικό εμπόριο (Key Tips Relating to Credit Risk Management in Export Trade)
• Η επιχειρηματική δραστηριότητα με τις MΜΕ και τις οικογενειακές επιχειρήσεις - ο καλός, ο κακός και ο άσχημος (Doing Business with SMEs and Family Firms – the Good, the Bad and the Ugly)
 
Το φόρουμ απευθύνεται σε στελέχη των μεγαλύτερων εταιρειών στην Κύπρο.
• Διευθυντές Διευθυντών και Γενικών Διευθυντών
• Οικονομικοί Διευθυντές και Διευθυντές Ταμείου
• Πιστωτικοί Διευθυντές, Λογιστικοί Διευθυντές και Πιστωτικοί Αναλυτές / Ελεγκτές
• Λειτουργοί συλλογής, επιτηρητές και διαχειριστές
Το φόρουμ απευθύνεται επίσης σε κάθε υπεύθυνο για την αξιολόγηση του πιστωτικού κινδύνου και τη διαχείριση της εμπορικής πίστωσης.
 
Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφή, κάντε κλικ ΕΔΩ

 
Διοργανωτής: Infocredit Group, Χρυσός Χορηγός: Euler Hermes Hellas, Αργυροί Χορηγοί: Eurivex Trade Finance, First Cyprus Credit Bureau (FCCB), FlexFin Ltd, Stylianos N. Christoforou & Co. LLC, Υποστηρικτές: Σύνδεσμος Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου (ΣΕΛΚ), Cyprus Fiduciary Association (CYFA), Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχανιών Κύπρου (OEB), UCLan Cyprus, Χορηγοί Επικοινωνίας: INBusiness, GOLD, Συντονιστής: IMH
Για περισσότερες πληροφορίες και ερωτήσεις, επικοινωνήστε μαζί μας στο +357 22505555 ή μέσω email στο events@imhbusiness.com.
 
 

Δειτε Επισης

Πέραν κάθε προσδοκίας το ενδιαφέρον για το sCYence Fair 2024-Παρατείνονται μέχρι 10 Απριλίου οι εγγραφές
Κέντρο Κοινωνικής Καινοτομίας: Ενημερωτική συνάντηση με λειτουργούς των ΜΜΕ
ECR Case Study: Πρόληψη ελλείψεων και διαθεσιμότητα στο ράφι
Σε τροχιά απογείωσης η γραμμή πλεύσης της κυπριακής ναυτιλίας... Παγκοσμίου φήμης ναυτιλιακό σύμπλεγμα η Κύπρος
Συνεργασία U Travel-Capacitor Partners: Ρεκόρ στις online πωλήσεις των ταξιδιωτικών πακέτων του Tomorrowland
7ο Cyprus HealthCare Conference: Η πορεία προς ισότιμο και καθολικό σύστημα υγείας
Η νέα επιστημονική επιτροπή του ΠΑΣΥΚΑΦ
Φαίδωνας Φαίδωνος: Πάνω από 600 οι φοιτητές ΤΕΠΑΚ στην Πάφο τη νέα χρονιά
Τομείς συνεργασίας συζήτησαν Βαφεάδης και Χατζημανώλη με DP World στο Ντουμπάι
Επιχειρηματικό φόρουμ Κύπρου-Εσθονίας: Προώθηση διμερών συνεργασιών