«Youth Empowered»: Ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα για τη νεανική απασχολησιμότητα

Η 15η Ιουλίου έχει καθιερωθεί από τα Ηνωμένα Έθνη ως η Παγκόσμια Ημέρα Νεανικών Δεξιοτήτων.

Η προσπάθεια καταπολέμησης της φτώχειας και της ανεργίας μεταξύ των νέων, αλλά και η ανάγκη επίτευξης του στόχου της βιώσιμης ανάπτυξης, καθιστούν επιβεβλημένη την ενθάρρυνση και την εκπαίδευση του πιο δυναμικού κομματιού της κοινωνίας, των νέων, ώστε να μπορέσουν να διεκδικήσουν με αξιώσεις τη θέση που τους αξίζει στην αγορά εργασίας. 

Η σημερινή νεολαία είναι γεμάτη με απεριόριστη ενέργεια και δημιουργικές ιδέες και το μόνο που χρειάζεται είναι την απαραίτητη ώθηση για να πετύχει καινοτόμες αλλαγές. Είναι για αυτό το λόγο που στην Α/φοι Λανίτη και τον Όμιλο Coca-Cola HBC, κρίθηκε αναγκαία από το 2017 η υλοποίηση του πρωτοποριακού προγράμματος «Youth Empowered». 

Στόχος του προγράμματος είναι να διευρύνει τους επαγγελματικούς ορίζοντες των νέων και να δώσει τη δυνατότητα σε τρεις χιλιάδες νέους μέχρι το 2020 να αποκτήσουν τα απαραίτητα εφόδια για να ενταχθούν δυναμικά στην αγορά εργασίας. Το «Youth Empowered» διαμορφώθηκε με τη συνεργασία φορέων και εταιρειών που προέρχονται από ένα ευρύ φάσμα κλάδων της οικονομίας, για να προσφέρει γνώσεις, εμπειρία, επαγγελματική δικτύωση, καθώς και άμεσες ευκαιρίες απασχόλησης στους νέους, σε τομείς συναφείς με το ενδιαφέρον τους. Παράλληλα, στο πλαίσιο προγράμματος, οι συμμετέχοντες μπορούν να διεκδικήσουν θέσεις εργασίας και δικαίωμα πρακτικής άσκησης σε μεγάλες εταιρείες και οργανισμούς, υποτροφίες σε διάφορα πανεπιστημιακά ιδρύματα καθώς και το προνόμιο της δωρεάν συμμετοχής σε εκπαιδευτικά σεμινάρια και προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης.

 


H Διευθύντρια Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων της Α/φοι Λανίτη, Κάλια Πατσιά, ανέδειξε πως το πρόγραμμα «Youth Empowered», πέρα από πολύτιμες γνώσεις και εμπειρίες, έχει ήδη προσφέρει ευκαιρίες απασχόλησης σε συμμετέχοντες. «Η βιώσιμη ανάπτυξη μέσω της ένταξης των νέων στην αγορά εργασίας, αποτελεί στρατηγικό στόχο της εταιρείας μας, ενώ στόχος του προγράμματος είναι μέσα από παραγωγικά εκπαιδευτικά προγράμματα, τουλάχιστον 3 χιλιάδες νέοι να αποκτήσουν τις κατάλληλες δεξιότητες ώστε να μπορέσουν να ενταχθούν στην αγορά εργασίας», τόνισε η κ. Πατσιά.

Το «Youth Empowered» αναπτύχθηκε συνεργασία με 15 στρατηγικούς εταίρους, κάποιοι εκ των οποίων εργοδότησαν συμμετέχοντες που ξεχώρισαν. Ειδικότερα, το πρόγραμμα είναι υπό την αιγίδα της Υπουργού Εργασίας, της Ένωσης Δήμων και του Οργανισμού Νεολαίας. Παράλληλα, το δίκτυο επαφών συνθέτουν οργανισμοί και εταιρείες όπως οι CIM, ΑΝΤ1, ΙΝBusiness, ΕΥ, Microsoft, Delema ΜcCANN, CYTA, Cyprus Marketing Youth Society, ergodotisi.com, ΑΚΤΗ, Gloria Jeans και GrantXpert Consulting.

 


Αξίζει να σημειωθεί, πως μέσα από το ευρύ πρόγραμμα παρουσιάσεων και workshops του «Youth Empowered» οι νέοι αποκτούν, μεταξύ άλλων, ικανότητες διαπραγμάτευσης, επικοινωνιακές δεξιότητες, συμβουλές για δημιουργία βιογραφικού και προετοιμασίας για συνέντευξη, γνώση για μυστικά πωλήσεων καθώς και χρήσιμες συμβουλές για start-ups.

Η στήριξη των νέων είναι απαραίτητη από όλους τους φορείς και οργανισμούς της κοινωνίας μας,  ώστε οι νέοι να μην εκτίθενται σε χαμηλής ποιότητας θέσεις εργασίας, αμβλύνοντας παράλληλα τις ανισότητες στην αγορά εργασίας. Η Α/φοι Λανίτη μέσω του προγράμματος «Youth Empowered» στηρίζει έμπρακτα την κυπριακή κοινωνία και τη νέα γενιά.
 

Δειτε Επισης

Διάλεξη για τον εργασιακό εκφοβισμό από το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος
Εβδομάδα Πυρασφάλειας από CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ και Πυροσβεστική Υπηρεσία για 23η χρονιά
Ενεργή συμμετοχή MUSKITA στον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού
Συναντήσεις έμπνευσης #ΆκουΤοΣώμαΣου από τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου
Η Action Global Communications αναδείχθηκε Mediterranean Consultancy of the Year
16α ΙΝ Business Awards: Αντίστροφη μέτρηση για την μεγάλη γιορτή του επιχειρείν-Την Πέμπτη η απονομή των βραβείων
Στις 18 Ιουνίου το 7ο Παγκύπριο Συνέδριο Γάλακτος, Γεωργίας και Κτηνοτροφίας
Στην Κίνα για σειρά συναντήσεων και την... βάφτιση πλοίου της ΑAL Shipping η Μαρίνα Χατζημανώλη
Παρουσία Σκουρίδη η συμμετοχή Πανεπιστημίου Νεάπολις στον 47ο Διεθνή Διαγωνισμό ICPC
Yo2: Πρωτοπορία στην παγκόσμια σχεδιαστική συνεργασία από την Κύπρο με το «Touch of Dutch»